Ranting

Witaj @OBI_WAN , przykro mi widzieć Twoje wiadomości... Czy powiedziałeś już o tym naszemu wsparciu technicznemu? Czasami radzą, aby odinstalować oprogramowanie i zainstalować je ponownie...

1 polubienie

cc @Coralie,
Biorąc pod uwagę różne przesłania zawarte w tym poście, wydaje się, że niestety nie jestem w tym przypadku jedyny.
Celem tego postu jest właśnie to, aby każda osoba z tym wypadkiem opublikowała wiadomość w celu ilościowego określenia zjawiska.
Zobaczymy, co powie SW2023.
Niech moc będzie z wami.

Witam @OBI_WAN ,

Czy próbowałeś posprzątać tymczasowe okna,
Bo z mojej strony wcześniej miałem wiadomości i awarie,
i od tego czasu co wieczór tymczasowo sprzątam okna,
i od tego czasu nie ma już awarii

Powiedz mi, czy to zadziałało również dla Ciebie

Centor

2 polubienia

Witaj centor,
Czy robisz to za pomocą RX czy innych?
Dziękuję za wyjaśnienia, za to zaostrzenie.
@+.

1 polubienie

Witam @A_R ,

Nie, używam czyszczenia bezpośrednio, przechodząc do dysku C,
Właściwość prawego przycisku, a następnie w oknie " Oczyszczanie dysku "

Następnie wybieram: Pliki tymczasowe, Plik optymalizacji dostarczania

osobiście czyszczenia RX nigdy nie testowałem :x

2 polubienia

Zajmę się tym, ale ponieważ co noc wyłączam komputer, to czyszczenie musi odbywać się automatycznie???

1 polubienie

Ok, dziękuję Centor !!
Rx nie jest taki zły... Jeśli nie, używasz "BleachBit", ale uważaj z jego konfiguracją, ponieważ czyści wiele rzeczy, to bądź ostrożny. A potem po tym wszystkim używam "czyszczenia dysku".
Jeszcze raz dziękuję za informację.
@+
AR.

2 polubienia

@OBI_WAN ,

Odpowiadam na twoje pytanie, ale zapewniam cię, że nie jesteś jedynym, który w to wierzy

Ale nie, system Windows nie czyści automatycznie swojego tymczasowego

Wszystkie okna, które miałem od 95 do 11, żadne nie robi tego automatycznie

Okna tymczasowe, to jak pobieranie aktualizacji, ich pobieranie, przechowywanie i ciche czekanie, aż zostaną usunięte, miałem ujęcie, w którym miałem 4 GB używane przez stare aktualizacje i stare tymczasowe ... czerwona tarcza, nie rozumiejąc dlaczego

2 polubienia

Witam

To tak jak z antybiotykami, to nie jest automatyczne :smile:

Zobacz tutaj: https://www.malekal.com/comment-nettoyer-automatiquement-windows-demarrage-arret/

Ostatnio miałem SW, który zawiesił moduł Windows frameworka :v: .Net po jego aktualizacji. Aktualizacja odinstalowana natychmiast! Czekam na wieści (kilka dni później) i od tego czasu jest dobrze...

Powodzenia.

2 polubienia

Witam @a_eriaud ,

Zamierzam spróbować tego dziś wieczorem w domu :slight_smile:

Na zamówienie Nettoya :wink:

Witam.

Również w tym przypadku powszechne przekonanie jest takie, że ponowne uruchomienie stacji roboczej lub zatrzymanie zasilania powoduje wyzerowanie katalogów tymczasowych , jednak było to w dużej mierze prawdą w poprzednich systemach operacyjnych (wydaje mi się, że do Windows 7...) … Cóż: nie z wyglądem Windows 10.

Zdecydowanie radzę wyłączyć opcję systemu Windows o nazwie " Szybkie uruchamianie ":

lub

A dla najbardziej dociekliwych: zarządzanie plikiem hiberfil.sys (Świadomi użytkownicy)

Wszystkie te manipulacje niestety nigdy nie chronią Cię przed awarią, ale uczestniczą, wraz z ręcznym czyszczeniem zwykłych katalogów tymczasowych, w lepszym zarządzaniu zasobami używanymi przez Solidworks (między innymi).

Dla tych, którzy martwiliby się manipulowaniem/usuwaniem plików tymczasowych (zwykle pod:
*C:\Users%USERNAME%\AppData\Local\Temp* i w **C:\temp**), pamiętaj, że system Windows poinformuje Cię, które pliki są używane:
image
Będziesz musiał tylko zignorować je wszystkie.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Programowanie zrobione, zobaczymy jutro.

@OBI_WAN Mogę ci z góry odpowiedzieć, że jeśli to nie boli, jest wiele innych punktów, które sprawiają, że się zawieszasz:
Ciężki montaż
Awaria mikrosieci lub przeciążenie sieci (w momencie nagrywania) → systematyczne awarie.
Bardzo często czyściłem też pliki tymczasowe, nigdy nie zauważając żadnej poprawy lub nie zauważając jej w oprogramowaniu.
W każdym razie nie pracujemy lokalnie, ale w sieci.
A także po pewnym czasie bez awarii, Solidworks musi nadrobić utracone awarie, więc losowe awarie! :rofl:
Nie żartuję, w większości przypadków pochodzi z sieci, w mojej starej pracy zauważyłem to przed zmianą serwerów.
A na moim obecnym stanowisku mieliśmy specjalistę od Visiativ, który przyszedł do sieci, w wyniku czego zestawy otwierają się znacznie szybciej i mniej się zawieszają, a jeśli się zawieszają, to szybciej się zawieszają... :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

@sbadenis
Witam

Dziękujemy za tę opinię.

Posiadamy zupełnie nowy serwer przełączników 10G z kartą sieciową 10G i odpowiednio sieciowym.

Pod względem zarządzania 3D (maxi big asm) bez chęci popisywania się, jesteśmy w czołówce.

Od dłuższego czasu zdajemy sobie sprawę z dobrych praktyk zarządzania bardzo dużymi ASM.

Dlaczego te awarie są tajemnicą.

Przykładowo, moja ostatnia awaria miała miejsce podczas rysowania paska na krawędzi przenośnika w prostym języku angielskim, po prostu wytłoczony prostokąt z akordeonem na krawędziach, czyli maksymalnie 3 korpusy, miał dużą długość asm.

2 polubienia

To, co jest nie do zniesienia, to czas, w którym SW raz się rozbił, wybudził ze śpiączki i wysłał swój "raport". Jakby był ktoś, kto by ten "raport" przeczytał"!! Na Ziemi są setki tysięcy ludzi, którzy cierpią z powodu błędów SW i dlatego tak wiele "raportów", że gdyby ktokolwiek się tym przejmował, nie zostałby żaden

7 polubień

@OBI_WAN znacznie ulepszyliśmy również nasz serwer, dokonaliśmy optymalizacji oprogramowania serwera i oczywiście nadal znam okno awarii o wiele za dobrze. Ale trzeba przyznać, że zdarza się to rzadziej od czasu naszych ulepszeń. Przy pewnym rozmiarze złożenia, awarie stają się dość częste, a jeśli współpracujesz z 1 lub więcej kolegami (bez pdm) nad tym samym zestawem, bardzo szybko staje się to katastrofalne. Codzienne i powtarzające się awarie... I oczywiście nic nie jest robione, aby to poprawić, ponieważ jednym z ulepszeń byłoby przejście na PDM!

2 polubienia

Cze wszystkim

Wracam trochę po walce, ale oprócz problemów, o których wspominasz, mówiłem to już kilka razy, że SW bardzo źle zarządza pamięcią komputera, co oznacza, że po pewnym czasie niektóre podstawowe funkcje przestają działać. To jest zwiastun krachu.
Od tych pierwszych znaków ratuję wszystko.
Zamykam oprogramowanie, a następnie reaktywuję je i wtedy wszystko wraca do normy aż do następnego (czasami dwa lub trzy razy tego samego dnia, jeśli pracuję na dużych ASM-ach.

Do pluche

2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, to okno jest denerwujące, ale zmniejszyłem częstotliwość jego pojawiania się.
Wyłącz już autozapis (i pamiętaj o regularnym tworzeniu kopii zapasowych)
Następnie musisz pracować lokalnie na komputerze, bez plików przechowywanych w sieci. użycie PDM jest niezbędne, ponieważ replikuje on plik lokalnie. Zauważyłem wiele awarii podczas uzyskiwania dostępu do plików sieciowych.
Nie jest to cudowne lekarstwo, jeśli może pomóc w mniejszym sadzeniu.

3 polubienia

Dziękuję @julien_sers , jest to zgodne z moim pomysłem spowolnienie sieci = systematyczny crash.
A skoro nie ma PDM, nie ma wyboru!
A najgorzej jest, gdy korzystasz ze współpracy z kolegą (plik otwarty przez kolegę, podarowany otwarty przez nas w trybie tylko do odczytu). Teraz uderzyliśmy w dno, z kilkoma awariami / dzień.

1 polubienie

Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami.
Z mojej strony nadal regularnie zdarzają mi się awarie.
Z drugiej strony zrobiłem mały plik .BAT, aby zamknąć wszystkie aplikacje SW+ czyszczące "C" zgodnie z powyższym opisem.
Nie zapobiega to awariom, ale z drugiej strony mam poczucie, że odzyskuję płynność.
Niech moc będzie z wami.

2 polubienia