Widok przerywany, wyrównanie widoku

Witam

Mam mały problem z przerywanym widokiem, gdy go założę mojemu dziecku wzrok traci wyrównanie.

Oczywiście nie mówię tu o wyrównaniu między przerwaniami, ale o zmianie widoku: 

1. zdjęcie przed przerwanym widokiem:

2. po zastosowaniu przerwy: 

Jak widać widok z góry i widok z lewej strony całkowicie się przesunęły, nawet przy użyciu CTRL+Q poruszają się tylko osie, ale tylko po to, aby prawidłowo wrócić do swojego widoku,

Muszę kliknąć widok prawym przyciskiem myszy i wykonać domyślne wyrównanie, aby wróciły na swoje miejsce, ale oczywiście wolałbym tego nie robić, więc masz pomysł?  

Witam

Wstrzymanie widoku nadrzędnego przed utworzeniem widoków podrzędnych pozwala zaoszczędzić wiele kłopotów

Miłego dnia

1 polubienie

W naszym przypadku jest to trochę wyjątkowe, używamy Driveworks (automatyzacja SolidWorks), co oznacza, że zaczynamy od rysunku głównego, aby móc automatycznie wykonać wszystkie nasze plany, więc nie możemy tworzyć widoków po fakcie.

Tylko w niektórych przypadkach rysunek nie jest idealny, więc mamy do wykonania małe ręczne poprawki, w tym ten widok przerywany, gdy model jest zbyt długi.

To Wam nie pomoże, ale ja też mam od czasu do czasu problem z niewspółosiowością widoków, nawet bez przerwy, muszę przerwać wyrównanie i odłożyć je z powrotem, nigdy nie udawało mi się tego odłożyć w żaden inny sposób.

1 polubienie

Witam!

Jakiego rodzaju wyrównania widoku używasz?

Wyrównanie według początku czy według środka widoku?

Czy zachowanie zmienia się, jeśli używasz innego typu?

Witam

Czy pomyślałeś, aby zaznaczyć "dostosuj się do rodziców"

=> we właściwości kliknięcia prawym przyciskiem myszy  w widoku podrzędnym 

Niech Moc będzie z wami.

obi_wan.jpg
1 polubienie

Witam i dziękuję za odpowiedzi.

Jeśli chodzi o rodzaj wyrównania, właśnie przeprowadziłem test na dwóch typach i nadal ten sam problem, moje dwa poglądy się zmieniają.

A jeśli chodzi o opcję wyrównaj z rodzicami już sprawdzone, gdy robię moje dwa przerywane widoki, na widoku z przodu i z góry mam takie same cięcia, więc po tej stronie nie ma problemu. 

Witam

Miałem już tego rodzaju problem, początkiem było przycięcie głównego widoku z powodu zbyt dużej ramki.

Zobacz załączony film

Link do filmu.

https://drive.google.com/file/d/18zx5aMPWXd2MUfA6RvvT9vLbM1z7MLys/view?usp=sharing

Niech Moc będzie z wami.

obi_wan.mp4
1 polubienie