Hello@peduchet
Dziękuję za obraz, który pozwala natychmiast zrozumieć prośbę.
Odpowiem na twoją prośbę, ale myślę, że będzie coś do powiedzenia na temat kształtu i położenia twoich klinów w świetle wysiłków ciągnięcia.
W swojej symulacji musisz narysować linię podziału na pierścieniach na powierzchni. Zamiast długiego wyjaśnienia, spójrz na samouczek, który zrobiłem jakiś czas temu. Na youtube jest o 3:47 mn, a ja nadal jestem do Twojej dyspozycji, aby pomóc Ci osiągnąć Twoje cele.
Uwaga: w porównaniu z samouczkiem potrzebujesz oczywiście czterech płaszczyzn (po jednej na pierścień do podnoszenia) i nie musisz umieszczać ich na środku, ale wystarczy przesunąć je o kilka centymetrów od pierścieni. Ustaw kąt strzałów tak, aby zbiegał się w kierunku centralnego punktu losowania.
Musisz położyć rozłożone obciążenie (zwłaszcza nie siłę) na swoim talerzu, nie zapominając o położeniu zmysłu ciężkości (w dół ;-) ;-) ) )
Aby uzyskać wyniki symulacji, należy aktywować współczynnik bezpieczeństwa, który nie jest aktywowany w standardzie.
Wtrącam się w to, co mnie nie dotyczy [Góra]
Ponieważ twoje szkice nie znajdują się w osi twoich pierścieni, które wydają się być spawane, a nie przegubowe w oczku, więc gdy są umieszczone, to one, a dokładniej ich spoiny, będą zjadać wszystkie maksymalne naprężenia. Jeśli nie chcesz się denerwować, musisz obrócić pierścienie o 90°. Niezależnie od długości zawiesi, przyczepność będzie ściśle w osi, a spawy nie ucierpią. Zawsze znajdzie się ktoś, kto założy zawiesia inne niż te, które zaplanowałeś, dzięki czemu oszczędzisz swój kąt przyczepności, a tym samym spawy. Ponadto obciążenie nie zawsze będzie wyśrodkowane na teoretycznym barycentrum. dla twojego simu musisz wziąć pod uwagę CG swojego ładunku, który będzie wyższy niż kosz, a także wyśrodkować ładunek na krawędziach (to nie jest podręcznikowy przypadek)
Zwróć uwagę na kąt nachylenia zawiesi, który powinien wynosić od 45° do 60°. Kąt twoich szkiców nie wydaje się dobry na twoim rysunku.
Celem symulacji jest współczynnik wynoszący co najmniej 4 dla danego przypadku
Wtrącam się w coś, co nie jest moją sprawą [Koniec]
Pozdrowienia