Musimy wykonać nacięcia na naszych częściach blaszanych, aby można je było wygiąć zgodnie z tymi nacięciami.
Udaje mi się zrobić nacięcia na rozłożonym modelu części (nie widoczne po złożeniu części, normalne). Kiedy wstawiam rozłożony kawałek do rysunku, nie widać słynnych nacięć.
Ponieważ wykonanie nacięć na giętych częściach blaszanych będzie dla mnie skomplikowane. Łatwiej jest to zrobić na rozłożonym ze znacznikami linii zagięcia...
Patrzyłem z nacięciem warstwy, ale oczywiście nacięcie występuje tylko wtedy, gdy zostawiasz materiał obok warstwy, a nie gdy zginasz całą długość blachy....
Twój widok ekranu jest bardzo mały, ale wygląda na to, że twoje otwory, które służą jako przewodnik, są po stanie rozłożonym!
Spróbuj je ponownie złożyć, wstaw funkcję rozkładania (Wstaw/Blacha/Rozwiń) tuż przed, aby umieścić otwory płasko, a następnie natychmiast po umieszczeniu funkcji Składanie.
Ale kiedy robię upadłą krawędź na blasze, nie mogę tego zrobić przed nacięciami. Muszę zrobić swoje zagięcia, a następnie dzięki liniom zagięcia tworzę swoje nacięcia.
Nie jestem specjalistą od blachy, daleko mi do tego, ale nie widzę w tym co mi przeszkadza. Te 3 operacje (rozwiń, rozwiń i złóż) muszą odbyć się tuż przed funkcją "Stan rozłożony", czyli wtedy, gdy Twoja część ma już wszystkie swoje kształty.
Normalnie powinno być dobrze, albo coś mi umknęło (bardzo prawdopodobne). W tym przypadku obraz przykładu z opadającą krawędzią?
To może być rozwiązanie, musimy zobaczyć, co generuje pod względem obsługi w porównaniu z naszą metodą, której użyliśmy w programie Inventor. Ale dlaczego nie...
Problem polega na tym, że na powierzchni robimy dużo obudów i obudów, które przekształcamy w elementy z blachy, a każdy element rozkładamy w celu realizacji planów przepływu i składania. W związku z tym łatwiej było użyć linii gięcia jako odniesień dla otworów...