Czy wiesz, jak wykonać normalne cięcie do osi, aby pokazać zewnętrzną powierzchnię walca? W moim przypadku mam zbiornik z kranami i chcę wykonać normalne cięcie na moim sworzniu, aby pokazać zewnętrzną część mojego zbiornika, aby móc zwymiarować położenie i średnicę kranów. Zobacz przykład poniżej:
W razie potrzeby narysuj linię szkicu styczną do okręgu za pomocą linii konstrukcyjnej, aby wyrównać ściegi z linią. Następnie wybierz linię szkicu i kliknij przycisk Wytnij. Lub edytuj cięcie i ograniczysz linię cięcia:
Dziękujemy za Twoją opinię. @sbadenis twoje rozwiązanie jest bliskie temu, czego chcę. Zwymiarowałem moją podstawową linię szkicu, aby zdefiniować obszar cięcia, z wyjątkiem tego, że ten jest ogromny i nie uwzględnia tego rozmiaru. Czy wiesz, skąd to może pochodzić?
@AR, tak właśnie musieliśmy to zrobić w 1. wersji SW (narysuj szkic) A teraz, gdy jest bardziej zautomatyzowany, nadal działa po staremu. Edycja szkicu i jego wiązanie jest również możliwe na normalnym przekroju: Wybierz znak cięcia, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz edytuj linię cięcia, a następnie w menu po lewej stronie Edytuj szkic i zwiąż go zgodnie z potrzebami.