Jeśli edytujesz swój wkład; Wybierasz, gdzie masz oznaczenie, a po lewej stronie widzisz, że można połączyć tę funkcję z oznaczeniem3. Po prostu poszukaj go w ustawieniach pokoju.
Być może nie wyrażam się jasno, więc przeformułowuję
Właściwość "oznaczenie3" części pojawia się w tabelce rysunkowej mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność utworu.
Otóż chciałbym, aby właściwość "designation3" pokoju pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność utworu.
Mam Mycada i stworzyłem tę funkcję linku. Po prostu wygeneruję moje plany automatycznie z integracją (wystarczy umieścić 3 widoki na odpowiednim tle i zapisać w odpowiedniej nazwie), zanim wyślę je do podwykonawców, którzy wykonają wycenę. A ci podwykonawcy niekoniecznie mają myCAD.
Ponieważ ta funkcja jest prosta dla mycad, myślę, że kryje się za nią składnia.
Jeśli nie ma składni, będę musiał przejrzeć mój zestaw planów po ich utworzeniu.
"Właściwość części "oznaczenie3" pojawia się w tabelce rysunkowej mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność utworu.
Otóż chciałbym, aby właściwość "designation3" pokoju pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność dzieła".
Ok, ale to jest to, co zaproponowałem Ci w mojej 1-szej odpowiedzi.
"Jeśli edytujesz swój wkład; Wybierasz, gdzie masz oznaczenie, a po lewej stronie widzisz, że można połączyć tę funkcję z oznaczeniem3. Po prostu poszukaj go w ustawieniach pokoju".
Ponieważ chcesz:
"Cóż , chciałbym, aby właściwość pokoju "designation3" pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu."
Cóż, to jest to, co ci wyjaśniłem, wypełniasz tę właściwość w pokoju i przywracasz ją na rysunku; Musisz go edytować i utworzyć połączenie z częścią, aby pojawiła się na rysunku...
Cóż, cóż, nie się do przodu. zawsze ta sama odpowiedź i dochodzę do wniosku, że nie jest możliwe, aby mieć niestandardową właściwość planu, która będzie szukać niestandardowej właściwości pomieszczenia.
@Sylk:
Właściwość niestandardowa "oznaczenie3" mojej części pojawia się w tabelce rysunkowej rysunku.
Jeśli jeszcze go tam nie ma, zrób nam mały plik taki jak ja z tym, co chcesz, bo wtedy staje się to coraz bardziej rozmazane w stosunku do Twojej prośby...