Gdzie znajduje się pole "normalne usuwanie materiału"?
Gdzie znajduje się pole "normalne usuwanie materiału"?
@Bart: Jest dostępny tylko wtedy, gdy masz objętość arkusza blachy. Wcześniej ta opcja nie była dostępna (przynajmniej na moim SW13)!
TYLE O MNIE
Ale w przypadku prostego cięcia, takiego jak to, dlaczego nie wykonać rury bezpośrednio w objętości lub nawet bezpośrednio w blasze, a następnie przyjść i usunąć materiał zgodnie z kształtem od góry?
Osobiście jak na twarz wilka nie martwię się tak bardzo^^
Zgadzamy się @Bart, wracamy do przykładu, który umieściłem na poprzedniej stronie!
Więc przerobiłem wszystko bezpośrednio w Folded Base Sheet. Więc mogę zrobić moje rozłożone itp. z drugiej strony, aby usunąć materię, nie robi tego, co chcę, abym zrobił, usunięcia materii, robi coś, czego nie da się zrobić w rzeczywistości...
Jaki jest cel Twojego projektu?
Rodzaj rurowej konstrukcji spawanej z blach walcowanych?
Ważne jest, aby wiedzieć, że w przypadku usuwania materiału, które chcesz wykonać, przycinasz krawędź blachy, aby nadać jej jeden lub więcej kątów. Aby to zrobić, konieczne będzie użycie maszyn do cięcia laserem, plazmą lub 5-osiowym strumieniem wody.
Załączam kawałek, jest to spawana konstrukcja wykonana z walcowanej blachy, w całości rozkładana.
Cieszyć się^^
I oczywiście, dla tych, którzy są zainteresowani, a nie mają Sw 2014, oto kilka sitodruków i pdf 3d
Więc tak, to jest dla konstrukcji ze spawanymi blachami walcowanymi.
Próbowałem z twoją metodą tak "normalne usuwanie materiału", ale zawsze robi mi to coś dziwnego.
Wiem doskonale, że będzie to cięte za pomocą 6-osiowej maszyny do cięcia plazmowego.
To było tylko dla twojej osobistej informacji.
Na marginesie, jeśli przeprowadzasz tak zwane "nienormalne" usuwanie materiału, tj. usunięcie tworzy odchylenia na krawędzi arkusza blachy, w takim przypadku solidworks sprawi, że część będzie niemożliwa do rozwinięcia.
Najlepszą metodą dla mnie będzie zrobienie tego, co zaprojektowałem + haj.
Weź mój kawałek i zobacz, jak to zrobiłem.
A do normalnego usuwania materiału musisz wybrać obszar działania.
Wybierz pojedynczą bryłę, tę, która zostanie pocięta. Drugi nie powinien być wybierany.
@Benoit, to jest dokładnie to, co zrobiłem w moim utworze.
Zobacz moje 2 stare posty z .sldprt i .rar
@Bart, przepraszam, nie mam 2014 roku... A na sitodrukach nie widzisz opcji usuwania materiału... Przepraszamy za duplikat !
Ach, to nie jest zarzut, Benoit! Daleko od tego =)
Tylko kilka informacji. ^^
Dlatego też załączyłem plik .rar, aby zilustrować sztukę. ;)
@Benoit @Bart
zrzuty ekranu i każdy może wziąć udział
Nie wszyscy mamy te same wersje
Sam jestem poniżej premii 2012
@+ ;-)
Gt 22, zrzuty ekranu są załączone.
Spójrz + powyżej, załączyłem plik .rar
Zrobiłem dokładnie to, co ty, cóż, wydaje mi się, że mniej więcej, ale zawsze robi mi to samo.