Ranting

Potwierdzam, że to legenda

2 polubienia

image

Oto reszta, dla ciekawskich. :smiley:

8 polubień

Tutaj przynajmniej Twoja wiadomość zostanie przeczytana i doceniona w swojej prawdziwej wartości. :rofl:

3 polubienia

Witaj Paako,
Świetnie, nie znałam tego powiedzenia z dnia Świętego Jerzego... A dla mnie mój komputer i wieje, gdy przekracza 55°C... Dziękuję za twoje słowa!! Hihihihihihi!!
@+.
AR.

1 polubienie

Może to mieć również zastosowanie do SW, gdy pada deszcz w Dzień Świętego Jerzego na 100 Solidworks zostało 14! Podobno często jest to Dzień Świętego Jerzego...

4 polubienia

I dodam, że =>
Deszcz na Dzień Świętego Jerzego, wiśniowy kubek w gardle. Kiedy pada deszcz w dzień św. Jerzego, zostaje czternaście ze stu wiśni. Jeśli w dzień Saint-Geroges pada deszcz, Nie ma owoców pestkowych, Ani guignes, ani wiśni. Saint-Georges, Saint-Marc, Są uważane za święte witacze.
@+.
AR.

3 polubienia

Witaj @froussel ,

Właśnie zobaczyłem komunikat, więc sldsettings nie przyjmuje dostosowań interfejsu (na przykład dodawania przycisków makr). Tak więc dla użytkowników sldsettings jest całkowicie przezroczysty, ponieważ jest rzeczywiście obniżany za pomocą obrazu, ale sldreg ma być uruchamiany ręcznie.

1 polubienie

@PaaKo podsunąłeś mi pomysły :rofl: :rofl: :rofl:
image

7 polubień

Przez cały ten czas jest brzydko, że błędy Solidworks dają ci do szukania żartów :rofl: :rofl:

4 polubienia

Jednocześnie, jeśli może pomóc zespołom programistów się zrelaksować...
:joy:

3 polubienia

Współczuję... Ale w moim domu to się już prawie nie zdarza.

Z drugiej strony bardzo rzadko wykonuję części w montażu, w najgorszym razie szkice, ale wiem, że to niebezpieczne metody...

Mamy o wiele mniej awarii, ponieważ tworzę moje duże zespoły w API, a moje pozycjonowanie to początek/początek i ustawienie w stałej pozycji po umieszczeniu. Ogromnie optymalizuje godziny otwarcia i muszę mieć mniej niż 1 awarię dziennie (co nadal jest restrykcyjne...)

Z drugiej strony czasami mam mój Sldw, który zawiesza się całkowicie bez powodu i jestem zmuszony go zamknąć przez menedżera lub próbuję " wyjść " w menu startowym, raz na dwa pojawia się okno i odblokowuje się ...

Nadal jesteśmy pod Sldw 2022 SP5, zarządzanie plikami na wewnętrznym serwerze firmy z niektórymi plikami w systemie tylko do odczytu, ale większość we współzarządzaniu...

Potem to już podstawy, znając cię trochę wyobrażam sobie, że masz ten sam typ zarządzania^^

3 polubienia

@OBI_WAN , z mojej strony, znacznie mniej awarii, odkąd przeszliśmy na te maszyny zoptymalizowane pod kątem oprogramowania (uwaga, używamy SW2022 SP5.0):
Stacja robocza CAD - Windows 11 Pro, Intel, 32 GB pamięci RAM DDR4, NVMe 5 (visiativ.com)

Nie jest tani jako sprzęt, ale działa jak diabli!!

2 polubienia

Nieźle jak config:
Zwłaszcza karta graficzna: NVIDIA Quadro RTX A4000

Wszystko za mniej niż 4000€ (na wyprzedaży) to dobra okazja

To powiedziawszy, dodałbym mały post, aby przesunąć pamięć RAM do minimum 64G0, aby pomóc rysunkom (bardzo powolne w pamięci)...

Uwaga: czy aparat naprawdę wygląda jak na zdjęciu?

Uwaga2: wydawało mi się, że Visiativ był raczej proHP, zmienili kremówkę?

2 polubienia

Tak, to jest naprawdę wygląd tej maszyny.
To jest największa wada, jaką w nim znajduję: obudowa wygląda " zbyt " jak komputer GAMER, podczas gdy my nie jesteśmy graczami, ale projektantami!!

Jest to alternatywa dla HP (co jest dobrą rzeczą), ale ta jest naprawdę stworzona i zoptymalizowana dla SolidWorks.
@visiativ również sprzedawać (w + HP) tę gamę komputerów na zamówienie.

2 polubienia

[…] Mamy o wiele mniej awarii, odkąd tworzę moje duże zestawy w API [...]

Czy możesz opowiedzieć nam więcej o tej metodzie? :wink:

2 polubienia

Kolejny zupełnie niespodziewany krach...

image

Może kiedy będziemy mówić o kotach, będzie reakcja. Wszyscy kochają koty...

3 polubienia

Dla przypomnienia, Visiativ był na LENOVO, przynajmniej na stacjach przenośnych.
Byłem trochę niechętny, ale nie miałem wyboru i na razie robi robotę.

3 polubienia

Ach, ten kot to naprawdę kot :rofl: :rofl:
ok, wychodzę

3 polubienia

Ponadto koty wytwarzają elektryczność czachatyczną, gdy je głaszczesz! (To naprawdę źle, przepraszam) :face_with_hand_over_mouth:

4 polubienia

SW2023 mówi to samo! :worried:

2 polubienia