Nie wiem, jak wytłumaczyć moją prośbę, więc zamiast długiego przemówienia, wystarczy dwa zdjęcia, aby ujawnić problem. Chciałbym, aby część, która wystaje, podążała za krzywizną niebieskiej powierzchni. (Przesadziłem z wytłaczaniem)
Czy jest na to jakaś funkcja lub inna. Zaczynam, jak mi powiedziano, zrobiłem samouczki, aby nauczyć się podstaw, ale teraz w moich odczytach nie mogę tego znaleźć :)
Aby to zrobić, a jeśli jesteś w zespole, musisz kliknąć część , następnie otwiera się małe okno z funkcjami, a następnie od góry klikasz 4. ikonę, a mianowicie edytuj część. Następnie klikasz na twarz, aby utworzyć szkic, a następnie klikasz na swoją krzywą i masz przekonwertowane właściwości, jest to w == >narzędzia ==> narzędzie do szkicowania i jest to 4 od góry, a następnie usuwasz materiał, ale będziesz musiał aktywować stronę przełącznika, aby usunąć materiał, ponieważ chcesz zachować wnętrze i tam normalnie powinno być dobrze
GT 22 jeśli masz tutorial lub inny jestem zainteresowany, ponieważ w google nie mogę go znaleźć? Bo zaczynałem od szefa przez rewolucję potem zamknąłem wszystkie zszyte powierzchnie i zrobiłem solidną
Witam, nie rozumiem Twojego celu, chcesz stworzyć bryłę z ciał powierzchniowych? W takim przypadku bryła (np. sześcian, który w dużej mierze otacza całość) jest ograniczona powierzchniami. Funkcje to usuwanie materiału za pomocą powierzchni lub przecięcie, jeśli zszyłeś swoje powierzchnie, w przeciwnym razie musisz je przedłużyć. Możesz również dodać materiał za pomocą funkcji obramowania dodania / bazy.