Jak utworzyć predefiniowany widok w stanie rozwiniętym (arkusz blachy) na pliku drwdot?
po prostu wstaw go do rysunku, a następnie zapisz ten MeP jako odniesienie
Nie ma nic do powiedzenia na temat + @ Gérald powiedział wszystko
Masz swoją odpowiedź, wszystko, co musisz zrobić, to zadeklarować, że jest to najlepsza odpowiedź
@+ ;-))
Jeśli jednak znajdujesz się w trybie wieloobiektowym, rozwinięty widok nie będzie widoczny.
Będziesz musiał wstawić widok, dowolny widok, a następnie wybrać w lewym okienku "wybierz treść", wybrać treść do rozwinięcia, a na koniec kliknąć stan rozwinięty w lewym okienku
selection.png
Dziękuję za odpowiedzi. Ale czy na pewno działa na automatycznym rysunku typu drwdot?
Tak, to na pewno.
Z drugiej strony, w przypadku wstępnie zdefiniowanych widoków, może być konieczne przejście przez lewe okienko, zaznaczając pole rozwinięte, jeśli rozwinięty widok nie jest domyślnie dostępny
tak to na pewno (to właśnie robię ;))
Ale z drugiej strony robiłem inny MeP, jeśli chodzi o blachę, obróbkę skrawaniem, szycie,....
Podsumowując:
Stworzyłem swój plik planu typu drdot, używając jakiegoś kawałka blachy.
Ustawiłem go tak, aby mieć widoki z przodu, prawda... I mój pogląd się rozwinął.
Na koniec zapisuję ten plik planu w formacie drwdot.
Więc kiedy zintegruję inne pliki arkusza blachy na tym rysunku, widoki automatycznie się zorganizują tak jak wcześniej... I będę miał rozwinięty widok BEZ konieczności robienia tego ręcznie.
Czy to prawda? Jeśli tak, to spróbuję na początku przyszłego tygodnia
Dziękuję
Tak, zgadza się.
Zwróć uwagę na wielkość swoich widoków. Tak, aby pozostał w formacie Twojego arkusza.
Sion wszystko jest ok =)
Z niecierpliwością czekamy na Twój powrót!
Muszę ręcznie wybrać stan rozłożony.