Witam.
Mam mały problem z widokiem izometrycznym.
Mam więc zestaw 1, który zawiera zestaw główny 2, który z kolei zawiera zestaw główny 3.
płaszczyzna przednia, górna i prawa. są takie same dla każdej mieszanki. Ale na moich trzech zespołach stwierdzam, że mam różne poglądy izometryczne.
Po co?
Zaznaczam, że wykonałem mój zespół 3 i ten pierwszy element mojego zespołu 2 został poprawnie wstawiony, a mój zespół 2 został poprawnie wstawiony do zespołu 1. Mam więc (F) przed moimi "początkowymi" montażami.
1 polubienie
Witam
Czy możesz umieścić nam sitodruki, abyśmy mogli lepiej widzieć i rozumieć???
1 polubienie
Witam
Czy w 3D masz pewność, że ujęcia są identyczne?
Wygląda to na błąd...
2 polubienia
Witam, przypadkiem nie zwolnij zespołów i nie wstaw zbieżności między płaszczyznami, bo może zespoły nie są zamocowane we właściwej pozycji!?
Pozdrowienia
5 polubień
Dziwne, bo wymodelowałem część, a potem zrobiłem "Utwórz złożenie z części". Potem znowu wstawiłem zespół do innego zespołu i tak dalej 3 razy, a wszystkie złożenia, takie jak część, mają te same płaszczyzny definicji, a zatem tę samą izometrię.
Robiąc to bezpośrednio "Validate" (lub Enter) za każdym razem, gdy wstawiasz coś do zestawu.
2 polubienia
Próbowałem uwolnić moje komponenty, ale przywrócenie ograniczeń nie działa. W załączeniu zrzut ekranu.
sans_titre1.png
Wszystkie inne widoki są zgodne z wyjątkiem izometrii??? Jest to prawie niemożliwe, ponieważ izometrie są projekcjami... Jeśli jeden jest słuszny, drugi też powinien być...
3 polubienia
Oto moje rzuty izometryczne z planami.
Tak więc ujęcia są ze sobą bardzo zbieżne, ale projekcje ISO nie są dobre.
sans_titre2.png
Ja też po prostu próbowałem. To sprawia, że jestem taki jak ty. Czy nie zmieniłbyś orientacji swoich poglądów (to właśnie uczyniłem)? Nie zmienia to nazw samolotów, ale z drugiej strony zmienia widok izometryczny.
Kiedy robisz widok iso, twoje współrzędne XYZ na dole nie są w tym samym kierunku?
2 polubienia
Rzeczywiście, musi być problem z orientacją poglądów.
Tutaj ustawiłem swój widok, który powinien być prawdziwym widokiem ISO. Na pierwszych dwóch nie ma obaw, ale na trzecim moje osie się zmieniają.
Jak zmienić orientację?
Dlaczego mój drugi widok nie pasuje do pierwszego, gdy umieszczę go w ISO, podczas gdy mój układ współrzędnych i plany są takie same?
Myślę, że to może być duży błąd.
sans_titre3.png
Aby zmienić orientację widoków:
http://www.lynkoa.com/forum/3d/modifier-la-vue-de-face-d-un-assemblage
Niekoniecznie jest to błąd, jest to całkiem przydatna funkcja, aby mieć pożądany widok z przodu
1 polubienie
Aby zmienić kolejność widoków, wystarczy ustawić się w widoku, który chcesz w widoku z przodu (we właściwej orientacji) z normalnym do tego widoku (i, jeśli to konieczne, ALT + strzałka, aby obrócić widok), a następnie zrobić miejsce i wybrać lunetę z gwiazdką (podpowiedź to "aktualizuj standardowe widoki"), a następnie kliknąć widok z przodu w menu.
3 polubienia
Tak, zgadzam się, że zawsze możemy majstrować, ale poza błędem, jeśli płaszczyzny są takie same w złożeniach i jeśli wszystkie są ze sobą powiązane, a ograniczenia nie są odwrócone, nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy mieć inne ISO!
Jak wspomniano powyżej, sprawdź, czy ograniczenia nie są odwrócone! Mi się to już zdarzyło... bo gdy Solid ma dwa rozwiązania, to często wybiera najgorsze i wcale nie najlepsze.
Pozdrowienia
2 polubienia
Na próżno wykonałem kilka manipulacji.
Dzieje się tak, że odzyskałem dane kolegi i musiał wystąpić błąd w montażu.
Ponieważ odtworzyłem nowe zespoły z wkładką komponentu nikel i nie ma problemu.
tyle zmarnowanego czasu ....
Wielkie podziękowania dla was wszystkich za odpowiedzi.