Szukam przeglądarki 3D dla klienta, który chce otworzyć pliki, które mu wysyłam. Próbowałem z PDF3D, ale pliki są dla niego zbyt ciężkie, a zwłaszcza zbyt nowe. Ja korzystam z systemu Windows 11, a on pozostał z systemem Windows 7. Przejrzałem forum i jest wiele rozwiązań z e-rysunkiem, ale linki są za stare i nie są już aktywne. Na stronie internetowej Solidworks, rysunek elektroniczny nie jest już dostępny dla tej wersji systemu Windows. Czy ktoś miałby rozwiązanie, poza tym, że zmienia swój komputer. Dziękuję bardzo
Działa tylko dla plików części (sldprt), a nie dla złożeń. Więc wcześniej zarejestruj zespół w częściach i to wszystko. Zaletą tego rozwiązania jest to, że możesz zapisać tylko zewnętrzne powierzchnie, aby rozjaśnić plik (zaznacz opcję) Dziękuję A.R
@Le_Bidule edrawing pozwala również na eksport zespołu (.easm), nie trzeba przechodzić przez część. Aby wykonać wykonywalny edrawing musisz zapisać z SW w formacie edrawing, otworzyć wspomniany plik za pomocą edrawing i zapisać z edrawing w wykonywalnym formacie edrawing. Jedyną wadą jest to, że jeśli jesteś w wersji 64-bitowej, a klient jest w 32-bitowym systemie Windows, to nie będzie działać.
Witaj Le_Bidule; TAK, działa z MEP+Sldprt+SldAsm. Jest to tylko dla wizji i eksportu, które można otworzyć bez Solidworks. … Proszę bardzo; Proszę bardzo... @+. Powodzenia. AR.
Uważaj na pliki wykonywalne !! Wiele systemów komputerowych w firmach (zapory sieciowe, programy antywirusowe itp.) nie akceptuje ich w wiadomościach e-mail lub innych sieciach przesyłania danych, jest to zbyt niebezpieczne (wirusy, złośliwe oprogramowanie i inne bzdury...).
Jeśli naprawdę chcesz korzystać z Edrawing, radzę otworzyć oprogramowanie 3D (część lub zespół) bezpośrednio za pomocą Edrawing i "zapisać jako → HTML". Korzyści:
Brak ryzyka zablokowania przez klienta
łatwe do otwarcia przez niego (wystarczy przeglądarka internetowa, Chrome, Edge, Opera, Firefox, Brave, Safari...)
Rzeczywiście, jest problem z zaporami ogniowymi i innymi... Z mojej strony, aby obejść ten problem, usuwam rozszerzenie <*.exe> i określam, aby zmienić jego nazwę przez odbiorcę pliku, zwykle przechodzi... W HTML też jest lepiej. @+. AR.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Próbowałem wszystkiego i nic nie działa. Myślę, że głównym problemem jest system Windows 7 w wersji 32-bitowej, a ja jestem w wersji 64. Próbowałem również przez HTML, ale na razie przetestowałem go przed wysłaniem i nie mogę tego zrobić. Pojawia się komunikat o błędzie wskazujący, że przeglądarka Internet Explorer 10 lub nowsza jest dostępna podczas otwierania w przeglądarce Chrome. Lewy dolny róg
Nigdy się to nie udało, .htm, pod Operą, Firefoxem czy Edge'em, tym samym komunikatem, który opublikował @cchandelier . W przeciwnym razie, aby przetestować, aby pobrać starą wersję 32-bitową i wysłać ją do klienta, znalazłem ten link:
Edit: w przeciwnym razie dasz mu link do sprzedawcy komputera! Ponieważ obsługa systemu Windows 7 zakończyła się 14 stycznia 2020 r. Będziemy więc musieli pomyśleć o ewolucji!
Przepraszam , @cchandelier ja też w to wierzyłem, ale nie sprawdziłem prawidłowego działania.
W google z "telecharger edrawing 32 bit" znajdziesz kilka linków, za pośrednictwem klubowych witryn pobierania... Nie testowany, ale przy odrobinie szczęścia znajdziesz funkcjonalny.
Nie ma problemu tkt. Już wczoraj zrobiłem tę metodę, ale jeszcze nie znalazłem samorodka. Na razie wysłałem plany 2D, aby posunąć projekt do przodu, będę kontynuował moje badania.
Myślę, że cena komputera W10 lub 11 na zakup lub wynajem jest prawdopodobnie niższa niż koszt godzin spędzonych na szukaniu rozwiązania, które w każdym razie nie będzie satysfakcjonujące. Prawdopodobnie jest jakiś powód, dla którego Twój klient nie chce zmieniać swojego komputera, nie wiemy wszystkiego, jeśli o mnie chodzi to dam mu tę radę.
I nie zawsze możemy zadowolić klienta, korzystam z Ubuntu, to od Ciebie zależy, czy znajdziesz mi dysk pod Ubuntu? Przepraszamy, ale w Twojej wersji W7 nie ma już funkcjonalnych narzędzi - > ani Visio, aby pokazać 3d lub walidację na planie (pdf, dwg...), a nie 50 rozwiązań.
@Le_Bidule ; @sbadenis W pełni zgadzam się z tobą co do wersji jego Windowsa. Na początku wysłałem mu plany 2D i termin w biurze był już umówiony. Dziękuję za pomoc i przepraszam za marnowanie czasu