cadje
18 Sierpień 2014 11:00
1
Witam
Czy istnieje rozwiązanie, które ułatwiłoby obsługę zestawu elementów IAM (21000 p.) przy jednoczesnym zachowaniu dostępu do iProperties.
Mam Produkt, który zawiera + 21000 części.
Zmniejszyłem go do - 900 sztuk, aby ułatwić obsługę. (poziom szczegółowości)
Mój problem polega na tym, że używam go w IPN, gdzie IDW Inventor ciągle zaczyna przeliczać 21000 części.
Na przykład chcę mieć dostęp do właściwości iProperties w pliku IDW, aby nie wpisywać ponownie numeru nr. gry w moich poglądach.
W IPN program Inventor nie rozpoznaje już zdefiniowanego poziomu szczegółowości i ponownie równoważy 21000 części.
W 2 przypadkach nie mogę nic zrobić, mój komputer liczy w nieskończoność :-(
Masz pomysł?
Dziękuję
1 polubienie
bart
18 Sierpień 2014 11:25
2
Nie możesz zapisać zestawu w innym formacie?
Dzięki temu będzie lżejszy.
cadje
18 Sierpień 2014 14:28
3
Nie pomoże mi to w moim przypadku, ponieważ chcę zachować iProperties do opisu pomieszczeń (BOM).
w przeciwnym razie łapię się na tym, że przepisuję numer pokoi.
Mój problem mam też z IPN-em, który nie rozpoznaje żadnego poziomu szczegółowości.
Witam
A robiąc "stwórz uproszczony pokój"??
cadje
20 Sierpień 2014 07:48
5
Jeśli nadmiernie uprości mój produkt, nie będę miał wystarczająco dużo informacji, aby sporządzić szczegółową listę części.
A może źle rozumiem twoją odpowiedź dla Hignelina?
Jestem nowy w programie Inventor i nasza infolinia nie zaoferowała mi zbyt przekonującego rozwiązania.
Witam
Ta funkcja wydaje mi się być dobrym rozwiązaniem: tworzy pojedynczy plik .ipt ze zbioru bez uwzględniania ukrytych składników poziomu szczegółowości.
Fragment pomocy:
Użyj opcji Utwórz część uproszczoną , aby utworzyć prostą część (.ipt). Wszystkie dołączone elementy zostaną połączone w jedną całość.
Nowy plik zostanie zapisany i otwarty w celu przeglądania i edycji.
Zestaw plików (IAM): Na wstążce kliknij kartę Uprość grupę elementów Utwórz uproszczoną część . Określanie stylu kombinacjiDo wyboru są następujące opcje :
Pojedynczy korpus bryłowy połączony ze złączami między powierzchniami płaskimi. Pojedynczy korpus bryłowy zachowany ze złączami między płaskimi powierzchniami. Zachowaj każdą bryłę jako oddzielną bryłę. Określ nazwę, szablon i lokalizację, w której plik jest zapisywany. Kliknij przycisk OK. Uwaga: Ukryte komponenty nie są uwzględniane w części.
1 polubienie
cadje
26 Sierpień 2014 08:57
7
Dzięki, A-Hincelin, to właśnie zrobiłem z podzbiorami.
W tym tygodniu przeprowadzamy migrację do Vault i to powinno rozwiązać mój problem, jak mi powiedziano!
Są do zrobienia modyfikacje w mojej konstrukcji i zobaczę potem, czy problemy się przebiją.
Jeszcze raz dziękuję.
cadje
10 Wrzesień 2014 12:09
8
Po długiej nieobecności! Rzeczywiście, mój problem z linkami do nieuproszczonych plików został rozwiązany po przeniesieniu projektu do Vault. Dziękuję jednak za pomoc.