Wyzwanie projektowania 3D: Zdobądź medal dla najlepszego współtwórcy (zozo_mp)

Cze wszystkim!

Jak niektórzy z Was wiedzą, nasi wierni @zozo_mp pożegnali się z nami, udając się na zasłużoną emeryturę! :beach_umbrella:

Możesz wysłać mu wiadomość w jego poście, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś: Do widzenia (Sniff) :wave:

Z tej okazji, czy jest lepszy sposób niż nagrodzenie go medalem dla najlepszych współtwórców forum?

Nowe wyzwanie projektowe będzie koncentrować się na stworzeniu medalu w SOLIDWORKS lub CATIA. Zaprojektuj swój najlepszy medal dla zozo_mp: zwycięski medal zostanie wydrukowany w 3D i wysłany do nich! Będzie on również służył jako podstawa do nagradzania najlepszych współpracowników roku 2024!

Medal ten musi mieć okrągły kształt, z wymiarami narzuconymi w briefie (patrz link poniżej). Na wewnętrznej stronie medalu możesz umieścić to, co chcesz: powiązania z wartościami wspólnoty, wzajemną pomoc, solidarność... (lub awatara zozo_mp, jeśli chcesz :upside_down_face:) Spraw, aby otrzymanie tego medalu było przyjemne!

Wyjątkowo w tym wyzwaniu nie ma nagrody dla zwycięzcy, tylko przyjemność nagradzania najlepszych współpracowników społeczności, którzy pomagają Ci na co dzień! Kwota przeznaczona na to wyzwanie zostanie wykorzystana na zakup materiału na medal, wydruk oraz wysłanie nagrody.

Aby wziąć udział w tym wyzwaniu, masz czas od 23 stycznia do 17 marca 2024 roku. Zwycięski medal zostanie ujawniony 20 marca 2024 roku.

Czy jesteś gotowy, aby podjąć wyzwanie dla naszego przyjaciela @Zozo_mp ? Zaczynamy! Do twoich myszy!
Aby wziąć udział, kliknij tutaj :point_right: Konkurs z nagrodą dla najlepszego współtwórcy - myCAD by visiativ

Dziękujemy wszystkim za udział! :slight_smile:
Coralie

10 polubień

Świetny, bardzo dobry pomysł, mam nadzieję, że będę miał czas, aby coś zrobić

7 polubień

Fajne, zabawne wyzwanie bez wielu rzeczy :slight_smile:

Wszystko, co pozostaje do zrobienia, to znaleźć odpowiedni pomysł i zacząć!!

6 polubień

TAK!!! wielka szkoda, że nie mam zbyt wiele czasu ...@+
AR.

3 polubienia

Świetny pomysł na ten medal, czy zozo_mp może wziąć udziału :rofl:?
Dobrze, że znaleźliśmy dobry projekt, a zwłaszcza czas...

3 polubienia

Dziękujemy wszystkim za entuzjazm! To @Zozo_mp kto będzie szczęśliwy :slight_smile:
Jeśli kiedykolwiek zabraknie Ci czasu, możemy przedłużyć czas trwania wyzwania, nie panikuj, wszystko jest możliwe!
Coralie

4 polubienia

Nie wiem dlaczego, ale myślę, że jury będzie miało się nie natrudzić.
czy są drukarki 3D do czekolady?

Jak grubi jesteśmy?

7 polubień

Możesz drukować w wybranym przez siebie :rofl: materiale, wszystko jest możliwe dzięki drukowi 3D!
Powiedzmy, że maksymalnie 0,6 cm grubości, dzięki za pytanie, dodam to do briefu!

5 polubień

Bez nagrody, ale nie bez stawek :slightly_smiling_face:
Jeśli uznamy, że ma to cieszyć naszych Zozo_mp, to jest to jedno z wyzwań, które zasługuje na największą uwagę :relieved:

Co więcej, zasługuje na otrzymanie WSZYSTKICH medali stworzonych na potrzeby tego wyzwania :kissing_smiling_eyes:

6 polubień

Witaj Coralie,

Rzeczywiście, całkowicie zgadzam się z Sylkiem.
Szkoda, że mam dużo pracy do wykonania w tym moment...@+.
AR.

3 polubienia

Przejście na emeryturę ... Dobrze , że @Zozo_mp !! :+1:

4 polubienia

Pierwsza propozycja medalu przez @DoubleL : Medal Voronoi - myCAD by visiativ
Wspaniały, brawo!! :clap: :clap:

3 polubienia

Starałem się szanować kolory myCAD :wink:

1 polubienie

Wspaniała propozycja! Wspaniały! Dobra robota :clap: :clap: :clap:

3 polubienia

Witam @DoubleL

Czy możesz zrobić zrzut ekranu z tyłu propozycji znajdującej się pod Firefoksem, nie mam dostępu do wizualizacji.

Dziękuję

(to nie jest rozsądne, że pytam o drugą stronę medalu hihihihihi)

3 polubienia

Witam @Coralie

Jakiej technologii druku 3D dotyczą te medale? Ponieważ nie wszystko jest możliwe przy użyciu wszystkich technologii :wink:

Chciałbym mieć te informacje (nawet częściowo), aby wiedzieć, z jakimi subtelnościami projektowymi pracować i jaki poziom wykończenia przynieść. Dziękuję.

2 polubienia

Druga strona medalu jest znacznie mniej seksowna :wink:

2 polubienia

Z definicji :relieved:

Witaj Mistrzu Double LL

Dzięki za odwrotny widok.
Chciałem zobaczyć coś, co polega na tym, że udało ci się rozdzielić trzy warstwy struktury Woronoja.
Brawo i powiedziałbym nawet, że Brawo!

Mała sugestia, na odwrocie masz malutki ażurowy trójkąt, który może sprawić Ci mini problem podczas drukowania 3D.

Wielkie dzięki. :hugs:

2 polubienia

Dziękuję za to, dziękuję :wink:
Widziałem ten malutki trójkąt, ale w zależności od zastosowanej technologii może to nie być problem, powiedzmy, że jest to wrażenie artysty, teraz między koncepcją a ostateczną wersją wyprodukowaną mogą być pewne modyfikacje...

1 polubienie