Konwertuj na arkusz blachy

Gdzie znajduje się pole "normalne usuwanie materiału"?

1 polubienie

TU

ZOBACZ ZDJĘCIE

enlevement.png
1 polubienie

@Bart: Jest dostępny tylko wtedy, gdy masz objętość arkusza blachy. Wcześniej ta opcja nie była dostępna (przynajmniej na moim SW13)!

2 polubienia

To tyle według blachy

Aby sprawdzić kierunek grubości ...

Część 4.SLDPRT
8 polubień

TYLE O MNIE

Ale w przypadku prostego cięcia, takiego jak to, dlaczego nie wykonać rury bezpośrednio w objętości lub nawet bezpośrednio w blasze, a następnie przyjść i usunąć materiał zgodnie z kształtem od góry?

Osobiście jak na twarz wilka nie martwię się tak bardzo^^

1 polubienie

Zgadzamy się @Bart, wracamy do przykładu, który umieściłem na poprzedniej stronie!

2 polubienia

Więc przerobiłem wszystko bezpośrednio w Folded Base Sheet. Więc mogę zrobić moje rozłożone itp. z drugiej strony, aby usunąć materię, nie robi tego, co chcę, abym zrobił, usunięcia materii, robi coś, czego nie da się zrobić w rzeczywistości...

sans_titre.jpg
1 polubienie

Jaki jest cel Twojego projektu?

Rodzaj rurowej konstrukcji spawanej z blach walcowanych?

Ważne jest, aby wiedzieć, że w przypadku usuwania materiału, które chcesz wykonać, przycinasz krawędź blachy,  aby  nadać jej jeden lub więcej kątów. Aby to zrobić, konieczne będzie użycie maszyn do cięcia laserem, plazmą lub 5-osiowym strumieniem wody.

Załączam kawałek, jest to spawana konstrukcja wykonana z walcowanej blachy, w całości rozkładana.

Cieszyć się^^

Część 1.SLDPRT
2 polubienia

I oczywiście, dla tych, którzy są zainteresowani, a nie mają Sw 2014, oto kilka sitodruków i pdf 3d

tube.rar
2 polubienia

Więc tak, to jest dla konstrukcji ze spawanymi blachami walcowanymi.

Próbowałem z twoją metodą tak "normalne usuwanie materiału", ale zawsze robi mi to coś dziwnego.

Wiem doskonale, że będzie to cięte za pomocą 6-osiowej maszyny do cięcia plazmowego.

sans_titre.jpg

To było tylko dla twojej osobistej informacji.

Na marginesie, jeśli przeprowadzasz tak zwane "nienormalne" usuwanie materiału, tj. usunięcie tworzy odchylenia na krawędzi arkusza blachy, w takim przypadku solidworks sprawi, że część będzie niemożliwa do rozwinięcia.

Najlepszą metodą dla mnie będzie zrobienie tego, co zaprojektowałem + haj.

Weź mój kawałek i zobacz, jak to zrobiłem.

1 polubienie

A do normalnego usuwania materiału musisz wybrać obszar działania.

Wybierz pojedynczą bryłę, tę, która zostanie pocięta. Drugi nie powinien być wybierany.

2 polubienia

Spójrz na ten przykład, tylko ostatnia funkcja.

gueule_de_loup.sldprt
2 polubienia

@Benoit, to jest dokładnie to, co zrobiłem w moim utworze.

Zobacz moje 2 stare posty z .sldprt i .rar

2 polubienia

@Bart, przepraszam, nie mam 2014 roku... A na sitodrukach nie widzisz opcji usuwania materiału... Przepraszamy za duplikat !

2 polubienia

Ach, to nie jest zarzut, Benoit! Daleko od tego =)

Tylko kilka informacji. ^^

Dlatego też załączyłem plik .rar, aby zilustrować sztukę. ;)

1 polubienie

@Benoit @Bart

zrzuty ekranu i każdy może wziąć udział

Nie wszyscy mamy te same wersje

Sam jestem poniżej premii 2012

@+ ;-)

2 polubienia

Gt 22, zrzuty ekranu są załączone.

Spójrz + powyżej, załączyłem plik .rar

3 polubienia

Zrobiłem dokładnie to, co ty, cóż, wydaje mi się, że mniej więcej, ale zawsze robi mi to samo.

Część 11.SLDPRT

Sitodruk dla zainteresowanych.

sans_titre.jpg