Rejestracja JPG

Witam

Ponownie uruchamiam problem już zgłoszony tutaj: http://www.lynkoa.com/forum/3d/probleme-enregistrement-jpeg

Wtedy nie miałem z tym problemu, dziś nie mogę zapisać w JPG?????

Korzystam z oprogramowania SW 2013 SP4.0.

Zanim podejmę próbę całkowitej ponownej instalacji, która rozwiązała pytanie w poprzednim poście, zrozumiem, dlaczego nagle nie mogę już generować JPG.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

@+

Czy mógłbyś udzielić nam więcej informacji?

Plik JPEG nie jest generowany? Czy jest komunikat o błędzie? Rozszerzenia JPEG nie ma w menu?

Jeśli jest to dokładnie taki sam jak drugi problem, powtarzam to, co powiedziałem, możliwe, że problem wynika z uszkodzonego klucza rejestru, więc musielibyśmy sprawdzić, czy przy opcjach domyślnych problem nadal występuje.

Więc albo użyj innego profilu Windows, albo zresetuj klucz rejestru solidworks w HKEY_CURRENT_USER\sofware

Plik jpg nie jest generowany niezależnie od wybranych opcji

Przetestuj z pustym profilem i informuj mnie na bieżąco ;o)

niemożliwe bez  ponownej instalacji  i/lub wyczyszczenia bazy danych...

Brak odpowiedzi  od wsparcia  Presta  (nikt nie wie....)

Pierwsza instalacja  została wdrożona   w sieci  ,  a  ponowna instalacja  lokalnie...

Powodzenia

Witam;

Jeśli problem będzie się powtarzał i przed odinstalowaniem/ponownym zainstalowaniem wszystkiego, wypróbuj funkcję "Zrzut ekranu" oferowaną przez oprogramowanie.

Przede wszystkim informuj nas na bieżąco. 

Cédric.

capt.jpg

Dodam , że przed reinstalacją   próbowali  wszystkich oferowanych formatów zapisz  jako...

i oczywiście  inni  podsłuchiwali... bez tworzenia pliku.

@fthomas: Zmieniłem nazwę klucza solidworks w edytorze rejestru, ale nadal nie ma pliku jpg

@Cédric: Absolutnie muszę użyć save w jpg, ponieważ użyję tego w makrze

@siodub27: Czy przeprowadziłeś rekonesans lub ponowną instalację, czy też usunąłeś i zainstalowałeś?

@+

@siodub27: dla mnie jest tylko jpg, który nie działa

Niestety najgorszy przypadek "usunięcie i  przesiedlenie... "

FYI , ci , którzy nie  napotykają  problemu , czy   są na  Seven  w  64 bitach?

@coyote Więc osobiście zrobię zrzut ekranu i zaimportuję do Painta... (eee, tak, wiem, ale nie mam pomysłów na twój problem).

aby dodać trochę więcej pikanterii, mam ten sam problem w SW 2014 SP0.

@+

@coyote I nie żartuję, czy można nagrywać w Jpeg na innym oprogramowaniu (paint lub inne)?

Dla mnie, który jest w SW2012 SP5 to działa!!

@Yves: tak, działa na innych programach Paint lub Image Capture z systemu Windows

Jeszcze jedna mała warstwa, działa to w widoku fotograficznym..... Jutro odinstaluję, a następnie zainstaluję ponownie i będę Cię informować na bieżąco.

@+

Zasadniczo pochodzi z SW... Jestem za pomysłem Yves'a, starym, dobrym strzałem Impri. Screen i presto, na Painta i tyle :)

Mówiąc poważniej, wróć i powiedz nam, czy ponowna instalacja naprawiła bp, który oczywiście jest dość powtarzający się...

Dobry wieczór

Trochę informacji przy okazji, właśnie napotkałem problemy na moim 2013 SP4 po aktualizacji SP5.

Utrata rejestru lub zbyt niedawno:

zmuszony do odinstalowania mojego SP0 z 2013 roku, mojego 2014, aby następnie ponownie zainstalować wszystko....

Czy w przypadku twojego nagrania nie byłoby podobnego konfliktu?

Wczoraj wszystko było idealne, a dziś sadziłem kapustę.... po pracy w 2014 roku, a następnie ponownym uruchomieniu w 2013 roku.

Być może nie ma żadnego związku między naszymi historiami, ale jeśli rok 2014 robi niegrzeczne rzeczy, których rok 2013 nie może znieść, to wszystko wyjaśnia.

@SEPM. Gerald SW 2013 : Myślę, że dziś po południu odinstaluję mój SW2013 SP4 i mój SW2014 SP0 i ponownie zainstaluję SW 2014 SP0, a następnie SW 2013 SP5.0 lub na odwrót?

@+

W przypadku ponownej instalacji lepiej postępować zgodnie z kolejnością wersji, a przede wszystkim oddzielić dwa foldery instalacyjne.

W przypadku problemu z rejestracją JPG moim zdaniem niekoniecznie trzeba odinstalowywać i ponownie instalować wszystko, po kilku poszukiwaniach w mojej pamięci już raz naprawiłem ten problem, wyłączając program antywirusowy, a następnie naprawiając instalację solidworks.

2 polubienia