Przekształcanie złożenia SolidWorks w krok

Witam

Nie mogę przekształcić mojego pliku solidworks (złożenia) w krok. Myślę, że plik jest za duży. Czy masz rozwiązanie?

Dziękuję.

Witam

Czy próbowałeś zmienić wersję kroku. ( .step ap214 lub .step ap203) podczas rejestracji?

W przeciwnym razie spróbuj odznaczyć ustawienia w opcjach eksportu:

1 polubienie

Usuń wszystko, co może niepotrzebnie obciążać (i inne małe części)

1 polubienie

Azrod> Próbowałem obu wersji, ale nic się nie zmieniło.
Jeśli chodzi o ustawienia, co zmieni się podczas eksportu?

Witam

Myślę, że powinieneś najpierw spróbować zrobić z tego część, a potem zrobić z tego krok. Jest to wysłanie do osoby, która posiada SolidWorks??? W przeciwnym razie możesz również wypróbować Parasolid 4. typ od góry...

2 polubienia

sbadenis > Nie mogę usunąć i małych części (potrzebuję absolutnie wszystkich części w pliku krokowym).

ac cobra> Wiem, że wszystkie programy mogą otwierać kroki, czy to samo dotyczy parasolid?

Witam

Zdarzało nam się to już wcześniej. Zalecam zapisanie w SolidWorks jako części, zachowanie wszystkich obiektów, a następnie z tej części zapisanie jako KROK.

2 polubienia

Parasolid to klasyk, są też IGES i SAT, które są powszechne.

Ile części znajduje się w zespole (w oprogramowaniu jest funkcja "statystyka")?

2 polubienia

stefbeno > mam 136 komponentów (więc moim zdaniem nie jest to ogromne), a plik ma rozmiar 16 351 KB.
Może robię to źle podczas nagrywania. Ale zauważyłem również, że mój solidworks ulega awarii, gdy próbuję otworzyć kroki, które są zbyt obszerne (z górnego solidnego oprogramowania).

.PL > Niestety moje oprogramowanie zawiesza się podczas nagrywania w kawałkach, zachowując wszystkie ciała...

Jest sporo oprogramowania, które go otwiera...

1 polubienie

Po próbie nagrania go w formacie parasolid, oprogramowanie zawiesiło się po sekundzie namysłu...

Witam

Jeśli ma zostać wysłany do klienta, nadal istnieje rozwiązanie w postaci wykonywalnego edrawingu.

Dzięki temu klient może otworzyć plik bez konieczności korzystania z eDrawing.

Często jest to ciężki plik, ale wystarczy go skompresować za pomocą winrar.

2 polubienia

Bart> plik jest przeznaczony dla naszych podwykonawców. Przeszliśmy na solidworks na krótki czas, nie mieliśmy żadnych problemów, gdy byliśmy na górze solid, aby wykonać kroki.

1 polubienie

Czy możesz dołączyć plik natywny?

Aby sprawdzić, czy na początku dojdziemy do tego samego rozmiaru plików kroków?

1 polubienie

Jaka to wersja SolidWorks? SP5 dla wersji 2015 i starszych czy SP3 dla wersji 2016?

Najnowszy SP rozwiązuje wiele błędów!

3 polubienia

Miej wszystkie swoje części rozwiązane w swoim zespole

Zwłaszcza, jeśli zawiesza się po próbie nagrania w Parasolid

Pewnie masz gdzieś problem

Ile masz podzespołów

Jak udało Ci się stworzyć ten zespół

2 polubienia

.PL >Jesteśmy w wersie SP3 solidworks 2016.

gt22 > Wszystkie moje części są rozwiązane. W moich zespołach są 2 podzespoły. Z drugiej strony mam płytę główną, która jest częścią powierzchniową (po otwarciu kroku wygenerowała montaż, ale chcieliśmy tylko jedną część, aby nie zarządzać 2000 częściami i nie znaleźliśmy innego rozwiązania niż zrobienie z niej części powierzchniowej). Czy stamtąd może pochodzić problem?

2 polubienia

Patrz ten link Otwieranie dużych złożeń w Solidworks

http://www.mycadblog.fr/ouverture-de-gros-assemblages-dans-solidworks/

Ile czasu zajmuje otwarcie kompletnego złożenia w solidworks

Zapoznaj się z tym wspaniałym samouczkiem dotyczącym zarządzania dużymi zespołami

https://www.youtube.com/watch?v=2Ai7iJNYQMI

@+

1 polubienie

Z pamięci powierzchnia jest mega ciężka.

Spróbuj wyjąć płytę główną, jeśli działa, zarejestruj ją ponownie w częściach woluminu.

3 polubienia

Po kilku próbach w końcu udało mi się nagrywać w kroku. Z drugiej strony, po jego otwarciu, aby sprawdzić, czy wszystkie części były obecne. Płyta główna nie pojawia się.

Bart> Jak nagrywa się utwór powierzchniowy w objętości?