Nie można utworzyć obiektu biblioteki toolbox.

Ostatnio miałem problem z moim sprzedanym oprogramowaniem. Czytałem o waszej społeczności i stwierdziłem, że jest to problem z aktualizacją systemu Windows i uruchomiłem

wszystkie polecenia co do joty i to nie działa.

Zrzut ekranu jest prawie nieczytelny.
Wydaje mi się, że to ten post:

Jaka wersja oprogramowania?
Odpowiedź sięga 2015 roku! Nie jestem pewien, czy jest to związane z łatką sprzed około 10 lat (w zależności od wersji sw.
Na czym polega Twój problem? Przybornik nie chce się uruchomić? Jakie jest przesłanie?
Co skłoniło Cię do tego rozwiązania?
Przypominamy, że ważne jest, aby mieć jasność, czy chcesz uzyskać skuteczną odpowiedź.

Edit: Znajduję też ten post od Ciebie, w którym już doświadczałeś tych samych (?) problemów.

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź, moja wersja to sw 2015, a obrazek można kliknąć aby go powiększyć.

Witam
Ja też nie do końca rozumiem.
Twoja instalacja SW2015 PREMIUM pochodzi z 2015 roku? Która wersja systemu Windows? A może chcesz zainstalować wersję SW2015 na najnowszym komputerze???
Nie odpowiadasz na pytania @sbadenis , które pozwoliłyby nam poprowadzić Cię co do pochodzenia pb

2 polubienia

Mam system Windows 10 i sw 2015, myślę, że zainstaluję go ponownie, jeśli jest to aktualizacja systemu Windows 10, która powoduje ten błąd, obawiam się, że moja ponowna instalacja nic nie da, co o tym sądzisz?

Witam

SP SW2015 też nie byłby zły. SW2015 SP5 kompatybilny z Windows 10, poniżej to kwestia przypadku.
KB na W10 musiało być dużo od czasu rozwoju SW2015, nie jestem pewien, czy wszystkie błędy są znane.
Jedyny taki, który wygląda jak post na zrzucie ekranu i potencjalny problem jest związany z tym kb: Niestabilność w SOLIDWORKS spowodowana konfliktem z Microsoft KB3072630
Drugim krokiem procedury jest naprawa instalacji, więc odinstalowanie/ponowne zainstalowanie jej zgodnie z poradami udzielonymi przez Solidworks powinno rozwiązać problem.
Jeśli nie, trudno będzie znaleźć rozwiązanie na oprogramowaniu, które ma więcej niż 10 lat (SW2015 SP0 został wydany pod koniec 2014 roku). Może powinieneś pomyśleć o aktualizacji do nowszej wersji.

2 polubienia