Wygląda na to, że twój kran jest styczny do twojego kolektora. To z pewnością nas niepokoi. Spróbuj przetestować, aby nie być już stycznym, ale na przykład 5 mm od krawędzi.
Jeśli działa z przesunięciem, załóż z powrotem kran styczny i spróbuj wykonać nacięcie w kolektorze przed włożeniem funkcji blachy.
2 polubienia
bart
24 Kwiecień 2014 09:46
42
Proszę bardzo, problem polega na tym, że twoje 2 rurki nie mają tej samej średnicy i że jedna jest styczna do drugiej.
Jak mówi Benois, staraj się, nie będąc stycznym.
2 polubienia
Więc po ponownym złożeniu działa. Ale jak to zrobić w takim razie?
Powtarzam mój ostatni post: "Jeśli działa z offsetem, załóż z powrotem stuknik styczny i spróbuj wykonać nacięcie w kolektorze przed włożeniem funkcji blachy".
Możesz też spróbować przebiegłości, przesuwając szwy tylko o kilka 1/10 mm, aby oszukać SW.
1 polubienie
Próbowałem trochę wspiąć się w górę, ale to nie zadziałało.
Co masz na myśli mówiąc o "wycinaniu kolektora przed wstawieniem funkcji z blachy"?
bart
24 Kwiecień 2014 10:51
46
Uważam, że moja sztuka jest bardzo dobrze wykonana i zrozumiała....
Wczoraj byłem z siebie dumny =) lol
1 polubienie
@bart
Zabrałem twój kawałek z powrotem, odłożyłem go tak, jak chciałem i zobaczę, co zrobi.
Część 1-2.SLDPRT
bart
24 Kwiecień 2014 11:59
48
To jest dokładnie ten problem, który próbowałem ci wyjaśnić.
Odznacz pole normalnego usuwania materiału, a zobaczysz, że Twój deoucpe będzie idealny!
Tak jak mi powiedziałeś, masz 6-osiową maszynę do cięcia, więc nie ma już problemu z "nienormalnym" usuwaniem materiału.
=)
W załączeniu znajduje się zmodyfikowany element!
Część 1-2_modifie.sldprt
1 polubienie
bart
24 Kwiecień 2014 14:46
49
Teraz, po ostatnim artykule, który opublikowałem, czy jest dobry?
Moim zdaniem to jest dokładnie to, czego chcesz =)
1 polubienie
Tak, tak, zgadza się, ale nie mogę odtworzyć mistrza^^
Kiedy usuwam materiał, wybieram twarz, a on robi obie strony....
Nie widziałem, żebyś wziął średnicę wewnętrzną, podczas gdy ja wziąłem średnicę zewnętrzną. Ale do cięć wydaje mi się, że potrzebuję w stosunku do średnicy zewnętrznej do spawów.
Część 1-2_modifie-1.sldprt
bart
25 Kwiecień 2014 08:12
52
Rzeczywiście, a kiedy położę wycięcie na zewnątrz, druga rurka już się nie rozkłada.
Chyba, że przez wszystko zabierzesz, ale nie o to chodzi...
W przeciwnym razie, jeśli dodasz pochylenie o 1 stopień przy ostatnim usuwaniu materiału, zadziała to
Oto twój kawałek
piece1-2_modifie-bis.sldprt
1 polubienie
Rzeczywiście, to działa, ale hej... To hakowanie, a następnie wysyłanie go do produkcji..... Jeśli nie ma innego rozwiązania, moje części blaszane wykonam na TopSolid, który znacznie lepiej radzi sobie z blachą.
1 polubienie
bart
25 Kwiecień 2014 09:17
54
Solidworks jest skuteczny w przypadku pojedynczych części lub złożeń spawanych mechanicznie.
Z drugiej strony do giętych zespołów blach, szczególnie w tym przypadku, gdy blacha jest walcowana.
Dopóki jest to nadal cięcie 3-osiowe, nie ma problemu, ale gdy tylko trochę popchniesz rzecz, powoduje to tego rodzaju problemy....
Dodajemy otuchy i przepraszamy, że nie jesteśmy w stanie rozwiązać Twojego problemu.
Życzę miłego dnia!
2 polubienia
gt22
25 Kwiecień 2014 10:45
55
Zobacz plik testowy Montaż o zmiennym kącie nachylenia i zszywanie rurek
w SW 2012
Jest jeszcze kilka problemów do rozwiązania, pracuję nad tym nie jest łatwo
@+ ;-)
test_piquage_angle_a_regler_avec_deplier1.sldasm
1 polubienie
gt22
25 Kwiecień 2014 10:46
56
Pilnik do rur Średnica 80
tube_dia_80.sldprt
1 polubienie
pl
25 Kwiecień 2014 12:04
58
56 odpowiedzi, to rekord Lynkoa!
57 z tym...
1 polubienie
@gt22
Problemem nie jest gwintowanie osiowe, ale prawie styczne. Chcesz zrzut ekranu?
gt22
25 Kwiecień 2014 12:12
60
Cześć @ Lucas
zbiór odpowiedzi, ale z mojej strony nie jest to jeszcze rozwiązane ;-(
Pracuję nad tym od 2 dni i jeszcze go tam nie ma
Nie jestem daleki od prawdy, ale tak, jest jedno ale.
nie klei się tak, jak bym tego chciał
Nie jest to zbyt jasne dla mojego małego mózgu
@+ ;-)
1 polubienie