Czy istnieje rozwiązanie, które ułatwiłoby manipulowanie IAM (21000 p.)?

Witam

Czy istnieje rozwiązanie, które ułatwiłoby obsługę zestawu elementów IAM (21000 p.) przy jednoczesnym zachowaniu dostępu do iProperties.

Mam Produkt, który zawiera + 21000 części.

Zmniejszyłem go do - 900 sztuk, aby ułatwić obsługę. (poziom szczegółowości)

Mój problem polega na tym, że używam go w IPN, gdzie IDW Inventor ciągle zaczyna przeliczać 21000 części.

Na przykład chcę mieć dostęp do właściwości iProperties w pliku IDW, aby nie wpisywać ponownie numeru nr. gry w moich poglądach.

W IPN program Inventor nie rozpoznaje już zdefiniowanego poziomu szczegółowości i ponownie równoważy 21000 części.

W 2 przypadkach nie mogę nic zrobić, mój komputer liczy w nieskończoność :-(

Masz pomysł?

Dziękuję

1 polubienie

Nie możesz zapisać zestawu w innym formacie?

Dzięki temu będzie lżejszy.

Nie pomoże mi to w moim przypadku, ponieważ chcę zachować iProperties do opisu pomieszczeń (BOM).

w przeciwnym razie łapię się na tym, że przepisuję numer pokoi.

Mój problem mam też z IPN-em, który nie rozpoznaje żadnego poziomu szczegółowości.

Witam

A robiąc "stwórz uproszczony pokój"??

Jeśli nadmiernie uprości mój produkt, nie będę miał wystarczająco dużo informacji, aby sporządzić szczegółową listę części.

A może źle rozumiem twoją odpowiedź dla Hignelina?

Jestem nowy w programie Inventor i nasza infolinia nie zaoferowała mi zbyt przekonującego rozwiązania.

Witam

Ta funkcja wydaje mi się być dobrym rozwiązaniem: tworzy pojedynczy plik .ipt ze zbioru bez uwzględniania ukrytych składników poziomu szczegółowości.

Fragment pomocy: 

Użyj opcji Utwórz część uproszczoną , aby utworzyć prostą część (.ipt). Wszystkie dołączone elementy zostaną połączone w jedną całość.

Nowy plik zostanie zapisany i otwarty w celu przeglądania i edycji.

1. Zestaw plików (IAM): Na wstążce kliknij kartę Uprość grupę elementów Utwórz uproszczoną część.
  2. Określanie stylu kombinacji

Do wyboru są następujące opcje :

• Pojedynczy korpus bryłowy połączony ze złączami między powierzchniami płaskimi.
    • Pojedynczy korpus bryłowy zachowany ze złączami między płaskimi powierzchniami.
    • Zachowaj każdą bryłę jako oddzielną bryłę.
  3. Określ nazwę, szablon i lokalizację, w której plik jest zapisywany.
  4. Kliknij przycisk OK.
Uwaga: Ukryte komponenty nie są uwzględniane w części.
1 polubienie

Dzięki, A-Hincelin, to właśnie zrobiłem z podzbiorami.

W tym tygodniu przeprowadzamy migrację do Vault i to powinno rozwiązać mój problem, jak mi powiedziano!

Są do zrobienia modyfikacje w mojej konstrukcji i zobaczę potem, czy problemy się przebiją.

Jeszcze raz dziękuję.

Po długiej nieobecności!
Rzeczywiście, mój problem z linkami do nieuproszczonych plików został rozwiązany po przeniesieniu projektu do Vault.
Dziękuję jednak za pomoc.