Biblioteka funkcji: Część spawana mechanicznie

Witam

Utworzyłem element biblioteczny do użycia z częścią spawaną mechanicznie.

Chciałbym, aby pewne właściwości "spawane mechanicznie" pojawiły się w tym samym czasie, co wstawienie funkcji.

Na razie po nałożeniu właściwości na korpus LFP (zadeklarowanych w załączniku MS), nic nie wynika...

Czy jest to możliwe?

Jak to zrobić?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witam

Pod jakim sw jesteś ?

Czy możesz opublikować swój utwór i określić, którą nieruchomość chcesz?

Niech moc będzie z tobą

3 polubienia

Nie rozumiem pytania :-(

Właściwość części spawanej mechanicznie dotyczy części

a nie dla funkcji

Funkcja biblioteczna jest z natury

Kombinacja funkcji, które mają zostać utworzone dla akcji na ciele za pomocą referencji pozycyjnych

jeśli się nie mylę

Zrzut ekranu z odrobiną więcej informacji byłby mile widziany

@+

3 polubienia

W załączeniu zrzut ekranu z:

na dole: część MS, wstawiony element biblioteczny "Fixation CdC"

na górze : poseł do Parlamentu Europejskiego i nomenklatura, która jest pusta.... I właśnie tam chciałbym, aby był wstępnie wypełniony...

Wstawiona część odpowiada częściom znajdującym się w magazynie, które są przyspawane do części MS (np. zawias spawalniczy, zamek, standardowy uchwyt akcesoriów itp.).

Ale podczas pisania mówię sobie, że funkcja biblioteczna tylko importuje funkcje. Jednak właściwości MS są połączone z polem. I nie wstawiamy ciała, tylko funkcje.

Nie jestem więc w stanie dotrzeć tam "automatycznie"

O tak, jestem na SW2015 x64 SP4.0

EDIT: Z funkcją Insert part byłaby nadzieja, ale:

- zawsze jest jakiś link, więc po pewnym czasie jest bardzo ciężki

- właściwości MS brył wstawianej części nie są uwzględniane w części MS, która służyła jako podpora

- wdrożenie jest znacznie bardziej pracochłonne

=> więc zaleta dla funkcji śliniaka (a dodatkowo masz prawo do konfiguracji lub modyfikacji niektórych wymiarów)

capture.jpg

Czy próbowałeś zdekomponować funkcję biblioteczną (kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję, a następnie zdekomponuj funkcję ....)

Niech Moc będzie z wami.

Czy próbowałeś zdekomponować bibliotekę funkcji (kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję, a następnie zdekompozycję funkcję ....) ==> a potem?

Otrzymuję tylko funkcje, ale nic więcej na poziomie ciała

Czy możesz podać nam swoją funkcję, abyśmy mogli lepiej zobaczyć problem.

W załączeniu znajduje się Załącznik SLDLFP

fixation_cdc.sldlfp

Witam

Dlaczego nie przynieść części bezpośrednio z powrotem do pokoju??? To działa, a Ty i Ty zachowujesz właściwości... Zobacz PJ (co zrobiłem dla innego pytania)

fluo_percage.docx

Więc to normalne, ponieważ twoja funkcja nie jest ciałem, więc w nomenklaturze nie może się pojawić. To tylko funkcje odejmowania, ekstruzji itp..... które są integralną częścią Twojego pokoju. Wyraźnie widać 2 sztuki, ale dla sw jest to 1.

Edytuj, jak mówi @ac cobra 427 aby zobaczyć to w swojej nomenklaturze  zrób zgromadzenie.

1 polubienie

Dziękuję za propozycję, ale to, czego szukam przede wszystkim, to pobranie właściwości dla tabeli MS... I na razie to nie działa.

Następnie, wstawienie części do pomieszczenia zachowuje połączenie między plikami, co sprawia, że jest ona cięższa...

Dziękuję za propozycję, ale to, czego szukam przede wszystkim, to pobranie właściwości dla tabeli MS... I na razie to nie działa.

Następnie, wstawienie części do pomieszczenia zachowuje połączenie między plikami, co sprawia, że jest ona cięższa...

Cóż, myślę, że to po prostu niemożliwe.

Czwarty post dość dobrze podsumowuje sytuację...

Jeśli deweloper oprogramowania się tutaj przeciąga, lub jeśli Axemble zgłasza prośby o ulepszenia: Konieczne byłyby biblioteki treści (z właściwościami MS) na tej samej zasadzie co LFP (niektóre parametry do zmiany i użycie konfiguracji) oraz możliwość zerwania połączenia z biblioteką.

dziękuję wszystkim, stawiam temat do rozwiązania

Zobacz 4 post, który podsumowuje pb

Witam, przepraszam, ale nie zgadzam się z twoją najlepszą odpowiedzią. 

Rzeczywiście, jeśli ktoś ma takie same troski jak ty, pewnego dnia nie będzie w lepszej sytuacji. Nie ma ani głowy, ani ogona. Postaraj się, aby następnym razem było to jaśniejsze.

Dziękuję, bardzo serdecznie

G.

1 polubienie

w zgodzie z @ G ta sama kara -1

Pytanie: Czy otworzyłeś listę spawanych części w pliku artykułu?

2 polubienia

Jeśli to 4 post rozwiązał Twój problem i jeśli na niego liczysz, to jest to OBI WAN... Więc -1, ponieważ dałeś sobie najlepszą odpowiedź...

1 polubienie

Witam

Tak więc MY sprawiliśmy, że kilka pięknych refleksji dojrzało ;-)

No tak, kiedy klikniesz Nie wiem, który przycisk dać odpowiedź, wstawia post, który przesuwa wszystko poniżej, więc 4 staje się 5 itd.

Wtedy nie można było zmienić odpowiedzi, więc... Bez komentarza.

Przepraszam wszystkich, ale trudno mi było przypisać najlepszą odpowiedź jednej z Waszych odpowiedzi, przeczytajcie ją obiektywnie: zawiera propozycje, które częściowo odpowiedziały na postawiony problem.

I wreszcie, nie mam idealnej odpowiedzi. W zależności od potrzeb każdej osoby użyje tej lub innej metody. To od niego zależy, czy dokona wyboru, poprzedni 4. post (obecnie 5. post) wskazał zalety i wady każdej z metod, a czytelnik będzie musiał dokonać świadomego wyboru.

Witam

Nie chcę wdawać się w kontrowersje, ale myślę, że  jasno powiedziałem, że nie jest to możliwe, ponieważ twoją funkcją nie jest ciało. Przepraszam ale @G  @gt22 i @ac cobra  427 mają rację.

Nie ma @rv69 urazy i do zobaczenia wkrótce na lynkoa.

Niech moc będzie z tobą

1 polubienie

A kto z + jest................. Po co?................. Jaki jest z tego pożytek?

Chciałbym, aby pewne właściwości "spawane mechanicznie" pojawiły się w tym samym czasie, co wstawienie funkcji.

który?

@+

1 polubienie