Czy istnieje sposób na szybkie uzupełnienie właściwości pomieszczenia?

Witam

Obecnie pracuję nad automatycznym składaniem zestawień materiałów SolidWorks za pośrednictwem SMARTPROPERTIES i SMARTBOM.

Chcę przetestować moje zestawienie komponentów na bardzo dużym złożeniu. Niestety, wprowadzanie właściwości każdego egzemplarza po kolei i ręcznie będzie bardzo czasochłonne.

Zastanawiam się więc, czy istnieje sposób na szybsze wypełnianie właściwości każdej części za pomocą np. Excela.

Z góry dziękuję.

Witam

Tak, aby szybko wypełnić swoje właściwości, istnieje harmonogram zadań, który robi to bardzo dobrze.

http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_TASK_CUSTOM_PROPS.htm?id=fdbed245720448a0b4d7ccc0a6e1affd#Pg0&ProductType=&ProductName=

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

Tak, ponieważ masz oprogramowanie axemble, masz Batchproperties, które pozwala wypełnić folder lub zestaw i wszystkie jego zależności oraz bardzo szybko wypełnić jedną lub więcej właściwości za pomocą kilku kliknięć.

Na przykład właściwość klienta i projektanta, która pozostaje taka sama dla całego pliku, w przeciwnym razie z Excela można to zrobić za pomocą oprogramowania integracyjnego axemble.

Ilości, imię i nazwisko klienta oraz umowę (1 N°) wypełniliśmy na rysunku dzięki ilościom i właściwościom pobranym w pliku Excel ze smarbom.

I w ten sposób nie ma już błędu ilościowego, na poziomie ilości zawsze odpowiadają ilościom zespołu.

1 polubienie

Witam

Opracowaliśmy małe narzędzie, które integruje się z Excelem, które pozwala "odczytać" zespół i utworzyć pustą listę materiałów dla tych komponentów.

Następnie wypełnij tabelę za pomocą narzędzi takich jak pola wyboru, rozwijane menu...

Następnie klikasz pojedynczy przycisk, a wypełnia on każdą część i podzespół.

Podobnie jak w przypadku sbadenis : celem jest uproszczenie, ale także uczynienie informacji bardziej wiarygodnymi.

Użyliśmy interfejsów API Document Manager. Więcej informacji tutaj: http://help.solidworks.com/2016/english/api/swdocmgrapi/Welcome-swdocmgrapi.html?id=6c9d831151dd4a6ca8636a77af67a614#Pg0&ProductType=&ProductName=

Jeśli chcesz, mogę ci zrobić mały filmik o tym, jak to działa.

Do zobaczenia...

2 polubienia

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, wkrótce przetestuję to i będę Cię informować na bieżąco!