1. Czy ktoś może udzielić mi informacji? Chcę zrobić bibliotekę parametrycznych, która oferuje te propozycje, patrz załączone, średnica, długość ... po włożeniu. Zrobiłem z rodziną części myśląc, że to jest to, ale nic się nie dzieje, pasuje jak kawałek landada. Część została pobrana z tej strony (dzięki przy okazji), ale brakuje mi drewnianych, stukania ...
2. Kolejne pytanie. Preferujemy montaż z wewnętrzną rejestracją części. Ale to, co uważam za mniej praktyczne, to to, że kiedy chcemy zrobić "nową część", nie oferuje szablonu części, podczas gdy dobrze umieszczam link, ponieważ mam wybór, kiedy tworzę nową część. Czy idziesz za mną?
kiedy mówisz """ Wolimy robić zespoły z wewnętrzną rejestracją części. """ oznacza to, że elementy zostały utworzone bezpośrednio w metodzie montażu od góry do dołu. Zamiast tworzyć części, a następnie umieszczać je w zespole.
Jeśli dobrze rozumiem, potrzebujesz szablonu części, który zawiera parametry (np. liczbę miejsc dziesiętnych, wyglądy itp.)
W pliku asm.dot można również zdefiniować wiele parametrów. Zwykle odpowiednik tego, co można mieć w part.dot. Musisz tylko skonfigurować asm.dot (model asm w prostym języku angielskim)
Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, pozwolę odpowiedzieć moim kolegom.
Proponuję wskazać, którą wersję oprogramowania posiadasz, ponieważ w zależności od wersji jest ona mniej lub bardziej wyrafinowana od strony parametrycznej.
Wewnętrznie rozumiem montaż. Zobaczę ustawienia asm, jeśli coś przegapiłem.
Nasza wersja jest najnowsza, z 2020 roku, ale jesteśmy w standardzie, bez skrzynki narzędziowej, stąd tak ważne jest wykonanie parametrycznych, aby wypełnić lukę.
Powinieneś otworzyć drugą dyskusję, łatwiej będzie odpowiedzieć, ponieważ te 2 pytania są całkowicie niezależne od siebie.
Co do, nie wiem, odzyskałem kilka, ale nie zagłębiłem się w pytanie. Może zobacz stronę "inteligentne komponenty".
W przypadku problemu z wyborem szablonu należy przejść do opcji: Albo masz tylko szablon części/asm i musisz wskazać ich ścieżkę/nazwę i zaznaczyć "zawsze używaj szablonu domyślnego" (tak musi być w Twojej chwili rano, ale domyślny szablon nie jest tym, którego chcesz. Albo zaznaczysz opcję "Zapytaj użytkownika... ", a SW otworzy okno, które jest w porządku.
Jeśli chodzi o wirtualne (wewnętrzne) komponenty, nie jestem fanem w ogóle, masz wrażenie, że upraszczasz swoje życie, nie musząc zarządzać plikami, ale: - jeśli się zawiesi, tracisz wszystko, podczas gdy ogólnie rzecz biorąc, jest to albo ASM, albo tylko kawałek; - plik jest bardzo ciężki, jeśli musisz tworzyć podzbiory, nie pójdzie dobrze przekazanie komponentu z jednego ASM do drugiego - Mówisz o posiadaniu biblioteki (między innymi), więc będziesz mieszać wewnętrzną i zewnętrzną. Jeśli stworzysz powiązania między kawałkami i będziesz musiał wyjąć część, aby ponownie wykorzystać ją w innym miejscu, będzie to bardzo, bardzo skomplikowane (przeżyłem).
Rezerwuję te komponenty dla kilku komercyjnych części, takich jak zawiasy, roboty (które mają wewnętrzną mobilność, którą chcę zachować, bawiąc się elastycznością).