Witam
Przeprowadziłem swoją pierwszą symulację (posiadam tylko SolidWorks Simulation Standard 2020) dotyczącą projektu podstawy robota. Chciałbym poznać Twoją opinię na temat mojego badania i jego jakości. Chcę mieć pewność, że niczego mi nie umknie i nie popełnię błędów.
Niektóre "opcje" symulacji są dla mnie nadal dość mgliste, jeśli masz jakieś wyjaśnienia
- Wolumetryczny korpus/belka/powłoka/powierzchnia: jakie są różnice i jak prawidłowo używać typu bryły?
- Czy podczas badania części spawanej mechanicznie (tutaj zaprojektowanej jako pojedyncza część) konieczne jest wykonanie połączeń ze szwami spawalniczymi? Cokolwiek się stanie, nie udało mi się wykonać szwu spawalniczego, otrzymuję komunikat "Łącznik typu ściegu spawalniczego musi należeć do powierzchni powierzchni korpusu lub korpusów z blachy". Masz pomysł, jak to rozwiązać?
Dla twojej informacji, mój przypadek obciążenia jest następujący (strona 73). Celowo umieściłem 2 x Fh i Mk.
Miałem wiele błędów podczas prowadzenia badania (nie do końca rozumiejąc, jak zostały rozwiązane, moim zdaniem za pomocą magii :=)):
- Wystąpiło naruszenie zasad udostępniania podczas uzyskiwania dostępu do [folderu]
- Macierz symetryczna SolidWorks. Wypróbuj inne solvery, takie jak Intel Solver
Jestem otwarty na wszelką krytykę, aby lepiej zrozumieć, jak działa SolidWorks Simulation, a nawet na niektóre studia przypadków, jeśli masz mi jakieś do zaoferowania.
Dziękuję za pomoc.
support_robot_v3_pied.zip