@Silver_Surfer dziękuję za powitanie i rozwiązanie, rzeczywiście, pomyślałem o tym rozwiązaniu związanym ze spersonalizowaną nieruchomością.
Nie jest to odpowiednie, ponieważ wymaga dodatkowej kontroli nad planami i tego, aby osoba, która to wykonuje, była rygorystyczna. Bardzo dobre rozwiązanie przy małych montażach i projektach na projekcie, który zajmuje mi zbyt dużo pracy (brak pieniędzy
)
@Maclane Dzięki Ci za to rozwiązanie, ten jest dla mnie problemem dla bańki.
Jeśli zastosujesz tę metodę, musisz to bąbelkować na tym widoku z numeracją 100,101,102 itd...., a na innym widoku 1,2,3 itd...., nie mogę skojarzyć tych dwóch stylów numeracji w tym samym widoku. Dobra robota mimo wszystko.
Miałem trzecie rozwiązanie (które można połączyć z Twoim), aby zrobić dwie konfiguracje MANUFACTURING & TRADE, skorzystać z funkcji rysowania " widok z innej pozycji " i za pomocą drzewa kliknąć na oba modele dla każdego zestawienia materiałów. Napotkane problemy to bańka, główna konfiguracja akceptuje bąbelki, a nie druga, drugi problem, konfiguracje są zebrane w jednym widoku, ale oddzielone są błędy rysunkowe, mocne linie, które się przecinają
Dziękuję obojgu za te 2 realne rozwiązania, ale zbyt skomplikowane i wymagające zbyt dużego ręcznego wprowadzania danych z powtarzającym się ryzykiem błędu. Myślę o już i tak kolosalnej pracy, jaką będą mieli ludzie, którzy będą kontrolować plany tego projektu, oraz sprawozdawcy komisji opiniodawczej.
Dla informacji i bez porównania, dotyczy to bardzo dobrze programu Inventor, który jest bardziej elastyczny w tym temacie
Nie wahaj się wrócić do mnie, jeśli nie zinterpretowałem poprawnie jednego lub drugiego rozwiązania.