Różnica między częścią a częścią w Toolbox

Chciałbym wiedzieć, jaka jest konkretna różnica między klasyczną częścią a komponentem Toolbox.

Zadaję to pytanie, ponieważ wziąłem śrubkę z Toolboxa, którą "zapisałem jako" nową nazwę w folderze lambda, i pomimo usunięcia wszystkich jej właściwości (dokumentu i konfiguracji), zmieniłem nazwę konfiguracji, opcję nazewnictwa,... w Menedżerze operacji mojego zespołu ta część zawsze pojawia się z logo Przybornika, a nie jest częścią klasyczną.

A co zaczyna mnie denerwować, to to, że gdy otwieram zawierający go zestaw, pojawia się komunikat "Rozmiar komponentu Toolbox... " (patrz zdjęcie).

Dziękuję za pomoc

:)

screenshot459.jpg
1 polubienie

salut@Benoit

w rzeczywistości jest to twoja część, która nadal pełni funkcję skrzynki narzędziowej, zadałem już podobne pytanie, w którym należy wykonać manipulację we właściwościach dokumentu, aby zamienił się z powrotem w część i nie miał już ikony

2 polubienia

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/affichage-l-arborescence

To kwestia użyteczności.... Może działać dla funkcji komponentu

2 polubienia

A gdzie jest twoje pytanie? :)

2 polubienia

Problemem jest zawsze komponent przybornika, nawet jeśli myślisz, że zerwałeś linki

Więc jeśli zmienisz jego imię, nie będzie już wiedział, kim jest, więc niczego nie znajdź

Najlepszym sposobem jest stworzenie własnego sprzętu z pliku folderu osobistego

i pracuj z nim

@+......

3 polubienia

Witam

Firma SolidWorks stworzyła narzędzie do usuwania odniesień z Przybornika: sldsetdocprop.exe

Znajduje się on w folderze instalacyjnym SolidWorks, w folderze Dane ToolBox.

Dodajesz wszystkie pliki, które chcesz w oknie, które się otworzy, a on zamienia je w skrzynkę bez przybornika!

Musisz ustawić "Stan właściwości" na "Nie"

Rzeczywiście, właściwości ToolBox są nieodłączne od pliku i niewidoczne dla nas, prostych użytkowników SolidWorks!

Edit: Właśnie zobaczyłem, że SEPM. Gerald: SW 2013/14 był szybszy dzięki jego łączu!

2 polubienia

Zobacz ten link, który może zawierać instrukcję

http://forum.solidagora.com/topic2724.html

@+ ................

Oto plik, który czyści części przybornika dla ekstraktów:

dla wersji 2014

sldsetdocprop.exe
1 polubienie

Cóż, jestem zirytowany, nie mogę tego znaleźć.

A plik .exe to za mało @SEPM. Gerald. Brakuje dll.

Skrzynka z narzędziami jest na serwerze i nie ma jak znaleźć tego .exe :/

1 polubienie

Zobacz ten link

http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/comment-rompre-les-liens-avec-la-toolbox

@+.........................

1 polubienie

A więc fałszywy trop 

Aby sprawdzić, czy na dysku instalacyjnym D znajduje się sposób na odzyskanie tego typu pliku poprzez naprawę

2 polubienia

Myślę, że na tym poprzestaniemy, przerobię swoje kawałki, ponieważ nie zostaliśmy z tym narzędziem dostępnym.

Jest ich naprawdę kilka !! I mówi, że jest doświadczonym dealerem SW 'n Co... Nie mówię o Axemble, nie martw się, ale o innym sprzedawcy nie na tym samym poziomie!!

Fraza, która zaczyna rosnąć w przeboju

SW to wciąż świetny zespół

Bardziej utalentowany w sprzedawaniu niż w robieniu czegoś technicznie osiągniętego.

@+..................; -))

Potrzebujesz biblioteki komponentów? Mogę jutro wsadzić jeden do mycad, jeśli chcesz?

2 polubienia

@gt22 nie mówię o SolidWorks, ale o jednym z ich sprzedawców, bez doświadczenia i chęci.

1 polubienie

W przeciwnym razie poinformuj nas o brakujących plikach DLL, nie może mieć 50 mil.

1 polubienie

Nie, wszystko będzie dobrze, dziękuję @SPEM. Gerald.

@valentin, załączam obraz pierwszej biblioteki DLL. Dziękuję :)

screenshot460.jpg

Już pierwszy

implode.dll
1 polubienie

a jeśli twoja część Tool Box, zapisujesz ją, zaznaczając kopię pod polem

i wymieniasz go w swoim zespole

1 polubienie

Otóż włożyłem plik .dll do nowego folderu z .exe i to nie działa. Oczywiście nie może go znaleźć, umieszcza tę samą wiadomość, co wczoraj. Czy musimy szanować względną strukturę drzewa w stosunku do .exe?

@nicolas.vialle69 powiedział:

Jeśli mówisz o znaczniku wyboru "Zapisz kopię jako" podczas wykonywania polecenia "Zapisz jako", ma on tylko jedną funkcję:

• jeżeli pozostawisz to pole niezaznaczone, twój nowy plik pojawi się na ekranie, gdy rekord zostanie zweryfikowany, i zastąpi twój stary plik (oryginalny plik) wszędzie tam, gdzie był używany w złożeniach otwartych w sesji SolidWorks
  • Jeśli to zaznaczysz, Twój nowy plik zostanie zapisany, ale gdy tylko zostanie zamknięty i na ekranie, gdy rejestracja zostanie zweryfikowana, zobaczysz swój oryginalny plik. Nie będzie to miało wpływu na złożenia otwarte w sesji SolidWorks.

Więc jeśli mówisz o tej opcji, to nie ma ona wpływu na mój problem.