Czy możliwe jest wykonanie pojedynczego strzału (ten sam widok, te same wymiary...), ale możliwość włożenia 2 różnych nabojów (1 nabój dla naszej firmy i 1 nabój dla naszego klienta).
Bądź ostrożny, chciałbym, aby jeśli zmienię wymiar na jednym z widoków, zrobi to automatycznie z 2 wkładami.
Dzisiaj na moim planie kopiuję arkusze1 (oryginalny plan) i przyklejam go do arkusza 2, a także wymieniam wkład.
W rzeczywistości to jest to, co już robi... Z tą różnicą, że kopiuje arkusz, aby mieć oba w tym samym pliku. I myślę, że właśnie dlatego chce, aby zmiany zaszły w obu tych częściach jednocześnie.
Następnie, aby spróbować znaleźć rozwiązanie, konieczne byłoby odpowiedzenie na pytanie gt22.
FYI, w załączeniu znajduje się zrzut ekranu, aby zmienić tło: kliknij prawym przyciskiem myszy plan tła, właściwość, a następnie przeglądaj, aby wybrać żądane tło.
Kartusz jest wkomponowany w tło, więc jego zmiana bez zmiany tła wydaje mi się skomplikowana.
Być może uda się to zrobić za pomocą makra: kliknięcie przycisku pozwala wygenerować ten sam strzał z innym blokiem, ale wykracza to poza moje umiejętności i w każdym razie zostanie rozwinięte w określony sposób.
Myślę, że rozwiązanie @Jose-accessa jest najlepsze, zawsze pracujesz ze swoim kartridżem, a jeśli chodzi o eksport lub walidację klienta, zmieniasz mapę bazową.
Jak mówi S.B, najlepszą rzeczą, jaką można zrobić, jest użycie warstw.
Umieszczamy jedną tabelkę rysunkową na jednej warstwie, a drugą na innej warstwie i musimy tylko aktywować warstwę, a tym samym tabelkę rysunkową, którą chcemy zobaczyć.
Tak, z wyjątkiem tego, że warstwy to Autocad, a nie SW...
W programie AutoCAD jest to "deska kreślarska", dzięki której możesz robić, co chcesz.
Na oprogramowaniu jest to konfigurowalne (nawet jeśli Autocad jest również w mniejszym stopniu), więc jest to znacznie mniej proste, jeśli nie zmiana całego tła.
Nie, w rzeczywistości chce mieć możliwość szybkiej wymiany kartridży w tej samej płaszczyźnie, jednej kartridżu do swoich planów, drugiego na czas, gdy wysyła do swojego klienta, a więc z kartridżem klienta, ale albo jednym, albo drugim.
@jose-accessa: Nie zgadzam się z tobą co do warstw! nawet jeśli nie jest to tak proste jak w Autocad, regularnie używam warstw na moich planach. W tym przypadku, jak mówię, wystarczy zrobić 2 różne wkłady na 2 różnych warstwach i wyświetlić tylko ten, którego potrzebujesz! Z drugiej strony nie testowałem tej zasady na tłach, ale nie ma powodu, dla którego nie miałaby działać tak samo jak na głównym arkuszu.