Witam wszystkich i dziękuję za pomoc.
Przez ostatnie kilka tygodni byłem na bezdechu w dużym projekcie, ale udało mi się zrobić testy i badania, o których wspomniałeś .
Wyniki testu porównawczego solidworks wydają się być zgodne z równoważnym materiałem, przedstawiam uchwycenie wyniku. Daj mi znać, jeśli to brzmi dobrze.
Spojrzałem na tekstury, aby zobaczyć, czy jakieś części nie będą zbyt ciężkie, ale nic nie mogłem znaleźć. Kolory tylko na niektórych elementach lamówki. Używam go tylko na tylnej ścianie, aby przedstawić środowisko na końcu projektu i nie użyłbym go ponownie. Spowolnienia następują na długo przed tym.
Zdarza się to około 200 części podczas montażu i przechodzi od złego do gorszego. W rzeczywistości żadne narzędzie nie działa już z normalną prędkością, wypluwa średnio 5 razy w ciągu dnia bez wyraźnego powodu, podczas żądania funkcji, obrotu lub niczego.
Cięłam pracę tak bardzo, jak to możliwe, proszę go o jak najmniejszą rekonstrukcję. się naprzód w przyrostach kilku modyfikacji przed rekonstrukcją, która zajmuje od 1 do 3 minut. Okręgi to wielokąty o bardzo małej powierzchni.... Linie schodów... Czuję się, jakbym był na wygranej XP.
Przeszukałem wszystkie moje pokoje biblioteczne, wszystkie otwarte, aby sprawdzić ich działanie. Po otwarciu zespołu 450 części włączenie komputera zajmuje mniej niż 15 sekund.
Spowolnienie w module montażowym pogarsza się do momentu, gdy cofnięcie boku w celu ograniczenia odległości zajmuje 30 sekund, gdy nie prosi o to ponownie lub ulega awarii.
Aby mu pomóc, mogę wyłączyć komputer, odczekać 5 minut i włączyć go ponownie. Przy odrobinie szczęścia rozumie, co robi w 15 min.
Kopia zapasowa zabiera mu wieczność.
Mała precyzja, pracuję lokalnie na m2 sata !!
Sformatowałem, przeinstalowałem solidne sterowniki (które wydają się przestarzałe) ale nic nie pomaga, zajrzałem do ustawień karty która była ok
Najgorszym z najgorszych jest obracanie i powiększanie szkicu 3D. Pod koniec projektu prawie niemożliwe jest zmodyfikowanie go w zespole. Bez względu na to, jak bardzo się starałem, znalazłem bardzo niewiele parametrów, które odciążałyby szkic 3D.
Niestety nie mogę podzielić się z Wami kompletnym montażem, ponieważ poufnie, mogę podzielić się z Wami sednem mojego problemu, podwoziem.
W tym projekcie jest to bardzo proste z rurami 50x50x2, 100x50x2, kątownikiem i rurą Dn20 do podpór, których nie ma w tym zespole, w przeciwnym razie byłoby to niepraktyczne. Całość ze stali nierdzewnej AISI 304.
Kiedy go otwieram, obrót jest dobry, powiększenie też (na początku), ale na szkicu 3d szarpie się, a linie mogą być trudne do złapania. Kiedy łączę ze sobą 2 linie i ograniczam je na osi, przechodzi przez wszystkie stany , wypróbowuje wszystkie rozwiązania, przekazuje mi szkic na czerwono, a następnie wraca do niego i zatwierdza. Może to potrwać 30 sekund. Kilka razy w przód iw tył w edycji szkicu i jest to katastrofa, model w swoim ruchu. Na rysunkach linie podwozia są bardzo trudne do zawieszenia na wymiary, nigdy się nie kończą.
Zużywam dużo energii na rozwijanie sztuczek Siuksów, aby odeprzeć jego duże trudności. Niestety, tracę wydajność i uwagę w moim projekcie.
Moje kierownictwo nie rozumie, że komputer, który kupili mi 3000 6 miesięcy temu, nie jest wydajny i spowalnia mnie do tego momentu.
Chciałbym wierzyć w ukryty parametr, który sprawi , że będzie działać normalnie, ale dla mnie komputer ma problemy z zarządzaniem tym, o co go proszę.
PS: odczytanie kroku w Edrawing jest katastrofalne, na poziomie win XP.
test_performance_solid.jpg