Witaj, małe wyzwanie:
Jaka jest najprostsza i najskuteczniejsza metoda kopiowania zespołu ze wszystkimi częściami bez żadnego połączenia ze złożeniem i oryginalnymi częściami?
Witaj, małe wyzwanie:
Jaka jest najprostsza i najskuteczniejsza metoda kopiowania zespołu ze wszystkimi częściami bez żadnego połączenia ze złożeniem i oryginalnymi częściami?
Cześć Alain,
Najskuteczniejsza jest kompozycja na wynos.
Kiedy używamy EPDM, przechodzimy przez kopię drzewa.
Musisz zarejestrować swój zestaw pod inną nazwą i zerwać linki
Ale w przypadku części zawsze będziesz mieć link, ponieważ nie zmieniasz nazw części
lub musisz również zmienić nazwy części i je wymienić
@+
Witam
Wtedy pojawiło się małe wyzwanie.
Rzeczywiście, kompozycja, którą należy zabrać, jest funkcją, której należy użyć.
Oczywiście zwracając uwagę na różne oferowane opcje.
Dziękuję @Benoit, dobra odpowiedź, ale nie mam EPDM.
Kompozycja na wynos, ok, ale jakie ustawienie? Domyślnie mamy wszelkie szanse, aby zachować asocjacyjną stronę plików części.
Witam
Jeśli wszystkie dokumenty są zaznaczone i zaznaczone są dołączone rysunki, nie ma już żadnego łącza do oryginalnych plików. Ale oczywiście musisz wybrać inny plik!
Możesz też dodać prefiks, aby nie pomylić go z oryginalnym projektem (używamy AVP_ dla przedprojektu).
Więcej informacji:
http://www.mycadblog.fr/composition-a-emporter/
Redagować:
Ale używamy makra zapisz jako, które stworzyłem (dostępne na Lynkoa), ponieważ podczas badania nie wiemy jeszcze, czy zamierzamy ponownie wykorzystać istniejące części, więc najpierw zapisujemy zespół najwyższego poziomu, a następnie części, których potrzebujemy, jedna po drugiej. Pozwala to uniknąć duplikatów i przeciążenia serwera.
Jakie linki masz na myśli? Czy masz jakieś części edytowane w kontekście montażu?
FYI, w oknie dialogowym "Kompozycja na wynos" możesz bezpośrednio zmienić nazwę przyszłych plików.
Za pomocą narzędzia ProjetcManager (jest to jak "kompozycja na wynos" SolidWorks, ale bardziej złożona).
Oczywiście musisz dodać PREFIKS lub SUFFIX do wszystkich skopiowanych projektów (części, zespołów i planów).
Jest to ogólne narzędzie do formowania, które oczywiście chcę szybko powielić wiele razy w różnych folderach. Nie może być żadnych powiązań między różnymi projektami, w przeciwnym razie jest to katastrofa.
Zapomniałem wspomnieć, że nazwy części muszą pozostać takie same, ale nie nazwa zespołu.
Szybkim sposobem, który znalazłem, jest użycie SolidWorks Explorer i wykonanie operacji Kopiuj i Wklej, ale na innym poziomie folderu niż pierwszy (w przeciwnym razie, o dziwo, link będzie się utrzymywał)
Nie mogłem tego zrobić za pomocą Compose to Go (bez zmiany nazwy) lub za pomocą Zapisz kopię jako i kontynuowałem (a opcje zaawansowane ... Zapisz wszystko jako kopię)
Czy wskazujesz na nowy plik?
"Zapomniałem określić, że nazwy części muszą pozostać takie same, ale nie nazwa zespołu"
To nie jest dobry pomysł.... musisz dodać PREFIKS lub SUFFIX.
W rzeczywistości kopiowanie i wklejanie w ten sam sposób, co kompozycja na wynos.
Wystarczy, że folder, w którym go przechowujesz, miał inną nazwę (najwyższy poziom). Będzie wtedy mógł przetworzyć własne linki.
Z drugiej strony zaletą kompozycji do domu jest to, że masz pewność, że nie zapomnisz żadnego pliku i że możesz zmienić nazwę ... Wadą jest to, że od czasu do czasu nie chce tego robić, argumentując, że imię jest za długie (ponieważ bierze pod uwagę ścieżkę w nim).
Nie wiem, czy moi koledzy to wsskazali, ale nie zapomnij odznaczyć "pojedynczy plik (płaski)"... w przeciwnym razie masz wszystko w tym samym folderze
Witam
Zgadzam się z Flegendre'em; musisz dodać PREFIKS lub SUFFIX. Może to powodować konflikty, gdy ten zespół zostanie wbity w inny z częściami, które mają tę samą nazwę, ale są różne.
Myślę, że mam przynajmniej jedną wskazówkę dotyczącą mojego problemu: nie zamykam starych zespołów, a kiedy otwieram moją "kopię", odzyskuje ona części tego, co jest już otwarte, a niekoniecznie właściwą część.
Zapomniałem, że SolidWorks priorytetowo traktuje pamięć RAM ponad wszystko inne podczas wyszukiwania referencji.
Cały czas sprawdzam, czy w moich referencjach nie ma jakichś innych płaszczy przeciwdeszczowych.
@Flegendre, byłoby łatwiej, gdybym zmienił nazwę (patrz wyżej), ale poproszono mnie, abym miał kopie z identycznymi częściami (inf sole, ...) w każdym skopiowanym folderze. I prawdą jest, że trudniej jest go zdobyć...
Po prostu dodaj cyfrę po nazwie
Nazwa będzie taka sama dla twojego zespołu i twoich części
Ale jeśli nie wprowadzisz żadnych zmian w częściach, nie musisz zmieniać nazwy
Część może znajdować się w wielu zespołach
Jest to konieczne tylko w przypadku modyfikacji części, które w tym przypadku nie będą identyczne z częścią główną
SolidWorks (czasami, bez prawdziwego powodu) jest w stanie przejść i uzyskać zduplikowaną część w innym katalogu, a tym samym powodować konflikty (awarie itp.)dlatego to rozwiązanie jest dla mnie BANNED.
Jeśli masz już kopię montażową, wystarczy ponownie wskazać odpowiednie części przed otwarciem... (lub przynajmniej odpowiedni repertuar) powodzenia, jeśli masz dużo utworów!!
Ale i tak zmień nazwy swoich elementów, w przeciwnym razie powodzenia na przyszłość!
Jedyna inna możliwość, jaką masz, to zachować ten sam dla części, ale zrobić configu z przypomnieniem nazwy folderu, do którego należy.