OBJ: Powolność związana z plikami w pamięci podręcznej
Witam
W moim miejscu pracy często spotykamy się z powolnością. Czy masz jakieś wskazówki dotyczące zarządzania plikami w pamięci podręcznej? Czy kiedykolwiek utworzyłeś makro, aby je usunąć?
Następnie używamy " BeachBit ", to jest " Cleanup ", uważaj na opcję w " BeachBit ", ponieważ możesz usunąć to, co nie jest potrzebne na twoim komputerze, ale uważaj na hasło, które usuwa... Oto, co zrobię ze swojej strony, mam nadzieję, że ci pomogłem, ale myślę, że znajdzie się inna osoba bardziej doświadczona w tym temacie. Powodzenia, @+. AR.
=> Usuń szybki rozruch w opcjach zasilania systemu Windows. W przeciwnym razie pamięć podręczna nigdy nie zostanie usunięta. (niezbędne ). Nie aktywowałem go => Zwiększ rozmiar przydzielony do pamięci podręcznej (opcje Windows) i/lub przenieś ją na dysk twardy (ssd-Sata) o większej pojemności. Ile pamięci podręcznej zalecasz do alokacji? => Połącz folder *.temp na pulpicie i opróżniaj go regularnie, bez wchodzenia do kosza, (CTRL+A, aby zaznaczyć wszystko, a następnie "Shift+Delete", aby przesunąć kosz... ignoruj używane pliki). "Rzeczywiście, miałem 13000 plików"
** Czy utworzyłeś makro do zrzucania tych plików tymczasowych? ?**