Jak skopiować zespół i części bez odniesień do oryginału?

Witaj, małe wyzwanie:

Jaka jest najprostsza i najskuteczniejsza metoda kopiowania zespołu ze wszystkimi częściami bez żadnego połączenia ze złożeniem i oryginalnymi częściami?

Cześć Alain,

Najskuteczniejsza jest kompozycja na wynos.

Kiedy używamy EPDM, przechodzimy przez kopię drzewa.

8 polubień

Musisz zarejestrować swój zestaw pod inną nazwą i zerwać linki

Ale w przypadku części zawsze będziesz mieć link, ponieważ nie zmieniasz nazw części

lub musisz również zmienić nazwy części i je wymienić

@+

1 polubienie

Witam

Wtedy pojawiło się małe wyzwanie.

Rzeczywiście, kompozycja, którą należy zabrać, jest funkcją, której należy użyć.

Oczywiście zwracając uwagę na różne oferowane opcje.

1 polubienie

Dziękuję @Benoit, dobra odpowiedź, ale nie mam EPDM.

Kompozycja na wynos, ok, ale jakie ustawienie? Domyślnie mamy wszelkie szanse, aby zachować asocjacyjną stronę plików części.

1 polubienie

Witam

Jeśli wszystkie dokumenty są zaznaczone i zaznaczone są dołączone rysunki, nie ma już żadnego łącza do oryginalnych plików. Ale oczywiście musisz wybrać inny plik!

Możesz też dodać prefiks, aby nie pomylić go z oryginalnym projektem (używamy AVP_ dla przedprojektu).

Więcej informacji:

http://www.mycadblog.fr/composition-a-emporter/

Redagować:

Ale używamy makra zapisz jako, które stworzyłem (dostępne na Lynkoa), ponieważ podczas badania nie wiemy jeszcze, czy zamierzamy ponownie wykorzystać istniejące części, więc najpierw zapisujemy zespół najwyższego poziomu, a następnie części, których potrzebujemy, jedna po drugiej. Pozwala to uniknąć duplikatów i przeciążenia serwera.

4 polubienia

Jakie linki masz na myśli? Czy masz jakieś części edytowane w kontekście montażu?

1 polubienie

FYI, w oknie dialogowym "Kompozycja na wynos" możesz bezpośrednio zmienić nazwę przyszłych plików.

3 polubienia

Za pomocą narzędzia ProjetcManager (jest to jak "kompozycja na wynos" SolidWorks, ale bardziej złożona).

Oczywiście musisz dodać PREFIKS lub SUFFIX do wszystkich skopiowanych projektów (części, zespołów i planów).

3 polubienia

Jest to ogólne narzędzie do formowania, które oczywiście chcę szybko powielić wiele razy w różnych folderach. Nie może być żadnych powiązań między różnymi projektami, w przeciwnym razie jest to katastrofa.

Zapomniałem wspomnieć, że nazwy części muszą pozostać takie same, ale nie nazwa zespołu.

Szybkim sposobem, który znalazłem, jest użycie SolidWorks Explorer i wykonanie operacji Kopiuj i Wklej, ale na innym poziomie folderu niż pierwszy (w przeciwnym razie, o dziwo, link będzie się utrzymywał)

Nie mogłem tego zrobić za pomocą Compose to Go (bez zmiany nazwy) lub za pomocą Zapisz kopię jako i kontynuowałem (a opcje zaawansowane ... Zapisz wszystko jako kopię)

Czy wskazujesz na nowy plik?

2 polubienia

"Zapomniałem określić, że nazwy części muszą pozostać takie same, ale nie nazwa zespołu"

To nie jest dobry pomysł.... musisz dodać PREFIKS lub SUFFIX.

4 polubienia

W rzeczywistości kopiowanie i wklejanie w ten sam sposób, co kompozycja na wynos.

Wystarczy, że folder, w którym go przechowujesz, miał inną nazwę (najwyższy poziom). Będzie wtedy mógł przetworzyć własne linki.

Z drugiej strony zaletą kompozycji do domu jest to, że masz pewność, że nie zapomnisz żadnego pliku i że możesz zmienić nazwę ... Wadą jest to, że od czasu do czasu nie chce tego robić, argumentując, że imię jest za długie (ponieważ bierze pod uwagę ścieżkę w nim).

Nie wiem, czy moi koledzy to wsskazali, ale nie zapomnij odznaczyć "pojedynczy plik (płaski)"... w przeciwnym razie masz wszystko w tym samym folderze

sans_titre.png
1 polubienie

Witam

Zgadzam się z Flegendre'em; musisz dodać PREFIKS lub SUFFIX. Może to powodować konflikty, gdy ten zespół zostanie wbity w inny z częściami, które mają tę samą nazwę, ale są różne.

3 polubienia

Myślę, że mam przynajmniej jedną wskazówkę dotyczącą mojego problemu: nie zamykam starych zespołów, a kiedy otwieram moją "kopię", odzyskuje ona części tego, co jest już otwarte, a niekoniecznie właściwą część.

Zapomniałem, że SolidWorks priorytetowo traktuje pamięć RAM ponad wszystko inne podczas wyszukiwania referencji.

Cały czas sprawdzam, czy w moich referencjach nie ma jakichś innych płaszczy przeciwdeszczowych.

@Flegendre, byłoby łatwiej, gdybym zmienił nazwę (patrz wyżej), ale poproszono mnie, abym miał kopie z identycznymi częściami (inf sole, ...) w każdym skopiowanym folderze. I prawdą jest, że trudniej jest go zdobyć...

2 polubienia

Po prostu dodaj cyfrę po nazwie

Nazwa będzie taka sama dla twojego zespołu i twoich części

Ale jeśli nie wprowadzisz żadnych zmian w częściach, nie musisz zmieniać nazwy

Część może znajdować się w wielu zespołach

Jest to konieczne tylko w przypadku modyfikacji części, które w tym przypadku nie będą identyczne z częścią główną

1 polubienie

SolidWorks (czasami, bez prawdziwego powodu) jest w stanie przejść i uzyskać zduplikowaną część w innym katalogu, a tym samym powodować konflikty (awarie itp.)dlatego to rozwiązanie jest dla mnie BANNED.

3 polubienia

Jeśli masz już kopię montażową, wystarczy ponownie wskazać odpowiednie części przed otwarciem... (lub przynajmniej odpowiedni repertuar) powodzenia, jeśli masz dużo utworów!!

Ale i tak zmień nazwy swoich elementów, w przeciwnym razie powodzenia na przyszłość!

1 polubienie

Jedyna inna możliwość, jaką masz, to zachować ten sam dla części, ale zrobić configu z przypomnieniem nazwy folderu, do którego należy.