Wyszarzony wolumin rdzenia/footprintu

Witam, szukam jednoczęściowej formy o dużej objętości (8M x 6M x 1M).

Linie neutralne, linie neutralne i pochylenia są poprawne.

Niestety nie mogę kliknąć funkcji woluminu jądra/odcisku palca, jest ona wyszarzona.

Po kliknięciu powierzchni końcowej pojawia się komunikat, że linia neutralna jest zakończona i że powierzchnie końcowe nie są potrzebne.

Ktoś ma jakieś pojęcie o pochodzeniu problemu?

Z góry dziękuję

dalle_depouille.jpg
dalle.jpg
dalle.sldprt powiedział:
dalle-arret.jpg

Witam

Pracujesz na części powierzchniowej, po prostu edytuj "surface-couseue2" i utwórz bryłę, 

4 polubienia

Dobry wieczór
Linia neutralna i płaszczyzna neutralna mogą być tworzone na modelu wielokątnym, ale do korzystania z funkcji Volumes/Core/Footprint potrzebny jest model bryłowy.
Z drugiej strony występuje problem z modelem podczas definiowania linii połączenia. Wszystko przebiega bezproblemowo, wybierając dużą płaską podstawę, aby zdefiniować tę linię połączenia i kierunek otwierania. Ale po walidacji, jeśli ponownie edytujemy tę funkcję, powierzchnia zachowana przez SolidWorks jest jedną z ukośnych trójkątnych ścian. I nie da się go zmusić do słuchania rozsądku.

Moje rozwiązanie: usuń dwie funkcje linii i linii podziału i zacznij od zera ich definicje... To działa i obie części formy mogą być generowane.

Wynik znajduje się w załączonym dokumencie.

dalle2017.sldprt powiedział:
3 polubienia

Udało się

Jeszcze raz dziękuję Wam :)

Mm, myślałem, że pytanie dotyczy źródła problemu, a nie analizy modelu, ale hej ;-)