I zastępując dim xxx jako IEdm przez ich odpowiednik Edm przykład:
Dim vault as Edmvault5
Set vault = vault.LoginAuto "PDM" ,0
I zastępując dim xxx jako IEdm przez ich odpowiednik Edm przykład:
Dim vault as Edmvault5
D.Roger,
Spróbowałem użyć nowego makra, zastępując nazwę mojego repozytorium i istniejący plik jego ścieżką... Ten sam błąd co poprzednio
Cyryl
Nie zgadza się z tym, że piszę:
Czy nazwa sesji systemu Windows jest taka sama jak nazwa użytkownika magazynu?
Jakie są Twoje ustawienia połączeń z magistralą? zobacz w Administracja, a następnie ustawienia
Inne pytania, która wersja systemu Windows?
Nazwa używana dla sesji systemu Windows jest dokładnie taka sama, jak nazwa używana dla PDM
Korzystam z systemu Windows 7 Pro
Ustawienia połączenia PDM:
Kiedy kliknę Użyj automatycznego logowania dla tego skarbca,
Najwyraźniej nie mogę zaznaczyć opcji Zaloguj się jako aktualnie zalogowany użytkownik w systemie Windows
Z pomocy SW PDM:
Zaloguj się jako aktualnie zalogowany użytkownik w systemie Windows
Loguje się przy użyciu nazwy użytkownika i hasła bieżącego profilu systemu Windows. Wybierz tę opcję, jeśli typ połączenia Vault jest ustawiony na Połączenie z systemem Windows na serwerze archiwum.
Po drugie, namieszałem w ocenie:
Dim vault As EdmVault5
Set vault = New EdmVault5
vault.LoginAuto "PDM", 0
dla sesji PDM nazwy użytkowników odpowiadają nazwom użytkowników dla sesji systemu Windows, ale hasła nie są takie same.
W każdym razie nie mogę zaznaczyć tej opcji...
Z drugiej strony przepisałem tak, jak mi powiedziałeś:
Dim vault As EdmVault5
Set vault = New EdmVault5
vault.LoginAuto "PDM", 0
i robi to z oryginalnym zapisem (Dim vault As New EdmVault5 , a następnie vault. LoginAuto "PDM", 0) i błąd jest nadal taki sam... Niepowodzenie IEdmVault18
Jeśli hasła nie są takie same, wydaje mi się, że nie możesz użyć loginauto!
Ok, pewnie dlatego systematycznie mnie o nazwę użytkownika i hasło, w najgorszym razie to nie problem, mogę używać Login(NAZWA UŻYTKOWNIKA, HASŁO,NAZWA UŻYTKOWNIKA)...
Próbowałem:
vault.Login "Yves P", "test", "PDM"
test, który nie jest prawidłowym hasłem
informuje mnie, że nazwa lub hasło są nieprawidłowe... co jest normalne
Nasze sesje nie mają hasła, więc w końcu napisałam:
vault.Login "Yves P", "", "PDM"
a teraz wracam do tego samego błędu IEdmVault18 nie powiódł się
W ten sposób widzę tylko fakt, że nie może się połączyć. Wykonując krok po kroku, zawiesza się na linii "logowania" lub w innym miejscu?
Tak, w Vault. Login "Yves P", "", "PDM"
Właśnie testowałem z sesją administratora PDM, która ma hasło i robi to samo
Ja ze swojej strony wysycham, nie wiem, skąd to może się wziąć. Może to związane z tym, że nie ma powiązania z kontami Windows (ActiveDirectory), ale tam poza infolinią która mogłaby wyrazić swoją opinię, nie widzę.
Czy przypadkiem w menedżerze zadań nie ma uruchomionych kilku EdmServer.exe?
A w ostateczności uruchamiając makro po zamknięciu oprogramowania i całkowitym pozostawieniu PDM?
Ja też zaczynam suszyć.
Czy możesz spróbować utworzyć makro w Solidworks, które po prostu pozwoli Ci połączyć się z repozytorium, aby sprawdzić, czy może ono pochodzić z Excela, który niekoniecznie ma te same narzędzia VBA co SW.
Czy możesz sprawdzić wersje frameworka, które masz na swoim komputerze?
Próbowałem bezpośrednio w makrze SolidWorks, aktywując bibliotekę PDM
Mam dokładnie taki sam błąd jak podczas przechodzenia przez Excela i w tym samym wierszu
jakie są różnice między EdmVault5 a inną cyfrą...
A co z wersjami frameworka? SW wymaga wersji 4, więc niektóre biblioteki DLL używane przez interfejsy API wymagają wersji 2 lub 3.5
W załączeniu znajduje się makro do podłączenia, które ma być uruchamiane przez oprogramowanie w celu przetestowania.
ten sam błąd z twoim makrem1... :(
Gdzie znajdę wersję frameworka?
W Panelu konfiguracji\Programy\Programy i funkcje, a następnie zobacz nazwy zaczynające się od Microsoft .NET Framework...