Witam
Pracuję nad projektem farm wertykalnych podzielonych na kilka pięter, podłogi muszą być przykręcone jedna na drugiej. Celem jest stworzenie tych pionowych farm za pomocą druku 3D. Zacząłem więc od plastiku o grubości 3 mm.
Kratownice będą cylindrami o średnicy 300 mm i wysokości 195 mm, przy czym 20 mm na górze i na dole każdej podłogi będzie zarezerwowane do gwintowania.
Wewnątrz tych cylindrów będą rowki, które będą musiały zostać wyrównane, ponieważ służą do nawadniania roślin. Gwint musi być również w 2 pozycjach, aby komórki zawierające rośliny nie miały jedna na drugiej.
Mój problem polega na tym, że nie wiem, jak zrobić gwint, aby 2 etapy były zamocowane między nimi.
Do tej pory robiłem ten gwint z funkcją gwintu SW2016 i jeżdżąc na M30 o rastrze 8mm, dzięki czemu muszę zrobić tylko 2 i pół obrotu, aby skręcić stopnie. Włożyłem też 0,2 mm luzu w gwincie (dokładność drukarki na 0,1mm).
Chciałbym wiedzieć, czy moja nić jest dobra i czy istnieje sposób, aby być wystarczająco precyzyjnym, abym mógł wyrównać rowki.
W załączeniu znajduje się folder ze zrzutami ekranu systemu.
Jestem otwarty na wszelkie rady,
Z góry dziękuję
capture.rar