Chcę zapisać plan oprogramowania w formacie DXF, ale po otwarciu pliku DXF jeden z widoków nie jest kompletny. Czy zdarzyło się to Tobie?
Tak, przez większość czasu z dużymi modelami.
Przerabiając to, zwykle jest ok.
Nie dowiedziałem się nic więcej.
Po zapisaniu w DXF (to samo dla DWG) kliknij na opiton u dołu okna. W opcjach eksportu włącza niestandardowe rzutowania SOLIDWORKS do formatu DXF/DWG. Następnie spójrz na swoje ustawienia...
Witam
Jeśli nagrywanie odbywa się w sieci, możesz spróbować zapisać je lokalnie na dysku C, aby sprawdzić, czy coś zmienia.
Witam
Zdarza mi się, podobnie jak Tobie, mieć problemy z eksportem w DWG, najczęściej jest to importowana część z wadliwymi bokami. Czy masz importowane części? Jeśli tak, należy je naprawić.
Niech Moc będzie z wami.
Witam, zauważyłem, że kiedy często przełączałem się z 3D na 2D, było mniej problemów, gdy bezpośrednio zapisywałem części lub małe złożenia w DWG. Bądź ostrożny, w przypadku podzespołów musisz najpierw zarejestrować je w częściach, a następnie w dwg. Wystawny, ale działa stosunkowo dobrze.
Pozdrowienia
Witam
Zamieszczam wpis, który na niewiele się przyda:
Miałem ten problem już wcześniej, ale dawno temu, w tym samym przypadku co @stefbenot... Wygląda na to, że rozwiązałem ten problem, modyfikując opcje (eksport lub na rysunku) i rozmawiałem o tym na forum. Odpowiedź naszego Jedi również do mnie przemawia, prowadź do zagłębienia się.
Właśnie szukałem w sieci i w moich archiwach bez rezultatu...
Która to wersja SW, kiedy te informacje wzmacniają Aloisa?
Witam
Z kolei, czy w montażu są speedpaki? ponieważ nie występują w DXF
SW wersja 2016 i autocad V2016
Dziękuję za odpowiedzi
Usunąłem konfigurację speedpak i działa.
Myślę, że szkoda wracać do jego konfiguracji, aby po prostu nagrywać w DWF...