Czyszczenie pamięci podręcznej solidworks co 30 minut

OBJ: Powolność związana z plikami w pamięci podręcznej

Witam

W moim miejscu pracy często spotykamy się z powolnością.
Czy masz jakieś wskazówki dotyczące zarządzania plikami w pamięci podręcznej?
Czy kiedykolwiek utworzyłeś makro, aby je usunąć?

Dziękujemy za Twoją opinię.

Witaj antony_bellin,
Po naszej stronie używamy Rx dostarczonego z SW=>

Następnie używamy " BeachBit ", to jest " Cleanup ", uważaj na opcję w " BeachBit ", ponieważ możesz usunąć to, co nie jest potrzebne na twoim komputerze, ale uważaj na hasło, które usuwa...
Oto, co zrobię ze swojej strony, mam nadzieję, że ci pomogłem, ale myślę, że znajdzie się inna osoba bardziej doświadczona w tym temacie.
Powodzenia, @+.
AR.

1 polubienie

PDM + oprogramowanie? Brakuje podstawowych informacji, aby dobrze odpowiedzieć na to pytanie.

SW bez pdm subversion 2022

Witam.

Inne możliwe opcje:

=> Usuń szybki rozruch w opcjach zasilania systemu Windows.
W przeciwnym razie pamięć podręczna nigdy nie zostanie usunięta. (niezbędne).

=> Zwiększ rozmiar przydzielony do pamięci podręcznej (opcje Windows) i/lub przenieś ją na dysk twardy (ssd-Sata) o większej pojemności.

https://www.malekal.com/augmenter-vider-cache-memoire-windows/
https://www.malekal.com/changer-deplacer-dossier-temporaire-windows/
=> Połącz się z folderem *.temp na pulpicie i opróżniaj go regularnie, bez przechodzenia przez kosz, (CTRL+A, aby zaznaczyć wszystko, a następnie " Shift+Delete ", aby przesunąć kosz... ignoruj używane pliki).

=> Regularnie wznawiaj ponownie Solidworks. (i nie mając otwartych pięćdziesięciu programów w tym samym czasie...).
=> Opróżnij kosz.

1 polubienie

=> Usuń szybki rozruch w opcjach zasilania systemu Windows.
W przeciwnym razie pamięć podręczna nigdy nie zostanie usunięta. (niezbędne ). Nie aktywowałem go
=> Zwiększ rozmiar przydzielony do pamięci podręcznej (opcje Windows) i/lub przenieś ją na dysk twardy (ssd-Sata) o większej pojemności. Ile pamięci podręcznej zalecasz do alokacji?
=> Połącz folder *.temp na pulpicie i opróżniaj go regularnie, bez wchodzenia do kosza, (CTRL+A, aby zaznaczyć wszystko, a następnie "Shift+Delete", aby przesunąć kosz... ignoruj używane pliki). "Rzeczywiście, miałem 13000 plików"

** Czy utworzyłeś makro do zrzucania tych plików tymczasowych? ?**

Wrócę do tego punktu: wykorzystanie wydajności i pamięci wydaje mi się lekkie w SolidWorks. Czy zmieniłeś któreś z ustawień domyślnych?

Dziękuję za opinię, w ogóle nie znałem Beachbit, przyjrzę się też rx

1 polubienie

Myślę, że będziesz musiał zainwestować w trochę pamięci...
=> Aby wykonać nasze rysunki za pomocą naszego Solidworks 2022 (sp4) mamy to:
image

… A jednak na wielkich europosłów... To wiosłowanie na śmierć.

1 polubienie

Dziękuję za pomoc

1 polubienie