Witam
Mam blachę w złożeniu, która jest nachylona według dwóch płaszczyzn, chciałbym mieć tę płytę w widoku ortogonalnym a nie pochyloną jak to jest w zespole
Jak to zrobić,
Dziękuję
Witam
Mam blachę w złożeniu, która jest nachylona według dwóch płaszczyzn, chciałbym mieć tę płytę w widoku ortogonalnym a nie pochyloną jak to jest w zespole
Jak to zrobić,
Dziękuję
Witam, jeśli Twój MEP dotyczy Twojego pokoju, otwierasz go, orientujesz według własnego uznania, tworzysz swój rysunek i możesz wybrać widok odnoszący się do modelu.
Inna technika, ustawiasz swój element tak, jak chcesz, klikasz prawym przyciskiem myszy w swoim obszarze graficznym i wybierasz opcję "Zapisz ten widok jako..." " => i wybierasz to, co najbardziej Ci odpowiada, widok z przodu, widok z prawej, widok z lewej, z góry itd.
Cdt
Joss
Witam
Istnieją 3 możliwości (lub więcej!).
1) W 3D ustawiasz się tak, aby widok odpowiadał temu, co chcesz zobaczyć z przodu (pierwszy widok rysunku). Przejdź do rysunku i wstaw widok modelu, a zamiast wybierać Powierzchnię, ..., wybierz "Bieżący widok"
2) Postępuj w ten sam sposób, aby umieścić 3D zgodnie z potrzebami, ale zamiast przechodzić bezpośrednio do 2D, naciśnij spację i zapisz ten "Nowy widok". Przejdź do rysunku i możesz wybrać ten nowy widok 3D jako orientację.
3) Jeśli już wstawiłeś widok swojej odele w 2D, możesz wstawić widok względny (Wstaw / Rysunek View / Widok względny), który pozwala wybrać w 3D, co będzie twoim przodem, po prawej, ...
Witam
Moja technika, w pokoju, wybierz twarz dla widoku z przodu, a następnie w widokach orientacji zapisz ten widok i użyj go w MEP.
Dziękuję Wam wszystkim
Miłego dnia
Istnieje 4. możliwość:
Po ustawieniu części tak, aby znajdowała się w widoku z przodu, naciśnij SPACJA, aby wyświetlić panel "Orientacja" i wybierz opcję "Aktualizuj widok standardowy"