Witam
Jestem nowy na forum.
W ramach wyzwania z moim ojcem (aby zmotywować mnie do nauki korzystania z Solidworks), muszę zbudować platformę z solidworks, a następnie przeprowadzić jej badanie. Mój ojciec chciałby, aby obciążenie 2 kN/m² było równomiernie przyłożone do powierzchni. (w załączeniu znajduje się obraz bramy)
Kiedy wykonuję badanie w symulacji Solidworks, napotykam problem. Nie mogę tego połączyć i naprawdę nie rozumiem dlaczego. Nałożyłem jakiś stop aluminium, ponieważ chcę tylko zinterpretować wyniki, aby zastosować mój kurs. Czy to problem projektowy?
1) Czy możemy wykonać symulację kompletnego złożenia w solidworks? Zobaczyłem w internecie, że trzeba to uprościć, ponieważ nigdy wcześniej nie robiłem symulacji na oprogramowaniu, naprawdę nie wiem, jak uprościć bramę. Próbowałem znaleźć samouczki na youtube, w Internecie, ale nie mogę znaleźć, jak przeprowadzić badanie, aby było wiarygodne. Na youtube tutoriale są zazwyczaj na kawałkach i elementach dość proste i są w języku angielskim, więc pewnie muszę pominąć jakiś krok.
2) Czy to dlatego, że korzystam z SolidWorks Education i dlatego jestem ograniczony?
Z góry dziękuję za pomoc.
Z poważaniem, MP.
platforma-stopa-balustradę.sldasm