Wtedy nie miałem z tym problemu, dziś nie mogę zapisać w JPG?????
Korzystam z oprogramowania SW 2013 SP4.0.
Zanim podejmę próbę całkowitej ponownej instalacji, która rozwiązała pytanie w poprzednim poście, zrozumiem, dlaczego nagle nie mogę już generować JPG.
Plik JPEG nie jest generowany? Czy jest komunikat o błędzie? Rozszerzenia JPEG nie ma w menu?
Jeśli jest to dokładnie taki sam jak drugi problem, powtarzam to, co powiedziałem, możliwe, że problem wynika z uszkodzonego klucza rejestru, więc musielibyśmy sprawdzić, czy przy opcjach domyślnych problem nadal występuje.
Więc albo użyj innego profilu Windows, albo zresetuj klucz rejestru solidworks w HKEY_CURRENT_USER\sofware
Jeśli problem będzie się powtarzał i przed odinstalowaniem/ponownym zainstalowaniem wszystkiego, wypróbuj funkcję "Zrzut ekranu" oferowaną przez oprogramowanie.
Jeszcze jedna mała warstwa, działa to w widoku fotograficznym..... Jutro odinstaluję, a następnie zainstaluję ponownie i będę Cię informować na bieżąco.
Trochę informacji przy okazji, właśnie napotkałem problemy na moim 2013 SP4 po aktualizacji SP5.
Utrata rejestru lub zbyt niedawno:
zmuszony do odinstalowania mojego SP0 z 2013 roku, mojego 2014, aby następnie ponownie zainstalować wszystko....
Czy w przypadku twojego nagrania nie byłoby podobnego konfliktu?
Wczoraj wszystko było idealne, a dziś sadziłem kapustę.... po pracy w 2014 roku, a następnie ponownym uruchomieniu w 2013 roku.
Być może nie ma żadnego związku między naszymi historiami, ale jeśli rok 2014 robi niegrzeczne rzeczy, których rok 2013 nie może znieść, to wszystko wyjaśnia.
@SEPM. Gerald SW 2013 : Myślę, że dziś po południu odinstaluję mój SW2013 SP4 i mój SW2014 SP0 i ponownie zainstaluję SW 2014 SP0, a następnie SW 2013 SP5.0 lub na odwrót?
W przypadku ponownej instalacji lepiej postępować zgodnie z kolejnością wersji, a przede wszystkim oddzielić dwa foldery instalacyjne.
W przypadku problemu z rejestracją JPG moim zdaniem niekoniecznie trzeba odinstalowywać i ponownie instalować wszystko, po kilku poszukiwaniach w mojej pamięci już raz naprawiłem ten problem, wyłączając program antywirusowy, a następnie naprawiając instalację solidworks.