Spersonalizowana przednia szyba

Witam

Kontynuując pytanie o jbkretynę, czy w nomenklaturze można zastąpić kolumnę, która służy jako odniesienie dla małych pęcherzyków, które pojawiają się po umieszczeniu bąbelka na miejscu. Referencja jest oryginalnym numerem artykułu. (patrz załączone zdjęcie).

Dymki z nazwami są wyświetlane tylko wtedy, gdy kolumna Nr elementu znajduje się w polu Nazwa. Chciałbym, aby w przykładzie referencja była kolumną REP....

Dziękuję za pomoc w tym punkcie.

capture-2.png
1 polubienie

Witam

Nie sądzę, żeby to było możliwe.

Czy twoja prośba nie odpowiadałaby temu pytaniu?

http://www.lynkoa.com/forum/3d/bullage-nomenclature-sw14

Witam

Czy chcesz?

Jeśli tak, nic + proste, wypełnione w lewym okienku albo osobistą właściwością, albo odniesieniem do komponentu, albo nazwą itp.

Zobacz zdjęcie

Nie udało mi się dołączyć zdjęcia.

Problem na stronie ?!!

Tak, Benoit, to TJ, ten sam problem, poczyniliśmy postępy w tym temacie, ale chodzi o bąbelki, które pojawiają się w nazwie, gdy  bańka jest umieszczona na miejscu.

Bart, zapomniałeś zdjęcia. ;-)

Gdzie jest wypełniona kolumna REP? Spersonalizowana właściwość 3D? Ręczny wpis na rysunku?

Jeśli złapałeś go ręcznie na rysunku, nie będziesz w stanie odzyskać go z balonu. Jednak zamiast dodawać kolumnę REP, możesz zastąpić wartości w kolumnie "numer elementu".

Jeśli jest z 3D, zobacz poprzednie pytania (http://www.lynkoa.com/forum/3d/bullage-nomenclature-sw14)

Przesyłanie zdjęć nie działa już w domu....

Czy wszystko z tobą w porządku?!!!!

TEST NA OBECNOŚĆ BART

Edit: Podobno u mnie to działa...

sans_titre.jpg
1 polubienie

tak, kolumna REP pochodzi z niestandardowej właściwości w pliku części, która jest zawarta w nomenklaturze, a następnie w bąbelku dla adnotacji, jedynym PB, który to robi, jest to, że w nazwie mały symbol wskazujący, że bąbelek dla części jest dobrze ustawiony, pojawia się tylko pas.il pojawia się, jeśli mamy numer kolumny Artykuł.

Obawiam się, że musimy obejść się bez tego małego wizualnego symbolu, który jest bardzo przydatny, aby zobaczyć w wielkich nazwiskach, czy bańka jest umieszczona, czy nie...

1 polubienie

Cóż, obejdziemy się bez obrazu, ponieważ dla mnie nie działa.... (przekroczony termin)

Jeśli dobrze zrozumiałem, nie chcesz widzieć swojej kolumny REF, ale chcesz, aby bąbelki zajmowały tę kolumnę? Czy słusznie?

Jeśli tak, wybierasz kolumnę, kliknij prawym przyciskiem myszy ukryj

A w przypadku swoich bąbelków łączysz je z własnością osobistą.

Cóż, obejdziemy się bez obrazu, ponieważ dla mnie nie działa.... (przekroczony termin)

Jeśli dobrze zrozumiałem, nie chcesz widzieć swojej kolumny REF, ale chcesz, aby bąbelki zajmowały tę kolumnę? Czy słusznie?

Jeśli tak, wybierasz kolumnę, kliknij prawym przyciskiem myszy ukryj

A w przypadku swoich bąbelków łączysz je z własnością osobistą.

Jeśli kolumna REP to chcę, to jest to kolumna numeru artykułu, której nie używam, z drugiej strony jest to ta, która napędza "logo obecności bąbelków"  w nomenklaturze i to jest pb, gdy umieszczam bąbelek na mapie, która jest połączona z kolumną REP małe logo obecności bąbelka w nazwie nNie pojawia się. Jeśli spojrzysz na moje zdjęcie w pierwszym bałaganie, możesz to zobaczyć.

1 polubienie

Cóż, to wszystko, wszystko jest jasne...

Jeśli spróbujesz umieścić bąbelek z "numerem artykułu" jako informacją, pojawi się logo obecności bąbelka.

Jeśli teraz ta sama bańka (nie nowa) skierujesz ją na swoją osobistą własność: logo znika?

Więc to zdecydowanie wydaje się niemożliwe...

Tak, zgadza się....

I niestety nie sądzę, aby istniało rozwiązanie. Szkoda dla nas.

1 polubienie

Co się stanie, jeśli wstawisz bąbelki automatycznie i przesuniesz tabelę w lewo, aby usunąć z arkusza kolumny, których nie chcesz widzieć?

Nie, to nie działa, bo tak naprawdę to bańka tworzy link, a jeśli w bańce nie jest to numer artykułu, nie znajduje swoich małych w nazwie...

Tampis, odpuścimy, nic wielkiego.

Dziękuję za pomoc.

1 polubienie

Nie wiem, czy wszystko zrozumiałam,

Ale w domu to działa.... ^^

studnia... Czy wziąłeś bąbelek ac niestandardowych właściwości? i dobrze zaktualizowane po zmianie?

1 polubienie

To, co @jsourd niepokoi, to fakt, że logo "obecność bąbelka" (pierwsza kolumna na obrazie) nie działa, jeśli bąbelek wyświetla właściwość niestandardową , a nie liczbę automatyczną.

1 polubienie