Kto pracuje w ten sposób
Naprawiono stację roboczą przez Screen Desk + stację dokującą do laptopa
Przenośna stacja robocza w ruchu
Jak postępujesz
Dziękuję
@+ ;-)
Kto pracuje w ten sposób
Naprawiono stację roboczą przez Screen Desk + stację dokującą do laptopa
Przenośna stacja robocza w ruchu
Jak postępujesz
Dziękuję
@+ ;-)
Witam, nie używam tej konfiguracji a jedynie laptopa Workstation MSI WT60 20J.
W domu dodaję ekran o przekątnej 27 cali dla większego komfortu.
Jaki jest cel twojego pytania?
Hi@ Industrialcadservices i dziękuję za zainteresowanie tematem
W przedmiocie pytania prejudycjalnego
jest wiedzieć, jak to zrobić
Stacja stała jest stworzona do wbijania się przy biurku
więc chciałbym wziąć pliki, które zostały przetworzone z naprawionego na laptopie (w samochodzie, jeśli to możliwe)
Zabieram laptopa w podróż z tymi samymi dziennikami i plikami w toku
i pracuję nad tym
i wracam wstecznym, pompuję (w samochodzie, jeśli to możliwe) to, co jest w komórce
i guzy na telefonie stacjonarnym
i vis i Wersal ;-)
@+ ;-)
Cześć, w mojej firmie pracujemy trochę tak samo, ale stacje są podłączone do sieci (serwera) i gdy tylko ruszą w drogę, przełączają się na sieć Wi-Fi, co pozwala im pozostać w kontakcie przez cały czas!
Po tym, jak nie jestem na tyle obeznany z komputerem, aby wiedzieć dokładniej, jak to działa.przepraszam
G.
Dzięki @G
ale w podróży Wi-Fi nie jest najlepsze ;-)
Witam
Ja też tak pracowałem i używaliśmy tej samej metody co G... Problem polega na tym, że jeśli przechowujesz dane we wspólnym folderze na serwerze, przesyłanie danych na dysk stacji może zająć dużo czasu.
Najlepiej byłoby połączyć się zdalnie ze stacją, aby pracować bezpośrednio na dysku i dzięki temu nie mieć problemów z pobieraniem danych. Mstsc (Remote Desktop Connection) zrobi do tego.
Cześć gt22,
Mamy laptopy ze stacjami dokującymi i kiedy wybieramy się w podróż zabieramy ze sobą nasz klucz 3G, który pozwala nam mieć dostęp do sieci niemal wszędzie i mamy bezpieczny dostęp w naszej sieci, dzięki czemu pracujemy nad plikami na serwerze, a koledzy którzy chcą zobaczyć postępy, mają do nich dostęp po każdym zapisie pliku.
Witaj @Gt22.
Dla niepoufnego środowiska pracy Grabcad.
Dla poufnego Synkron (w wersji mobilnej).
W obu przypadkach jest to ta sama zasada: synchronizacja folderu na dwóch stacjach.
Czy tak mi się wydawało :)
Rozwiązaniem, które najbardziej mi odpowiada, było wykorzystanie mojego miejsca w usłudze OneDrive do wykonania kopii zapasowej wszystkich moich danych CAD.
Dane są synchronizowane za każdym razem, gdy mam kolekcję internetową, niezależnie od tego, czy chodzi o udostępnianie kolekcji z mojego telefonu komórkowego, połączenie z domami klientów (aby unikać w jak największym stopniu), czy w miejscu publicznym.
W celu udostępnienia projektów tworzę folder na klienta, wysyłam link do udostępniania do menedżera, który dystrybuuje do niego pliki.
więc dla ciebie @ ludo.mai
Najlepiej byłoby połączyć się zdalnie ze stacją, aby pracować bezpośrednio na dysku i dzięki temu nie mieć problemów z pobieraniem danych. Mstsc (Remote Desktop Connection) zrobi do tego.
Przejmuje kontrolę nad stacją stacjonarną za pośrednictwem łącza internetowego i połączenia z pulpitem zdalnym (MSTSC)
więc nie ma potrzeby instalowania dziennika oprogramowania na laptopie
Będę miał bezpośredni wgląd w pracę stacji stacjonarnej i w razie potrzeby będę mógł pobrać pliki?
Nie ma więc potrzeby posiadania mobilnej stacji mobilnej, w tym przypadku powinna działać zwykła komórka lamnda
jeśli dobrze zrozumiałem
a pliki będą zawsze aktualne na stałe, ponieważ zostały utworzone na stałym
@+ ;-)
tak dla Ciebie @Ac Cobra
Instaluje je na nim przenośna stacja robocza
i odzyskiwanie plików na stacji stacjonarnej przez internet i klucz 3G oraz
Po zakończeniu nagrywania na telefonie komórkowym
oraz za pośrednictwem połączenia internetowego 3G aktualizuje pliki na serwerze
jeśli dobrze zrozumiałem
@+ ;-)
Zgadza się.
Ze swojej strony pracuję na laptopie z konfiguracją bardziej przeznaczoną do automatyzacji biura. Używam go tylko do łączenia się ze stacją stacjonarną. Więc nie przechowuję niczego, co mi PC
Jeśli nadal chcesz pobrać dokumenty na laptopie lub przenieść je do stacji, po prostu skopiuj je i wklej, aby zostały przesłane (szybkość transferu będzie oczywiście zależała od Twojego połączenia).
Musisz jednak wziąć pod uwagę, że jeśli twoje połączenie jest naprawdę złe, możesz mieć opóźnienie między momentem kliknięcia funkcji a czasem, w którym zobaczysz ją na ekranie.
W rzeczywistości mamy zdalny dostęp do naszego serwera za pośrednictwem bezpiecznego połączenia i pracujemy bezpośrednio nad plikiem, tak jakbyśmy byli w biurze. Ale nie pytaj mnie, jak to działa, bo nie wiem, to nasz dział IT to ustawił...
W domu mam tę samą zasadę. Mam serwer z kluczem USB, który podłączam do komputera i wprowadzam swoje LOGS, a następnie mogę pracować nad moimi plikami, które mam w domu i z dowolnego miejsca, lub przeklasyfikować moje filmy.
Grabcad jest odpowiednikiem Onedrive, ale dla "wolnej przestrzeni prywatnej" CAD
Pliki są przesyłane do przestrzeni dyskowej, platforma umożliwia przeglądanie pomiarów itp.
To platforma do współpracy.
Przewijasz w dół aplikację na każdej stacji, która łączy się z przestrzenią dyskową, widzisz zmodyfikowane pliki, komentarze itp., Wybierasz, co synchronizujesz.
Synckron to oprogramowanie, które analizuje zmiany między dwoma folderami i oferuje synchronizację tego, co się zmieniło.
Do zdalnego sterowania nie jest łatwo ze względu na Box i zaporę ogniową.
Posiadanie dwóch aplikacji
Zobacz przeglądarkę Team i porównanie VNC