Witam
Od czasu przejścia na wersję 2025 SP4 napotkaliśmy niewczesne wyświetlanie punktów początkowych części i zespołów.
Kolejny błąd, szkice ukryte w pomieszczeniu są wyświetlane na planie.

Czy zdarzyło się to komuś innemu?
Witam
Od czasu przejścia na wersję 2025 SP4 napotkaliśmy niewczesne wyświetlanie punktów początkowych części i zespołów.
Kolejny błąd, szkice ukryte w pomieszczeniu są wyświetlane na planie.

Czy zdarzyło się to komuś innemu?
Zamiast dostarczać rozwiązania AI, nie byłoby lepiej naprawić tego rodzaju błąd przed wersją Sp04... Im dłużej to trwa, tym bardziej końcowe wersje są również błędne, wydaje się, że jest to zrobione celowo, aby zmusić nas do zainstalowania wersji online, która uprości ich zadanie pod względem aktualizacji (tylko 1 wersja do utrzymania...)
Przepraszam za twoje Pb, ale nadal w wersji SP5 z 2023 roku (z błędami, które ma...)
Witam;
Strona " przedwczesna " trochę mnie intryguje, ale aby uzyskać bardziej precyzyjne pojęcie, @ronathan czy możesz zamieścić zrzuty ekranu stanu " mocowania/ukrywania " na problematycznej części, montażu i rysunku?
przykład:
Często domyślne opcje wyświetlania zmieniają się wraz z wersjami Sollidworks...
Cześć wszystkim
Z mojej strony mam dokładnie ten sam problem, + wszystkie te które są dodane.
Dodawanie nowych funkcji zanieczyszcza podstawowy kod oprogramowania, a następnie gromadzi się raz za razem, aż zawiesza się 4-5 razy dziennie, jeśli nie więcej, i bez żadnego powodu (zapisywanie, nowy szkic, nowy plik, cokolwiek, wszystko jest oczywiście podatne na awarie)...
Poniżej
Montaż

Pokój

I wreszcie poseł do Parlamentu Europejskiego

Przynajmniej po mojej stronie sbadenisowej nie miałem tego rodzaju błędów w wersji 2024 SP5
Tak więc, co interpretuję z powyższych zrzutów ekranu:
Dla zespołów:

Wyświetlanie " adnotacji komponentów " jest aktywne, podobnie jak wyświetlanie szkiców
To samo dotyczy " adnotacji pierwszego poziomu "...
Dla części:

Wyświetlanie punktów, początków, osi, płaszczyzn i układów współrzędnych jest aktywne.
Dla rysunków:

Wyświetlanie szkiców jest aktywne, podobnie jak " adnotacji najwyższego poziomu "...
Dzięki tym informacjom myślę, że jeśli np. Początek układu współrzędnych jest ustawiony na " Widoczny " w części (w drzewie konstrukcyjnym), to pojawi się w zespole (" adnotacje komponentów ") i jeśli na rysunku aktywne są " adnotacje najwyższego poziomu ", to w takim przypadku szanse, że ten początek układu współrzędnych z części jest również widoczny, są bliskie 100%.
I tak jest również w przypadku szkiców...
Podsumowując, uważam, że chodzi tylko o dostosowanie widoczności elementów (w Mount/Hide), a nie o nieodłączny problem z wersją Solidworks. (A to nie jest mój zwykły rodzaj przemówienia...). 
Chodzi o to, że na starych konstrukcjach z wersji 2023 nie mam tego problemu.
Poza tym wcześniej nie musiałem bawić się wyświetlaniem szkiców na rysunku, ponieważ był on ukryty w zespole i w pokoju.
Moje pierwsze dwa zrzuty ekranu pokazują, że szkice nie są widoczne w moim pokoju i są widoczne w MEP.
W przypadku rysunków należy również sprawdzić właściwości dokumentu:
Tutaj przechwytywanie pochodzi z Solidworks 2022 i tylko w połowie bym się zdziwił, gdyby wersja 2025 była wyposażona w inne opcje...
Na czerwono zaznaczyłem kilka opcji, które nawet wtedy mogą powodować niechciane artefakty na rysunkach...