Witam
To, co chcę zrobić, jest proste, ale nie mogę znaleźć jak, i nie mogę znaleźć otwartego tematu na ten temat.
Podczas montażu komponenty przyjmują przyrostową liczbę 1, 2, 3 ... w zależności od ich przybycia do ASM. Liczba ta jest następnie używana, gdy bąbelki są używane w 2D.
Chcę zmienić ten numer, aby moje dymki odnosiły się do niego bez użycia funkcji tekstowej.
Pomoc oprogramowania mówi, aby otworzyć menedżera właściwości i zmienić numer części, ale mam tylko ograniczenia w tym menedżerze właściwości.
Ktoś ma pomysł?
Dziękuję za pomoc
Witam;
Kiedy mówisz o inkrementacji w swoich zespołach, czy masz na myśli wskaźnik występowania? (Pojawia się między "<>" w drzewie kompilacji po nazwie pliku komponentu)
Jeśli tak, obejrzyj dyskusję:
To może ci pomóc.
Pozdrowienia.
Witaj MacLane,
Dziękujemy za Twoją opinię
flaga wystąpienia informuje mnie, ile razy składnik jest używany w usłudze ASM.
te informacje pojawią się w polu numerycznym BOM.
to, czego szukam, to przypisanie układu współrzędnych, który chcę, ogólnie rzecz biorąc, pierwszej kolumny BOM tuż przed PN.
REP PN Oznaczenie Ilość
100 AA M6x100 2
122 Pierścień uszczelniający BB 7
147 ZZ Pin 3
to, na co próbuję wpłynąć, to 100 / 122 / 147 ... i że bąbelki podążają za nimi w 2D
Pozdrowienia
Wystarczy kliknąć 2 razy na liczbę w nomenklaturze, a następnie bąbelkować i liczba jest identyczna.
W poniższym przykładzie bąbelek 1 jest wymuszany w 155 poprzez dwukrotne kliknięcie liczby 1 w czerwonym obszarze, który zamienia się w 155:
Bądź ostrożny, przy tej metodzie (ręczna zmiana numeracji) istnieje ryzyko, że ten sam numer będzie miał ten sam numer kilka razy dla różnych komponentów.
Witam i dziękuję sbadenis,
Rzeczywiście, działa ' na powierzchni' , myślałem, że będzie konfigurowalny w ASM.
w 2D mam dodatkową tabelę, której niekoniecznie potrzebuję, ponieważ BOM-y są zarządzane przez ERP.
ale hej, jeśli wystawię go poza kadrem... To przechodzi.
ale poza tym, jeśli używam SmartBOM z mycadtool, widać, że znaczniki nie podążają, zawsze są na 1, 2, 3... i ja też bym tego potrzebował.
Przepraszam, jeśli mój post nie był wystarczająco precyzyjny.