Dobry wieczór.
Rysuję zagiętą blachę, a kiedy wykonuję rysunek, widok rozwinięty jest identyczny z widokiem z przodu.....
Nie rozumiem dlaczego, bo z innymi arkuszami działa to bardzo dobrze.
Czy możesz mi pomóc, bo to na wycenę jutro rano.
Z góry dziękuję
equerre_2_arriere_plan.slddrw
Witam
Nie dołączyłeś pliku projektu bez niego, plik DRW jest wyświetlany pusty
Pozdrowienia
2 polubienia
OK. Oto, co zostało zrobione.
equerre_2_arriere.sldprt
Witam
w rzeczywistości, gdy wejdziesz w konfiguracje; masz konfigurację "DefaultSM-FLAT-PATTERN" i wybierz ją, a następnie rozłożysz swój element, ponieważ nie jest rozłożony, kiedy powinien.
3 polubienia
Tak, widziałem to, ale nawet jeśli przejdę z "domyślnego" na "SM-FLAT-PATTREN" w konfiguracji, nic to nie zmienia. Natomiast jeśli wezmę inną blachę (inny pilnik), to widzę, że zmienia ona coś bezpośrednio, ponieważ część jest albo rozłożona, albo złożona...;
Zastanawiam się, czy nie zamierzam przeprojektować tego pokoju po prostu...
Musisz przejść do domyślnej konfiguracji "SM-FLAT-PATTREN" i rozłożyć część w tej konfiguracji, a następnie wrócić do domyślnej i zapisać swoją część.
4 polubienia
ok, rozumiem.
Próbuję tego dziś wieczorem i informuję Cię na bieżąco.
Już dziękuję za radę.
Klasa A+
Witam
Świetne rozwiązanie od @ac cobra!
Pozdrowienia
deplie.png
2 polubienia
Myślałem więc, że rozumiem, co robić, ale nie mogę.
Więc jestem dobry na rysunku , a nie w pokoju.
Wybieram widok, który ma zostać rozwinięty.
Ustawiłem się na "defaultSM-FLAT-PATTREN" i zaznaczyłem pole wyboru "stan rozłożony". Następnie przechodzę do "domyślnego" i pole wyboru "stan rozłożony" jest odznaczone. Tam zapisuję i wracam do "defaultSM-FLAT-PATTREN", ale widok nie poruszył się ani o jotę....
Musiałem coś przeoczyć...
P.S. podczas tych wszystkich manewrów wzrok w ogóle się nie zmienił, dla przypomnienia.
Nie, musisz wejść do pokoju i przejść do konfiguracji "DefaultSM-FLAT-PATTERN", a następnie rozłożyć swój pokój. Jeśli część nie jest rozłożona w tej konfiguracji, nie może pojawić się jako rozłożona w MEP...
pfff nie mogę tego zrobić.. Przeprojektowuję pokój, szkoda.
@ ac kobra.
Muszę zrozumieć swój błąd, nawet jeśli odbuduję te części, to nie pierwszy raz, kiedy tak się dzieje i w tym montażu chodzi o trzy części.
Co mógłbyś zrobić. Zmodyfikuj opublikowany przeze mnie plik i odeślij go do mnie. Wymieniam go w moim zespole, aby sprawdzić, czy działa.
Ok dla Ciebie?
Z góry dziękuję
Musisz przejść do konfiguracji "DefectSM-FLAT-PATTERN" w części, następnie przechodzisz do zakładki blacha i klikasz na rozłożone i ponownie wybierasz domyślną konfigurację, która spowoduje ponowne złożenie części, a następnie zapisujesz i będzie dobrze.
Witaj ac cobra, w końcu znalazłem....
Wczoraj myślałem, że rozwalę ekran lub klawiaturę, ale nie mogłem. Krótko mówiąc, minęło i w końcu zrozumiałem.
Wielkie podziękowania dla ciebie za pomoc i przykro mi, że byłeś tak złym uczniem w porównaniu z mistrzem, którym jesteś.
Wesołych Świąt dla wszystkich!
Lucbirus.
1 polubienie