Rozwinięty widok na rysunku

Witam

Wykonałem pierwszy kawałek blachy wraz z powiązanym z nim rysunkiem na 2 arkuszach, z których jeden ma rozłożony widok.

Wszystko działa dobrze.

Następnie wykonałem konfigurację tego pierwszego pokoju na wynos, aby zamknąć drugi pokój.

Kiedy wracam do rysunku, arkusz z rozwiniętym arkuszem nie reprezentuje rozwiniętego widoku części. Ani w palecie widoków.

Czy ktoś kiedykolwiek się z tym spotkał?

Z góry dziękuję

Witam

Czy nagrałeś swój utwór z rozłożoną konfiguracją przed wykonaniem kompozycji?
Zdarza się, że robimy plan z rozłożonym  urządzeniem, ale zapominamy zapisać element, więc nie zapisujemy jego stanu rozłożonego.

Niech Moc będzie z wami.

3 polubienia

Kiedy modyfikowałeś swój 2. element, czy nie uniemożliwiło to rozłożenia? 

Jeśli na przykład wykonujesz rozłożoną część w 3D, czy daje ci to właściwą część, czy nierozłożoną część?

3 polubienia

Prawdopodobnie kliknąłeś rozwinięty widok swojego rysunku, aby otworzyć swój pokój, a następnie zapisz.

Rozwiązanie: otwórz pomieszczenie, przejdź do konfiguracji, otwórz konfigurację rozwinięcia blachy i rozłóż pomieszczenie i zapisz

3 polubienia

Cze wszystkim

Dziękuję za odpowiedzi i przepraszamy za opóźnienie w udzieleniu odpowiedzi.

Jeśli chodzi o część, zawiera ona konfigurację wzoru MSflat. Kiedy klikam na tę konfigurację, część pojawia się w stanie rozłożonym.

Tam, gdzie mam problem, jest rysunek. Nawet jeśli zaktualizuję paletę widoku z przodu, SWorks rozumie, że mam część z blachy i oferuje mi stan rozłożony, ale w tym widoku niestety mam to samo, co widok z przodu!!

Jeśli umieszczę go qd nawet na mapie i kliknę na niego, aby zobaczyć, co to jest, mówi mi, że jest to rzeczywiście widok konfiguracji domyślnego wzoru płaskiego MS z polem wyboru stanu rozwiniętego w orientacji...

Z góry dziękuję

Miłego dnia

Dziękuję Bartku,

Postępując trochę tak, jak zasugerowałeś, wydaje się, że to zadziałało.

Miałem też inny problem z moją paletą widoków wskazującą na inne pomieszczenie, a nie na oryginalne.

Zrobiłem więc manip bart kilka razy, a następnie przebudowałem pomieszczenie i zaktualizowałem paletę widoków i tak dalej

Wygląda na to, że działa.

Jeszcze raz dziękuję