Złożony kształt powierzchni / objętości

Cze wszystkim! :D

Posiadam drukarkę 3D, a także pasjonuję się projektowaniem i lataniem dronami. To jest dobre! W rezultacie mogę drukować podwozia dronów! :)

Krótko mówiąc, w Internecie jest mnóstwo modeli, które można bardzo łatwo wydrukować, z wyjątkiem tego, że chciałbym dostosować obudowę według własnego uznania itp.

Jeśli chodzi o obudowę itp., to w porządku, ponieważ są to raczej proste objętości (bo proste), z wyjątkiem tego dla "baldachimu"  

(To jest to, co jest na zdjęciu, służy do ochrony kamery zanurzeniowej, a także elektroniki), to już inna historia!

Oto, co udało mi się  zrobić z moimi podstawami w Solidworks... Niezbyt podobne! :D

Masz to... Jeśli ktoś ma siłę, aby mi pomóc (zrobię co w mojej mocy), skontaktuj się ze mną lub umieść swoje pomysły w tym poście proszę:)

Dziękuję bardzo, życzę miłego dnia

Witam

Myśl w druku 3D, a nie jak kreślarz oprogramowania!!

Nie musisz odtwarzać dokładnie tego modelu, który posiadasz!!

Twoje objętości za pomocą drukarki 3D nie będą łatwe do odtworzenia, więc uprość swoje życie i zaprojektuj swoją część zgodnie z możliwościami drukarki (objętość druku, osad drutu lub żywicy itp.)

Denis

1 polubienie

Możliwe są wszystkie kształty

Zobacz z możliwościami kreowania pomieszczenia 

Utwór, który idzie w parze z innymi, musi być stworzony jako całość, aby zapewnić dobrą harmonię 

po detalu 

@+

1 polubienie

Witam

Jeśli chcesz, aby ktoś Ci pomógł,  najlepiej jest myśleć jak w aeronautyce.

Zaczynamy od każdej funkcji, jeśli są znane, w przeciwnym razie budujemy zarezerwowane obszary. Obszary te są pustymi woluminami, które mniej lub bardziej dokładnie reprezentują przestrzeń, która będzie zajęta przez określony obiekt. Tak więc inni partnerzy mogą zbudować swój kawałek, nigdy nie znając innych elementów.

To powiedziawszy, nie widzę, jak ktoś z osoby trzeciej mógłby ci pomóc ze stosunkowo prostymi modelami, takimi jak drony.
Tutaj ma to pomóc w samym oprogramowaniu i funkcjach, ale nie po to, aby wspólnie projektować.

Z drugiej strony, jeśli nie możesz wymodelować części i dasz model, nawet odręcznie i z głównymi wymiarami, możemy Ci pomóc, jak się do tego zabrać.

Na przykład twój baldachim jest swobodną formą powstałą w wyniku deformacji powierzchni poprzez pociągnięcie za nią (jak Rhino lub ketchup) lub jej powierzchni i nie jest do końca w zasięgu początkującego AMHA.

Jeśli chodzi o składanie propozycji, nie wiedząc nic o wszystkich komponentach, to wysycham  ;-)

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Aby ci odpowiedzieć, oparłem się na podwoziu drona z lokalizacją kamery. Użyłem tego zestawu: 

Starałem się pracować na zasadzie rewolucji, co daje mi dość zadowalający wynik, chociaż nie mam pojęcia, jak zamierzam połączyć te dwie rewolty.

W przeciwnym razie myślę o rozpoczęciu tworzenia powierzchni, bardzo by mi to pomogło w przypadku tych skomplikowanych kształtów.

Co myślisz?

Witam

To może nie być tak trudne, jak myślisz, zacznij od wyobrażenia sobie swojego dzieła na zdjęciach bez wakacji, a dojdziesz do bardziej sześciennych kształtów.

Projektuj w objętości, a następnie, gdy jesteś z niego zadowolony, stwórz funkcję powłoki.

Myślę też, że otwór na kamerę powinien  być na końcu.

To po prostu sposób myślenia, aby odtworzyć to, co już istnieje.

Mam nadzieję, że dam ci przewodnik na temat "jak to zrobić"

2 polubienia

Myślę, że wchodzisz w zbyt wiele szczegółów. (zobacz mój post, który został zatwierdzony późno, ale który znajduje się na samej górze)

1 polubienie

Tak, właśnie zobaczyłem, jak się pojawia. 

Funkcja jest bardzo interesująca, spróbuję.

Czyli jeśli dobrze rozumiem, tworzę ten sześcienny kształt, a następnie kontynuuję wytłaczanie materii w ruchu obrotowym?

Funkcja urlopu powinna wystarczyć.

C również rozwiązanie 

Wiedząc, że powierzchnia jest nieco bardziej złożona niż objętość 

Dobry kurs

@+

HS: Czy to ja straciliśmy forum? "

W przeciwnym razie, wracając do problemu, oto co udało mi się zrobić w międzyczasie: (nie jestem zobowiązany do tego samego, ale ilustruje to mój 1 post)

Dołączona wersja "HD"

coque_camera_drone.png
4 polubienia

Niezły @FUZ3D

Oto część do żyroskopu ;-)

Pozdrowienia

desaxeur_de_gyroscope_statique_v2.jpg

Dobra robota! Uwielbiam to, to jest dokładnie to, co chciałabym robić, ale mniej "kwadratowa". Więc zamierzam zainspirować się twoim modelem, tworząc większą fazę. Jest idealny, dziękuję!

Oto prostsza wersja:

coque_camera_drone_2.png
1 polubienie

Zamiast tego wybiorę drugą opcję, więc za bardzo męczyłem się z pierwszym :D

Dziękuję!

Tylko pytanie, które usunie cierń z mojego boku, jak wykonać fazowanie od kroku 1 do 2?

Dobry wieczór fgg67

"Tylko pytanie, które sprawi, że cierń wyjdzie mi z boku, jak wykonać fazowanie od kroku 1 do 2? "

Chyba okrojone wytłaczanie.

Dokładnie tak, jak mówi Sylk z kątem 28° w moim przykładzie.

Więc @fgg67 robisz? Chcą nas widzieć :)

Przepraszam, przestałem wczoraj wieczorem, bo nie mogłem tego zrobić :D

Chodź, idę na to z fazą wytłaczania w prążkowane paski! Dziękuję