Czy możesz zrobić ekran imrpim, abyśmy mogli zobaczyć. Tam umieszczasz zespół bez części. Proszę o sitodruk, ponieważ w tej chwili jestem na komputerze bez oprogramowania.
Wczoraj, kiedy wszyscy wydawali się zagubieni, a ja po wielu godzinach przerw znalazłem sposób, jak to zrobić. Teraz jest już prawie skończony, pozostaje zobaczyć z klientem, jak chce kroki, ale poza tym reszta działa dobrze. Udało mi się dobrze rozprowadzić kołysanie gryzaków
Zgadzam się z gt22 i nie możemy zapomnieć o barierze ochronnej. Spójrz na plik, który umieściłem w komputerze. Pobrałem go kilka lat temu, kiedy robiłem moje pierwsze schody. escalier_quart_tournant2.xlsx
A wygląda to tak. Temia nie jest duża, a ja tak naprawdę nie mam wyboru, bo to schody, które poszną w alzackim remoncie domu, czyli małe.
Wysokość sufitu wynosi 2300 mm, lej zasypowy 2050 mm, a szerokość 1550 mm wynosi 900 mm.
Użyłem również twojego pliku Excel Manu 67, ale mówi mi, że wartość jest zbyt wysoka, więc zacząłem tak, jak poprosił mnie rzemieślnik w 11 krokach.
Tutaj mam 209,1 mm wysokości stopnia i bieżnik 204,14 mm.
Trzeba powiedzieć, że wolałem postawić większy bieżnik, ponieważ zejście jest dość strome, aby stopa lepiej odpoczywała, przynajmniej na większej powierzchni.
Śledziłem ten post bez udziału, ponieważ nie mam żadnej wiedzy w tej sprawie, ale zdaję sobie sprawę, że 2 dni temu nie @f1b wiedział, jak zamierza się z tego wydostać ze swoimi schodami, a dziś jest po wszystkim. Cóż, o to właśnie chodzi w społeczności lynkoa, gratulacje dla wszystkich uczestników.
Więc tak, skończyłem. Tak, udało mi się to zrobić, gdy wszystko wydawało się stracone!.
Udałem się na miejsce dziś po południu, aby zająć prawdziwe strony (co godzinę), ponieważ nie odpowiadały one dokładnie temu, co zabrał arysant. Poza tym w domu nie ma bałaganu, ale ja tam siedzę. (Mam nadzieję).
Wygląda to więc tak:
Jeśli chodzi o plany 2D, które zrobiłem, aby narysować każdy krok widziany z góry, oto szczegóły. Wyjaśnienie całej sprawy zajęłoby dużo czasu, ale taka jest metoda