Czy istnieje funkcja wyciągania ze stroną podążającą za krzywą?

Witam

Nie wiem, jak wytłumaczyć moją prośbę, więc zamiast długiego przemówienia, wystarczy dwa zdjęcia, aby ujawnić problem. Chciałbym, aby część, która wystaje, podążała za krzywizną niebieskiej powierzchni. (Przesadziłem z wytłaczaniem)

Czy jest na to jakaś funkcja lub inna. Zaczynam, jak mi powiedziano, zrobiłem samouczki, aby nauczyć się podstaw, ale teraz w moich odczytach nie mogę tego znaleźć :)

Dziękuję

ouie.png

To od Ciebie zależy, czy utworzysz powierzchnię, która pokrywa się z niebieską powierzchnią, która przelewa się po stronie wyciągnięcia tła

Następnie wykonujesz wytłaczanie na powierzchnię

o ile dobrze zrozumiałem ;-)

1 polubienie

Witam

Aby to zrobić, a jeśli jesteś w zespole, musisz kliknąć część , następnie otwiera się małe okno z funkcjami, a następnie od góry klikasz 4. ikonę, a mianowicie edytuj część. Następnie klikasz na twarz, aby utworzyć szkic, a następnie klikasz na swoją krzywą i masz przekonwertowane właściwości, jest to w == >narzędzia ==> narzędzie do szkicowania i jest to 4 od góry, a następnie usuwasz materiał, ale będziesz musiał aktywować stronę przełącznika, aby usunąć materiał, ponieważ chcesz zachować wnętrze i tam normalnie powinno być dobrze

GT 22 jeśli masz tutorial lub inny jestem zainteresowany, ponieważ w google   nie mogę go znaleźć? Bo zaczynałem od szefa przez rewolucję potem zamknąłem wszystkie zszyte powierzchnie i zrobiłem solidną

Nie rozumiem, jak zaprojektowałeś swoją grę

masz jaką wersję oprogramowania

Pokaż swoje drzewo stworzenia

Mówisz o szefie na rewolucję

A potem szyjesz ????

Jesteś w urządzeniu Surface

Pokaż nam swój kawałek

lub co chce zrobić

Wróciłem do sposobu pracy. Zaczynam od tych szkiców i wykańczam granicę, a następnie zamykam pozostałe powierzchnie płaską powierzchnią

Następnie chciałbym wyciągnąć z tej powierzchni 2 mm zgodnie z czerwonym szkicem, ale zachowując ograniczenie zielonej krzywizny.

Jeśli spojrzymy na płaszczyznę po prawej stronie, będzie ona wyglądać tak. Na zielono krzywa ograniczona, na czerwono wynik wyciągnięcia

Twoje promienie wokół krawędzi pokoju wyglądają tak samo  

Dlaczego więc zawracasz sobie głowę tworzeniem w ten sposób?

Stwórz swój szkic, wykonaj profil z 2 stron 

Zrób swojego bocznego bossa do wytłaczania

a następnie tworzysz zamknięty szkic z promieniem rabatu przelewu części, który ograniczasz za pomocą pierwszego szkicu 

i usuwasz materiał  poprzez skanowanie

W przeciwnym razie zastosuj fazowanie do swojej części, tam znasz grubość i możesz zmierzyć kąt.

W funkcji ==>wstaw ==>fazowanie

Witam, nie rozumiem Twojego celu, chcesz stworzyć bryłę z ciał powierzchniowych? W takim przypadku bryła (np. sześcian, który w dużej mierze otacza całość) jest ograniczona powierzchniami. Funkcje to usuwanie materiału za pomocą powierzchni lub przecięcie, jeśli zszyłeś swoje powierzchnie, w przeciwnym razie musisz je przedłużyć. Możesz również dodać materiał za pomocą funkcji obramowania dodania / bazy.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

To, co możesz zrobić, aby dostosować kontur wyciągnięcia, to:

1- Skopiuj niebieską stronę na obrazie, a także promień styczny do niej za pomocą funkcji: "Powierzchnia przesunięta"

2- Rozszerz powierzchnię, dla której przesunąłeś się, aby wyciąć wytłoczenie, funkcja: "Rozszerz powierzchnię"

3- tniesz swoje ciało za pomocą powierzchni utworzonych wcześniej za pomocą funkcji: "Usuwanie materii za pomocą powierzchni"

Nic prostszego, wystarczy wykonać przesunięcie powierzchni i wytłoczyć, aby uzyskać pożądany kształt.

1 polubienie

Oto wynik