Witam
Chciałbym zainstalować przeglądarkę (bezpłatną) na stanowiskach pracy firmy, aby mieć dostęp do mapy (tylko konsultacja/drukowanie). Mam 2 bazy danych: folder z autocad dwg i sejf solidworks.
Myślałem o edrawings, działa idealnie dla autocada, ale nie widzę, jak go podłączyć lub uzyskać dostęp do sejfu. Jeśli musisz utworzyć konta użytkowników, które są tylko do odczytu w skarbcu, to nie problem, mogę je dodać.
Jeśli ktoś miał na to rozwiązanie, z góry dziękuję
Problem polega na tym, że pliki są "zaszyfrowane" w skarbcu grupy roboczej PDMWORKS ... Istnieją licencje na połączenie z przechowalnią i odszyfrowanie tych plików za pomocą Solidworks Explorer, ale nie jest to darmowe!
to jeśli masz pływające licencje Solidworks, możemy sobie wyobrazić instalację na stacjach roboczych, które wymagają konsultacji, aby zainstalować Solidworks Explorer z dodatkiem PDM, gdy oprogramowanie zostanie uruchomione, "ukradnie" licencję użytkownikowi biura projektowego ... Oczywiście pod warunkiem, że jest jeden bezpłatny
2 polubienia
Czy próbowałeś z Draftsight?
Witam
W mojej firmie:
Serwer BE ma dostęp tylko do członka.
Serwer CAM ma dostęp tylko do członka.
Serwer dostępu tylko do odczytu (tylko BE może zapisywać)
Udostępniamy tylko domeny .catparts i .pdf
Uwagi:
W ten sposób zabezpieczone są dane BE i FAO.
Każdy może czytać .pdf
Zainstalowałem już program Draftsight, ale nie otwiera on 3D i umożliwia modyfikację bazy danych DWG.
Zainstalowanie vievera pozwoliłoby warsztatowi lub działowi, któremu zlecono bezpośrednie przejście do drukowania formatu pdf lub papierowego z "aktualnego" źródła, bez konieczności wchodzenia na górę, aby zobaczyć BE. Generowanie bazy danych PDF jest ryzykowne, ponieważ nie wiemy, czy plik PDF ewoluował zgodnie z planem. Plik PDF jest tak samo niebezpieczny jak papierowy plan leżący w warsztacie.
Jeśli chodzi o licencje, cóż, na razie nie mam darmowej licencji i nie mam budżetu na zakup licencji dla widzów.
Myślałem o eksploratorze solidworks, ale potrzebujesz licencji.
A jeśli chodzi o prawa dostępu do serwera, próbowałem tego jakiś czas temu bez większego sukcesu, a potem modyfikacja skarbca jest ograniczona do użytkowników solidworks, więc nie ma już ryzyka modyfikacji przez osoby spoza be, więc się poddałem.
Witam
Spójrz na to
http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/install_guide/c_workgroup_pdm_viewer.htm?id=7c4d568f66fc4c71a2645bc89edbb072#Pg0
Wygląda na to, że możesz uzyskać dostęp do grupy roboczej PDM Viewer za pośrednictwem przeglądarki Internet Explorer
Tak, TonVelu jest również rozwiązaniem z serwerem PDMWORKS Workgroup Advance Server, ale jest to specjalna licencja na dostęp przez Internet ... I to nie jest darmowe.
Problem z tą potrzebą wynika z kodowania wewnątrz sejfu: bez oprogramowania do dekodowania danych jest on z konieczności bezużyteczny i nie ma do tego wolnego oprogramowania.
Musisz więc dokonać wyboru: albo zabezpieczysz dane i potrzebujesz płatnej licencji, aby zaspokoić potrzebę, albo nie korzystasz już z danych znajdujących się w sejfie, na przykład możemy sobie wyobrazić, że osoby, które archiwizują swój projekt w sejfie, jednocześnie generują plik eDrawing do dostępu z zewnątrz, Problem polega na tym, że wprowadzając czynnik "ludzki", istnieje ryzyko błędów.
1 polubienie
To było zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe!
Zapomniałem zamknąć, przepraszam.
Werdykt Potrzebna jest płatna licencja SOLIDWORKS lub przeglądarka z płatną licencją. Tak więc zbyt drogie w stosunku do pożądanego zastosowania nie zostało zaakceptowane.