Witam
Jak zezwolić grupie na dostęp do pliku SLDPRT tylko w zdefiniowanym stanie?
Wiedząc, że w zdefiniowanym stanie znajdujemy wszystkie typy plików SLD.
Jestem na ePDM 2012 i nie mogę znaleźć prostego sposobu :-(
Dziękuję
Witam
Jak zezwolić grupie na dostęp do pliku SLDPRT tylko w zdefiniowanym stanie?
Wiedząc, że w zdefiniowanym stanie znajdujemy wszystkie typy plików SLD.
Jestem na ePDM 2012 i nie mogę znaleźć prostego sposobu :-(
Dziękuję
Zobacz ten link
http://help.solidworks.com/2012/French/EnterprisePDM/Admin/t_workflow_state_access_rights.htm
@+;-))
Witam
Ten temat pomocy wydaje się interesujący:
"Ustawianie praw dostępu do stanu"
http://help.solidworks.com/2013/french/EnterprisePDM/Admin/t_workflow_state_access_rights.htm
W szczególności część 5:
Zezwalanie grupie na dostęp do plików lub odmawianie mu dostępu do plików |
W związku z tym konieczne jest utworzenie przepływu pracy, który zezwala (lub nie zezwala) grupie na dostęp tylko dla danego stanu.
Pomoc w tworzeniu przepływu:
Dzięki, ale staram się rozróżnić typ pliku.
W moim przypadku
Szukam grupy METHOD, która będzie dostępna TYLKO do udziałów w stanie VALID
a grupa PROJEKTANT uzyskuje dostęp do części, asm, rysuj w stanie PRAWIDŁOWYM.
Dla grupy DESIGNER jest dobrze, z drugiej strony nie mogę uzyskać dostępu do grupy METHOD do rysowania i asm.
Jak mówi @PL., musisz utworzyć 2 przepływy pracy, jeden dla sldprt, a drugi dla slddrw i sldasm.
Spowoduje to ustawienie przepływu pracy "sldprt" tak, aby miał uprawnienia dostępu do stanu VALID grup "METHOD" i "DESIGNER".
A w drugim przepływie pracy "sldasm & slddrw" uprawnienie dostępu, w stanie "VALID", tylko do grupy "DESIGNER"
Czy jest jaśniejszy?
Witam
Tak, to jasne, ale obsługa jest kłopotliwa. Zmusza Cię to do przeprojektowania części przepływu pracy i wykonania post-processingu.
Więc jeśli dobrze zrozumiałem, nie da się tego uprościć:((
Witam
Czy można odczytać plik, który został przepuszczony przez pętlę? To znaczy, zabronić czytania plików w stanie ZATWIERDZONY, z wyjątkiem tych, które dokonały przynajmniej jednego przejścia do stanu ZATWIERDZONEGO PRT??
Zobacz załączony plik
Klasa A+
Aby uzyskać większą widoczność (a co za tym idzie więcej odpowiedzi), radzę zamknąć to pytanie i otworzyć inne!
Nie ma prostego rozwiązania