tak @ valentin chcę
@+ ;-)
tak @ valentin chcę
@+ ;-)
Oto plik ze szwem offsetowym
ale nadal mam problem z rozłożeniem się, jeszcze go tam nie ma
Szukam................ Szukam
@+ ;-)
witam mam problem polegający na tym, że nie mogę rozłożyć kolejnej części pomimo tego, że jest ona wykonana w blasze (problem pojawia się po pierwszym usunięciu materiału)
Z góry dziękuję
witam mam problem polegający na tym, że nie mogę rozłożyć kolejnej części pomimo tego, że jest ona wykonana w blasze (problem pojawia się po pierwszym usunięciu materiału)
Z góry dziękuję
Z góry dziękuję
Potrzebuję zestawu uo AutoCAD 2013
Z góry dziękuję
Witam
Nie przeszedłem przez cały temat, ale w przypadku większości napotkanych problemów jest to po prostu kwestia metody.
jeśli przeprowadzasz nienormalne usuwanie materiału na powierzchni części Solidworks, nie wiesz, jak ją rozłożyć, i jest to normalne, ponieważ w rzeczywistości nie jest to wykonalne...
Aby rozwiązać Twój problem, nie mogę doradzić, abyś pracował na powierzchni (skórze części), a następnie ją pogrubił. W ten sposób usuwanie materiału na powierzchni cylindrycznej będzie przebiegało normalnie.
W przypadku paszczy wilka można również skorzystać z funkcji "Arkusz giętej podstawy" i w kierunku (kierunkach) wybrać "na powierzchnię", zwracając uwagę na prawidłowe ustawienie płaszczyzny szkicu i pozostawienie otworu w obrysie rury.