Witam wszystkich,
Mam część objętościową (w załączeniu), ale chciałbym ją rozłożyć i w związku z tym przerobić na blachę. Próbowałem "Konwertuj na blachę", ale to nie działa.
Czy mogę prosić o małą pomoc?
Pozdrowienia
sans_titre.png
Witam wszystkich,
Mam część objętościową (w załączeniu), ale chciałbym ją rozłożyć i w związku z tym przerobić na blachę. Próbowałem "Konwertuj na blachę", ale to nie działa.
Czy mogę prosić o małą pomoc?
Pozdrowienia
Witam
Wydaje mi się, że pomieszczenie musi być otwarte, aby można je było przerobić na blachę!
Wypróbuj wycięcie po mniejszej stronie.
Ponieważ w Twoim przypadku nie możesz wybrać twarzy dla stałego elementu!
Tak, rzeczywiście, oprogramowanie nie zgadnie, gdzie przyciąć część, aby ułożyć ją płasko, więc musisz wykonać cięcie o długości kilku dziesiątych
Podobnie jak moi koledzy z klasy, cięcie, aby mógł się odnaleźć.
Z kolei ja używam Insertion/Sheetmetal/Folds po wybraniu krawędzi końca rozłożonego.
Zrobiłem otwór 1mm, ale on nadal nie chce mi nic zrobić.
Czy jest to objętość wynikająca z wygładzenia? W takim przypadku należy użyć funkcji Arkusz blachy/Zagięcie przejściowe.
Próbowałem z "fałdami", mówi mi, że "nie można było zrobić jednej lub więcej fałd"
Czy możesz przesłać nam swój plik? Której wersji oprogramowania używasz?
Dziękujemy za udostępnienie "SLDPRT", ponieważ normalnie powinno to zrobić.
Jest SW 2014
Cóż, mijam swoją kolej, SW13...
Print'screen z drzewem konstrukcyjnym dla tych, którzy nie mają SW14? Proszę. ;-)
No cóż, w końcu widzę, jak to się robi z eDrawing 2014...
Czy kliknąłeś krawędź, aby wykonać wstawianie/Obróbkę blachy/Zagięcia, a nie powierzchnię (patrz zdjęcie, wybrana krawędź jest niebieska u góry)?
Czy to normalne, że masz 2 ciała wolumetryczne?
Nie widzimy wycięcia na twoim zrzucie ekranu!!
Tak, jedna treść woluminu, aby ograniczyć drugą treść woluminu.
Tak, kliknąłem na niebieski stop
Rzeczywiście, musisz wyciąć swoją część w jednym miejscu.
Jak zgiąć element, aby utworzyć ten zamknięty kształt???
Po prostu niemożliwe. =)
Udało mi się również przy użyciu twojej metody!!
Musi być jakiś mały szczegół, który nam umknął!!
Problem wynika z funkcji "ograniczenia powierzchni", która tnie twój kawałek, ale tworzy kątowe krawędzie.
W związku z tym nie może przekonwertować tej objętości na arkusz blachy, ponieważ zawiera funkcje, które nie istnieją w arkuszu blachy.
Zastąp funkcję Ograniczona powierzchnia funkcją usuwania materiału wytłaczanego, zaznaczając pole wyboru "normalne usuwanie materiału"
Logicznie rzecz biorąc, powinno to działać.