Przekrój poprzeczny

Cze wszystkim

Chciałbym wiedzieć, czy możemy zmienić kolor widoku przekroju, który jest w błędzie zgodnie z poniższym komunikatem, ponieważ mój widok przekroju jest cały czerwony z powodu tego komunikatu i próbowałem rozwiązać uszkodzony komponent, ale nie udało mi się.

Twoja linia nie powinna być wystarczająco długa, aby przeciąć model

2 polubienia

Nie mogę umieścić mojego rysunku ze względu na prywatność mojego zespołu, ale mogę potwierdzić, że moja linia cięcia przechodzi przez cały model.

Przyjrzałem się opcjom kolorów, ale nie mogłem znaleźć, w jaki sposób ten czerwony kolor został błędnie przypisany do widoku przekroju.

1 polubienie

Spróbuj, ale bądź ostrożny, ponieważ w tym przypadku wszystkie błędy nie będą już wyświetlane na czerwono

vue_en_coupe.png
1 polubienie

Witam

I wykluczyć to pomieszczenie z widoku przekrojowego, czy to możliwe?

(kliknij prawym przyciskiem myszy na widoku przekroju)

3 polubienia

Czy próbowałeś przesunąć linię cięcia o 0,01?

Często wynika to z faktu, że SW nie lubi we wszystkich przekrojach, których płaszczyzna jest styczna do walca/kuli, co generuje elementy o co najmniej jednym z wymiarów zerowych.

1 polubienie

Możesz mieć linię cięcia, która jest styczna do otworu.

Osobiście postaram się naprawić błąd zamiast zmieniać kolor...

5 polubień

W przeciwnym razie system D, zrób konfigurację z wytłoczeniem z 3D (nie jest świetny, ale może być problematyczny). +1 Pascal, lepiej rozwiązać problem, może się to skomplikować w przyszłości, jeśli zostanie wymyślone.

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi.

@MaD: Kolor się nie zmienił

@a.leblanc: Nie mogę wykluczyć mojej części, potrzebuję jej do rysunku

@stefbeno: Próbowałem już przesunąć linię cięcia w różne miejsca, ale nic.

@pascal: Tak, to jest to, co zwykle robię, ale moje dzieło jest ciężkich rozmiarów, więc rekonstrukcje to ogromna strata czasu.

Przed jedzeniem edytuję moją część, która popełnia błąd i edytuję jedną z moich funkcji, ponieważ wiem, że czasami może to być błąd, uruchomię to przed jedzeniem w ten sposób, będę miał czas na odbudowę i będę Cię informował, jeśli znowu zadziała.

wykluczyć z cięcia,

nie oznacza wykluczenia z mandatu posła do Parlamentu Europejskiego,

Musielibyśmy spróbować zobaczyć, co robi.

element, o którym mowa, jest "importem 3D"? A może "zbudowany" pokój?

3 polubienia

Aby uniknąć niepotrzebnych przebudów, obniż pasek bloków, który jest dostępny od 2012 roku, a aby go aktywować, po prostu przejdź do opcji systemowych i aktywuj pasek bloków, a następnie obniż go do ostatniej funkcji w drzewie tworzenia...

2 polubienia

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, wszystko wróciło do normy, to rzeczywiście był błąd.

@ac Cobra: Ten pasek blokujący nie jest dla mnie przydatny w moim przypadku, ponieważ jest to moja ostatnia funkcja, którą jest powtórzenie, które jest ciężkie w rekonstrukcji.

1 polubienie

Jeśli jest to ASM, sprawdzanie ładowania lekkich komponentów oszczędza czas.

Cieszę się, że znalazłeś rozwiązanie.

Czym więc jest ten błąd i skąd się bierze?

1 polubienie

@a.leblanc: tak, dziękuję, tego właśnie używam i możemy nawet przełączyć się na złożony tryb montażu

@pascal: błąd powodował u mnie błąd w widoku przekroju, który był związany ze złożonością mojej części arkusza blachy i wiem, że edytując  niektóre funkcje części, która jest częścią zespołu, można rozwiązać ten błąd widoku przekroju.

1 polubienie

Przed jedzeniem edytuję moją część, która popełnia błąd i edytuję jedną z moich funkcji, ponieważ wiem, że czasami może to być błąd, uruchomię to przed jedzeniem w ten sposób, będę miał czas na odbudowę i będę Cię informował, jeśli znowu zadziała.