Kopiowanie właściwości PRT do jego właściwości DRW

Witam

W moich pokojach mam właściwość "Designation3".

W moich rysunkach mam właściwość "Opis" i chciałbym, aby pobierała ona tekst "Oznaczenie3" części rysunkowej.

Nie mogę znaleźć składni do wprowadzenia w polu "Opis" szablonu planu.

Próbowałem:

$PRPSHEET:"Oznaczenie3"

"Designation3@PRPSHEET"

"Designation3@$PRPSHEET"

Ale to nie działa.

Czy możesz mi pomóc?

też nie działa:

$PRPSHEET:{Oznaczenie3}

"$PRPSHEET:{Oznaczenie3}"

Byłem jednak pełen nadziei:

https://www.lynkoa.com/forum/3d/mise-en-plan-propriete-piece

Witam

Jeśli edytujesz swój wkład; Wybierasz, gdzie masz oznaczenie, a po lewej stronie widzisz, że można połączyć tę funkcję z oznaczeniem3. Po prostu poszukaj go w ustawieniach pokoju.

Dziękuję ac cobra

Ale nie z tym mam problem. W moim kartridżu mogę uzyskać właściwość niestandardową części użytej w planie.

To, czego nie mogę zrobić, to pobrać właściwość niestandardową części używanej w planie z niestandardowych właściwości planu.

Teraz wychodzę z dziećmi na spacer, patrzę jak wracam, ale wydaje mi  się, że to niemożliwe.

To nie jest zbyt logiczne to, co mówisz:

To, czego nie mogę zrobić, to pobrać właściwość niestandardową części używanej w planie z niestandardowych właściwości planu.

1 polubienie

Witam

To proste, jeśli masz Mycad.

Możesz utworzyć rekwizyt, który nawiązuje do rekwizytu w pokoju, który nie ma tej samej nazwy.

capture.jpg
2 polubienia

Teoretycznie są to właściwości części

które idą zgodnie z planem, a nigdy na odwrót

Plan i kartusz są tylko odbiciem utworu 

Wszystkie wartości części można pobrać do rysunku

i nigdy na odwrót 

@+

@GT22 i ac cobra427:

Być może nie wyrażam się jasno, więc przeformułowuję

Właściwość "oznaczenie3" części pojawia się w tabelce rysunkowej mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność utworu.

Otóż chciałbym, aby  właściwość "designation3" pokoju pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność utworu.

----------------------------------------------------------------------

@ Przeżyję :

Mam Mycada i stworzyłem tę funkcję linku. Po prostu wygeneruję moje plany automatycznie z integracją (wystarczy umieścić 3 widoki na odpowiednim tle i zapisać w odpowiedniej nazwie), zanim wyślę je do podwykonawców, którzy wykonają wycenę. A ci podwykonawcy niekoniecznie mają myCAD.

Ponieważ ta funkcja jest prosta dla mycad, myślę, że kryje się za nią składnia.

Jeśli nie ma składni, będę musiał przejrzeć mój zestaw planów po ich utworzeniu.

Nie rozumiem, bo mówisz:

"Właściwość części "oznaczenie3" pojawia się w tabelce rysunkowej mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność utworu.

Otóż chciałbym, aby  właściwość "designation3" pokoju pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu. Można powiedzieć, że kartusz przywołuje własność dzieła".

Kiedy oznacza to to samo...

Nie czytałem siebie ponownie, to o jedno zdanie za dużo. (chcąc wyjaśnić zbyt wiele, w końcu jeszcze bardziej się mylę)

Właściwość "oznaczenie3" części pojawia się w tabelce rysunkowej mojego planu.

Otóż chciałbym, aby  właściwość "designation3" pokoju pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu.

Ok, ale to jest to, co zaproponowałem Ci w mojej 1-szej odpowiedzi.

"Jeśli edytujesz swój wkład; Wybierasz, gdzie masz oznaczenie, a po lewej stronie widzisz, że można połączyć tę funkcję z oznaczeniem3. Po prostu poszukaj go w ustawieniach pokoju".

Ponieważ chcesz:

"Cóż , chciałbym, aby  właściwość pokoju "designation3" pojawiła się we właściwości "Description" mojego planu."

Nie, nadal się nie rozumiemy. Mówię o wypełnieniu niestandardowej właściwości planu niestandardową właściwością pomieszczenia.

Właściwość niestandardowa, a nie pole tekstowe w tabelce rysunkowej.

Witam

Gdzie znajduje się niestandardowa właściwość twojego dzieła?

Cóż, to jest to, co ci wyjaśniłem, wypełniasz tę właściwość w pokoju i przywracasz ją na rysunku; Musisz  go edytować i utworzyć połączenie z częścią, aby pojawiła się na rysunku...  

https://www.visiativ-solutions.fr/cartouche-solidworks-reglages-proprietes/

https://www.logiciel-cao.com/blog/entries/view/slug/procedure-creation-modification-de-fonds-de-plan

1 polubienie

Cóż, cóż, nie się do przodu. zawsze ta sama odpowiedź i dochodzę do wniosku, że nie jest możliwe, aby mieć niestandardową właściwość planu, która będzie szukać niestandardowej właściwości pomieszczenia.

@Sylk:

Właściwość niestandardowa "oznaczenie3" mojej części pojawia się w tabelce rysunkowej rysunku.

Problem polega na tym, że nie jest to jasne

Dla części tworzona jest właściwość niestandardowa

Jeśli chcesz, aby Twój wkład (plan) odzyskał tę właściwość

Musi utworzyć pole, które pobierze tę właściwość 

Czy spojrzałeś na linki, które zamieściłem?

@+

Oto samouczek, który: 

temu yve | 464 punktów

Nie, nadal się nie rozumiemy. Mówię o wypełnieniu niestandardowej  właściwości planu niestandardową właściwością pomieszczenia.

Właściwość niestandardowa, a nie pole tekstowe w tabelce rysunkowej.

tuto.docx
1 polubienie

Jeśli jeszcze go tam nie ma, zrób nam mały plik taki jak ja z tym, co chcesz, bo wtedy staje się to coraz bardziej rozmazane w stosunku do Twojej prośby...