Zmiana na forum - Uwagi

To nie jest kwestia tego, która kwestia została rozwiązana, a która nie!! Pytanie brzmi: czy istnieje sposób, aby zobaczyć dodanie komentarza do pytania?

Nie zamierzam za każdym razem przeglądać wszystkich moich wkładów, aby sprawdzić, czy nastąpiła możliwa zmiana!! Przepraszam, ale mam inne rzeczy do zrobienia!! Osobiście wolałbym coś prostego, zwięzłego i przede wszystkim szybkiego!! Wchodzę na stronę, ok nic nowego, kropka!! Nie wchodzę na stronę, ładuję powiadomienia, nie mam rozwiązania: przeglądam wszystkie pytania, aby sprawdzić, czy są nowe komentarze! 

Miłego dnia

Witam

Ok rozumiem. Czy system podobny do systemu grupowego będzie dla Ciebie odpowiedni?

Przykład:

w menu "Grupy"

Dostępna jest zakładka "Wiadomości z moich grup", która zawiera listę dyskusji rozpoczętych w grupach, do których jesteś subskrybentem

W tej zakładce, gdy pojawia się nowa dyskusja: pojawia się "nowa" wiadomość w kolorze czerwonym, patrz zrzut ekranu poniżej:

Czy możemy sobie wyobrazić zrobienie tego samego w zakładce "Moje wkłady" i "MOJE pytania"?

Ewentualnie z powiadomieniem, które pojawia się na stronie obok naszej nazwy użytkownika.

Wcześniej, na starym forum, wyświetlał się tylko "nowa wiadomość" w kolumnie "moje wkłady", było to dobre, proste i od razu można było zobaczyć, czy można (chciało) wrócić i zobaczyć nową rzecz, czy nie.

1 polubienie

Witaj Clementine,

Tak, zauważamy zmiany krok po kroku, to dobrze.

W przypadku systemu kolorów lub podświetlania tła,

dla wszystkich nowych przeczytanych/nieprzeczytanych pytań lub dla nowych przeczytanych/nieprzeczytanych wiadomości,

z możliwością przeczytania wszystkich wiadomości na stronie "Pytanie"

(w pewnym sensie pozwala zacząć od zera)

Istnieje od dłuższego czasu na innych forach, oczywiście aby działało, musisz być zalogowany. (przykład: http://forums.audipassion.com/ )

Oszczędziłoby nam to konieczności przechodzenia przez wszystkie pytania, za którymi podążamy, zapamiętywania liczby odpowiedzi na każde z nich, dowiedzenia się, czy zadawana jest nowa wiadomość, czy nie.

W przypadku problemu z powiadomieniami (patrz zrzut ekranu powyżej) otrzymuję 3 e-maile, gdy opublikowano tylko jedną odpowiedź na mój temat.

Kiedy subskrybujesz temat z opcją notive + email, otrzymujesz wiadomość e-mail, gdy pojawi się odpowiedź, wszystko jest normalne.

Jeśli jesteś autorem pytania, domyślnie masz notif + email, normalny.

Ale automatycznie jesteśmy zapisani na nasze własne pytanie, więc z regułą powiadamiania:

jeśli jest subskrybowany za pomocą adresu e-mail notif / jeśli jest autorem z adresem e-mail notif =

Wyślij pojedynczą wiadomość e-mail.

Ale nie rozumiem, dlaczego otrzymuję 3 z nich (patrz zrzut ekranu powyżej):

- 2 z Autorem CM

- 1 z autorem "pseudonim osoby, która zamieściła odpowiedź"

lol, 2 odpowiedzi = 6 powiadomień e-mail

(patrz zrzut ekranu)

capture2.png
1 polubienie

Clementine:

"Czy możemy sobie wyobrazić zrobienie tego samego w zakładce "Moje wkłady" i "MOJE pytania"?

Nie do końca, chcielibyśmy , aby ten system podświetlania przeczytanych/nieprzeczytanych był widoczny na stronie

http://www.lynkoa.com/questions

EDIT: tak Pogrubienie / Non-Bold byłoby bardzo dobre

Właśnie zauważyłem, że kiedy @olivier42 umieścił swoją odpowiedź, nie otrzymałem żadnych powiadomień e-mail. Chociaż otrzymał 3. Nie jestem zazdrosny, wręcz przeciwnie, ale czy moglibyśmy się podzielić??? :)

Cdt

Edit: tyle dla mnie, myślę, że jestem zbyt szybki w powiadomieniach... Przepraszam

W przypadku moich ustawień powiadomień na mojej stronie wszystko jest sprawdzone, FYI.

Kolejny punkt na forum:

Kiedy jesteś na stronie Powiadomienia i klikniesz wiadomość, aby do niej przejść, powinieneś raczej umieścić tam link, aby przejść do ostatniej odpowiedzi.

EDIT: hej? wydaje się, że formatowanie podkreślone "Inny punkt forum" już nie działa?

Oto, o co zapytałem:

- Wyślij wiadomość "Nowa", gdy tylko pojawi się nowa aktywność na stronie http://www.lynkoa.com/membres/cl%C3%A9mentine/mes-questions

- Znajdź zróżnicowanie graficzne dla treści czytanych lub nie. Tak jak to się robi na stronie przeglądarki internetowej (pogrubienie/nie pogrubienie, lub inny kolor...)

- Olivier, za powiadomienie, które odnosi się do ostatniej odpowiedzi: to już jest przypadek!

- Testuję problem z powiadomieniami i wracam do Ciebie.

Dziękuję

ach?

bo jak kliknę na linię (która jest podświetlona) to nic się nie dzieje

Kiedy klikam na pseudonim, przekierowuje mnie do pseudonimu

Kiedy klikam na tytuł tematu, przenosi mnie on na pierwszą stronę.

(patrz zrzut ekranu)

capture2.png

@olivier42, czy to na Edge, czy Firefox, gdy klikam tytuł tematu w powiadomieniach, odsyła mnie z powrotem do danej wiadomości, dla mnie ta funkcja jest OK.

Pozdrowienia

Ok Olivier, rzeczywiście jest to skuteczne tylko w przypadku powiadomień generowanych na osobach, które "obserwujemy".

Proszę o korektę.

Ach, a jakie masz linki URL, jeśli najedziesz na nie myszką?

Mam IE 11 (Win7 pro), ale na komputerach nie da się zainstalować wszystkiego i niczego.

ok, z drugiej strony zamierzam wyłączyć wysyłanie e-maili dla powiadomień, dostaję za dużo... dopóki nie zostanie rozstrzygnięty.

EDIT: dziwne, kiedy jestem na stronie parametrów powiadomień, jeśli chcę zachować powiadomienia "przy stronie internetowej, dzwonku" i po prostu odznaczyć wysyłanie e-maili na dole, odznacza wszystko, to wszystko albo nic?? !!

Kolejny punkt:

kiedy jesteśmy na stronie "Pytanie" w zasadzie mamy jeden akapit na pytanie, fajnie byłoby mieć dodatkową linię z "ostatnią odpowiedzią / autorem", a fakt, że możemy na nią kliknąć, przenosi nas na ostatnią stronę.

Oliwka

- Odtworzyłem powiadomienia e-mail i zgłosiłem ten błąd! Na pewno jest to błąd w zachowaniu.

- W przypadku powiadomień są to tylko e-maile. Zawsze będziesz otrzymywać powiadomienia w dzwonku, bez względu na to, co sprawdziłeś.

- Ok, rozumiem prośbę o stronę z pytaniami, powinniśmy odtworzyć takie samo zachowanie jak na grupach, z zamieszczoną ostatnią odpowiedzią. Proponuję podziękować

1 polubienie

Byłoby również miło móc mieć na stronie "Pytanie":

Gdy pytanie jest w toku, ikona przed tytułem pytania o tym samym wymiarze w pikselach (w postaci punktu zapytania, na przykład w kolorze szarym), dzięki czemu tytuły zostaną wyrównane

I tło w innym kolorze (bardzo jasnozielonym), gdy pytanie zostanie rozwiązane,

ułatwi użytkownikom zapoznanie się z całą grą.

1 polubienie

Słuchajcie ludzie, dobrzy ludzie, wracam do was, ponieważ dzisiaj powiedziano mi, że niesłusznie sprawiam, że ludzie czują się zirytowani.Czy byłoby możliwe dodanie emotikonów, aby być lepiej zrozumianym.??? Na początku wystarczyłby podstawowy pasek!?

Z góry dziękuję i życzę miłego dnia

G.

3 polubienia

dobry pomysł G.560s, ale tylko proste emoji serii, nie potrzebujemy ich tysięcy

A jeśli to możliwe, gdybyśmy mogli umieścić Animojis (żart)

Zastanawiałem się też, czy moglibyśmy mieć kącik "czatu na żywo" dla tych, którzy mają określony poziom, staż, aktywność, liczbę punktów, na forum.

Tak więc problem, na stronie parametru notif, aby odznaczyć, kiedy kliknę na pole, nic się nie dzieje, gdy kliknięcie na tekst aktywuje/dezaktywuje pole,

ale przede wszystkim nie ma przycisku do zastosowania, zatwierdź, na stronie, wynik moja zmiana nie jest brana pod uwagę (i otrzymuję moje partie 3 wiadomości, lol)

Kolejny punkt: tworząc nowy temat, zmieniono tytuły paneli,

(pole nr 1)

Krótki tytuł pytania (z limitem znaków)

(pole nr 2)

Pytanie

(itd...)

To zapobiegnie pewnym rzeczom...

Kolejna uwaga: na stronie z pytaniami tagi wydają się być źle umieszczone, obcinają koniec tytułu tematu, a kiedy najeżdżam myszką, zmienia położenie tagów...

Inne uwagi: na stronie 1 pytania liczba stron wyświetlanych poniżej zatrzymuje się na 5, nawet jeśli jest ich więcej...

EDIT: kolejna uwaga, kiedy umieszczasz obraz, o przedefiniowanym rozmiarze, w oknie edycji wiadomości, przyjmuje on odpowiedni rozmiar, ale po zatwierdzeniu wiadomości rozmiar obrazu nie jest już brany pod uwagę...

1 polubienie

Witam

Czy tobie też pomaga, gdy jedna z twoich odpowiedzi zweryfikowana jako najlepsza zmienia status i nie jest już najlepsza, czy też jestem karany?

Odejmuje to 2 razy więcej punktów od statusu najlepszej odpowiedzi.

Trzeba powiedzieć, że otrzymałem e-mail z powiadomieniem 2 razy, 1 raz na zmianę statusu i może 1 drugi raz, ponieważ osoba, która ma nową odpowiedź zweryfikowaną jako najlepszą, to osoba, którą obserwuję!!

Pozdrowienia

Wygląda na to, że "ostatnia aktywność" sortowania błędów...