Okienko podglądu

Cze wszystkim
Zgubiłem przez jakąś tajemnicę wizualizację moich plików Solidworks w prawym oknie na załączonym zdjęciu.

Nie mogę wymyślić, jak przywrócić tę funkcję, która jest mi absolutnie niezbędna na co dzień.
Czy ktoś ma rozwiązanie?
Jeszcze kilka dni temu działało to bardzo dobrze.
Z góry dziękuję

Witam

Zdarzyło mi się to już wcześniej.
Rozwiązany przez naprawę instalacji oprogramowania.

Powodzenia.

Witam
Zaznacz tę opcję

Witam;
Zobacz też:
Ponownie skojarz pliki *.sld... z Solidworks
A także:

Byłem w wersji 2023, którą odinstalowałem wczoraj, myślę, że rozwiążę problem i przełączę się na 2024, ale nic to nie dało.
Próbowałem już naprawy oprogramowania

Już próbowałem, ale pokazuje tylko obrazy zamiast ikon po lewej stronie.

Próbowałem z tymi rozwiązaniami, ale to nie działa.
Nie udało mi się wykonać tych kroków za pomocą wiersza polecenia.
Mam komunikat o błędzie i nie wiem, czy postąpiłem słusznie.

A jeśli chodzi o kolejny krok z kluczami rejestru, nie wiem, gdzie wyeksportować.

… Hmm! będziesz musiał popracować nad pojęciem " Przechwytywanie ekranu "... :face_vomiting:

W przypadku eksportu kluczy rejestru chodzi o posiadanie kopii zapasowych na wszelki wypadek, wystarczy wyeksportować je do katalogu, w którym będzie można łatwo znaleźć (moje dokumenty?)

Aby odblokować moduł DLL (wymieniony w komunikacie o błędzie) w eksporterze systemu Windows, kliknij prawym przyciskiem myszy dany plik, a następnie: Odblokuj (przykład)

2 polubienia

Tak, przepraszam, musiałem zrobić zdjęcie, przechwytywanie nie działało w wierszu polecenia i rejestrach.
Upuściłem więc klucze rejestru i moduły DLL.
Mój problem pochodzi z systemu Windows, ale lub ???
Dziś rano dokonałem odkrycia. W rzeczywistości kopie zapasowe moich dokumentów, w których przechowywane są wszystkie moje pliki, są tworzone w usłudze OneDrive, a także mam kopię zapasową na zewnętrznym dysku twardym.
Niezależnie od tego, czy jest to Eksplorator plików systemu Windows, czy oprogramowanie, po wybraniu pliku z zewnętrznego dysku twardego mam wizualizację.

Kiedy robię to samo, ale z OneDrive, koniec z oglądaniem.

Moja baza robocza znajduje się na dysku C.
Przypominam, że w zeszłym tygodniu wszystko działało bez zarzutu nawet z OneDrive