Witam, już się zastanawiałem, czy ktoś jeszcze ma ten problem (mam nadzieję, że tak...:)), a zwłaszcza jak go naprawić.
Pozwól, że wyjaśnię.
Na niektórych montażach nie byliśmy w stanie wykonać cięcia na żadnej płaszczyźnie ani w żadnym miejscu... Pojawia się następujący komunikat: "Linia cięcia nie przecięła prawidłowo modelu, sprawdź, czy przecina model"...
Pracujemy bardzo mało na powierzchni ... więc jest objętość i jestem w 2014 SP5 ...
to nie pierwszy raz, zwykle udaje mi się obejść problem wycinając gdzie indziej, ale na tym 3D (mojego kolegi) nic nie pomaga... Jedynym powodem, który widzę, jest to, że są importowane części od producentów...
Zwykle dzieje się tak, gdy płaszczyzna cięcia jest styczna do zakrzywionej powierzchni. Rzeczywiście, spróbuj usunąć wszystkie zaimportowane części, aby sprawdzić, czy działa bez, a następnie wprowadź je ponownie jeden po drugim.
Każda z przecinających się części znajduje się na powierzchni => i dlatego nie może wyświetlić przekroju.
Albo linia cięcia jest styczna do części wewnątrz złożenia => i dlatego Solidworks nie rozumie, gdzie ciąć.
Myślę więc, że musimy sprawdzić i naprawić korpusy powierzchniowe, aby stworzyć objętości. Lub, jeśli to możliwe, zmodyfikuj linię cięcia za pomocą lekkiego odczepienia (qq dziesiąte) i kontynuuj swoją drogę, jakby nic się nie stało.
A może to przez ac cobra 427, który rysuje pseudonim gt22. i to jest godne 3 wojny światowej! ;-)